Astrologė: kaip išrinkti vaikui vardą, kuris atneštų sėkmę gyvenime

Vardo išrinkimas – tai pirmoji tėvų dovana savo gimusiam mažyliui. Ne bet kokia dovana, o ypatinga, nes suteikiama visam gyvenimui. Astrologės Saulės patarimai, kaip išrinkti vaikui vardą.

Vardą diktuoja ne zodiako ženklas, kurį mes žinome pagal gimimo mėnesį ir dieną, o vadinamoji Ascendento planeta-valdovė. Ascendentas yra zodiako ženklas žmogaus gimimo akimirką esantis rytinėje horizonto pusėje ir keičiasi ne kas mėnesį, o kas dvi valandas, todėl labai priklauso nuo gimimo vietos ir tikslaus gimimo laiko. Štai todėl du tą patį mėnesį gimę žmonės yra tokie skirtingi.


- Vaikelis skuba būti savas, priimti vardą ir atsiliepti į jį, todėl geriau, jei jam netektų laukti ilgiau nei mėnesį po gimimo.


- Mamos ir kūdikio sąmonė yra tarsi dvyniai, jei mama yra jautresnė, imlesnė, tai ji sapnuodama gali „išgirsti", ką jai sako vaikelis. O jei sapnas apie vardą kartojasi, tai rimta nuoroda, kad kaip tik toks vardas kūdikiui ir tinka.


- Verta įsiklausyti į vyresnių šeimos vaikų nuomonę, nes vaikai turi panašią sąmonę kaip dar negimęs kūdikis bei stipresnį ryšį su tuo, ko mes, suaugusieji, galbūt nesuvokiame. Vaikai yra tarsi vertėjai, jie „išgirsta" ir „išverčia", ką mums „sako" dar negimęs kūdikis.


- Vaikelio vardą derinti prie tėvų ar kitų vaikų vardų yra egoizmas, suaugęs jis gyvens savo savarankišką gyvenimą, išeis iš šeimos. Prie pavardės vardą būtina derinti, nes darnus sąskambis kuria vidinę darną. O ši traukia ir išorės grožį.


- Gyvenimo greitis didėja, bendravimas greitėja, kalba trumpėja, todėl ilgus žodžius, sudėtingus sąskambius tampa vis sunkiau įsiminti. Tai gali lemti net sėkmę ieškant darbo. Juk labai tikėtina, kad iš kelių kandidatų darbdavys pasirinks kaip tik tą, kurio vardas ir pavardė gražiai skamba, lengvai įsimena.


- Vaikas gimsta jausdamasis išskirtinis. Kai jam suteikiamas tuo metu madingas vardas, kurį turi dar kokie penki berniukai ar mergaitės kieme, tai toks vardas tarsi paverčia jį „eiliniu", nepabrėžia individualybės. Kai į bendraamžių vakarėlį susirenka keturios emilijos ir penki dominykai, visų akys kryps į vieną Petrą arba vienintelę Skirmantę. Tokie vaikai bus populiaresni vien dėl vardo.


- Jei senelis ar prosenelis buvo garsus, žymus, labai išsilavinęs, garbus ir sėkmingas žmogus, tai jo vardas vaikui gali suteikti stiprybės, vaikas tarsi atsiduria savo protėvio globoje. Tačiau jei protėvių vardas duodamas tik dėl to, kad tokia yra tradicija, pavyzdžiui, visas mergaites vadinti promočiutės vardu, taip tik užkrauname vaikui giminės naštą, „pririšame" jį prie karminių programų. O juk žmogaus esmė – išsilaisvinti, būti kuo mažiau „pririštam" prie protėvių nuodėmių.


- Vardo reikšmė paženklina charakterį, „ištraukia" tam tikrus bruožus. Todėl labai rekomenduotina pasklaidyti vardų reikšmių žodyną prieš duodant vaikui vardą ir pagalvoti, ko jie linkime savo atžalai. Mat vardas „primeta" ir gyvenimo scenarijų.


- Norite, kad vaikas tęstų tradicijas? Vadinkite lietuvišku vardu, juo tarsi pažymime vaiko vietą, „pasakome", kur yra jo namai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis