32 nėštumo savaitė: gali atsirasti miego sutrikimų

Kaip vystosi būsimasis vaikelis 32 nėštumo savaitę.

Tavo kūdikis sveria 1,8 kilogramo ir yra 40 centimetrų ilgio. Placentos svoris maždaug 380 gramų. 92 procentai kūdikių su pilnai išsivysčiusiais plaučiais ir stipria imunine sistema, gimusių 32 savaitę, išgyvena.


Šiuo metu kūdikis dažnai jau būna apsivertęs žemyn galva. Gali tai jausti, nes jo judesiai dabar stipresni viršutinėje tavo pilvo dalyje. Jei uždėsi ką nors šilto ant pilvo, kūdikis sureaguos į temperatūros pokyčius.


Gali pradėti krypuoti eidama, nes nėštumo hormonas relaksinas atpalaiduoja tavo klubų sąnarius. Tavo eisenai ir stovėsenai taip pat turės įtakos papildomas svoris, skatinantis apatinės nugaros dalies iškrypimą. Gali patirti hemorojų arba vidurių užkietėjimą. Jei taip nutiko, pasikonsultuok su gydytoju dėl tinkamiausio gydymo.


Gali atsirasti miego sutrikimų. Pabandyk miegoti ant kairiojo šono, taip sumažindama šlapimo pūslės spaudimą. Geriau nemiegok ant pilvo, ypač jei turi antsvorio.


Jei gimdos susitraukimai pasidaro reguliarūs ir skausmingi, pasikonsultuok su gydytoju arba akušere, nes tai gali būti priešlaikinio gimdymo ženklas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis