31 nėštumo savaitė: skaičiuok kūdikio judesius!

Kaip vystosi būsimasis vaikelis 31 nėštumo savaitę.

Kūdikis greitai auga – jis jau sveria maždaug 1,6 kilogramo ir yra 39 centimetrų ilgio. Didžiąją laiko dalį jis praleidžia miegodamas ir sapnuodamas. Jo virškinimo sistema jau beveik susiformavusi. Vaiko kaukolė dar minkšta ir atvira. Gimdymo metu kaulinės plokštelės, esančios kaukolėje, susilenks, kad galva lengviau praeitų pro gimdymo kanalą.

Nėštumo metu tavo kūnas gamins daugiau kraujo ir skysčių nei įprastai, o augantis kūdikis darys papildomą spaudimą tavo kojų venoms. Tai sulėtins apytaką tavo kojose ir susikaupę skysčiai skatins kojų ir pėdų tinimą. Gali pastebėti, kad sunkiau apsiauti batus, avėti ilgaaulius batus ir storas kojines. Taip pat gali ištinti plaštakos. Tinimas dažniausiai vyksta naktį. Jei tinimai nemažėja ir per savaitę priaugi daugiau nei 500 gramų, pasikonsultuok su gydytoju arba akušere ir pasitikrink dėl preeklampsijos arba vėlyvosios nėštumo toksikozės.


Rekomenduojama tikrinti savo kūdikio judesius. Kasdien prigulk ir paskaičiuok, kiek laiko užtrunka, kol pajauti kūdikį sujudant 10 kartų. Geras ženklas, jei tai trunka trumpiau nei valandą.


Pagalvok, kur norėtum, kad tavo vaikas ateitų į šį pasaulį. Sužinok apie galimybes skirtingose ligoninėse. Jei dar to nepadarei, dar turi laiko tėvystės pamokoms. Gali jas lankyti viena arba kartu su savo partneriu ir pasirinkti tik tas temas, kurios tau yra įdomios. Kursai apima įvairias temas – gimdymą, žindymą, naujagimio priežiūrą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis