Be rankų gimusi mažylė sujaudino milijonus

Jeigu esate aktyvūs socialinių tinklų dalyviai, ko gero, šį vaizdo įrašą būsite pastebėję. Nuo paskelbimo dienos prieš dvi savaites, juo pasidalinta daugiau kaip milijoną kartų.

Rusijoje gyvenanti Vasilina Knutzen gimė be rankų. Tačiau tai ne kliūtis augti mylimai ir mylinčiai. Vasilinos mama Elmira savo socialiniame tinkle spalio viduryje patalpino keliolikos sekundžių vaizdo įrašą, kuris žaibiškai išplito po socialinius tinklus.

Mama nufilmavo, kaip Vasilina mokosi valgyti pati, savarankiškai. Neturint rankų, tai nėra taip paprasta, tačiau žaviajai mažylei pavyksta šakutę laikyti su kojų pirščiukais.

Įkvepiantis atkaklumo pavyzdys, ar ne? Šis vaizdo įrašas sujaudino daugybę žmonių visame pasaulyje. 74 milijonai žmonių peržiūrų, pusantro milijono pasidalijimų, beveik šimtas tūkstančių komentarų - stiprybės ir kantrybės Vasilinai bei jos mamai linkėjo daugybė tėčių ir mamų.

Vasilina nėra biologinė Elmiros ir jos vyro Chriso duktė. Mažylė į šeimą atkeliavo iš vaikų namų, kur buvo palikta dėl savo negalios. Iš viso šeima turi keturis vaikus - du pagimdytus ir du įvaikintus.

Vasilina - pati mažiausioji šeimoje. Kitas įvaikintas berniukas - Denisas - taip pat vaikų namuose buvo paliktas dėl negalios - jis gimė su neišsivysčiusiomis galūnėmis. Jį, tuomet septynerių metų, šeima įsivaikino prieš penkerius metus. Šiandien berniukas nešioja kojų protezus ir fizinio lavinimo pamoka jam - viena mėgstamiausių. Na, o svarbiausia - jis yra apgaubtas meile. Kaip ir mažoji Vasilina, kurią vyresnieji broliai iš karto priėmė į šeimą.

Apie Vasiliną šeima pirmą kartą išgirdo 2015 metų žiemą ir ilgai nelaukę pradėjo įvaikinimo procesą. Apsigyvenusi naujoje šeimoje, mergaitė iš pradžių nuolat šypsojosi. Vėliau ji pradėjo rodyti kaprizus. Štai tada mama Elmira apsidžiaugė, kad mažylė apsipranta šeimoje, ji nebebijo rodyti savo emocijų ir reikšti jausmų.

Mergaitė dar tik mokosi vaikščioti, nes neturint rankų tai yra gana sudėtinga. Vasilina žengia vieną, kitą žingsnelį, tačiau be rankų išlaikyti pusiausvyrą jai vis dar sunku.

Maskvoje gyvenanti šeima yra tikinti. Rusė Elmira ir amerikietis Chrisas susipažino savanoriaudami vaikų namuose ir santuoką sukūrė jau būdami brandūs. Tai, kad jie ryžosi įsivaikinti su neįgalius vaikus, Elmira vadina savo vyro nuopelnu - jis ją palaiko ir daug padeda.

Tiesa, ne visi palaiko šeimą. Išėjus pasivaikščioti, daugiavaikė šeima vis dar sulaukia keistų žvilgsnių. Kaip viename interviu pasakojo mama Elmira, jie stengiasi kelis kartus per metus išvažiuoti atostogų į JAV pas Chriso tėvus. Čia jie jaučiasi ne taip stebimi pro padidinamąjį stiklą.

Daugiau šeimos nuotraukų galite pamatyti čia.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis