Žurnalo ir portalo TAVO VAIKAS premjeroje – animacinis nuotykių filmas BALERINA

Turbūt nedaug atsirastų mergaičių, kurios vaikystėje bent trumpai nebūtų svajoję tapti balerinomis. Ir nedaug berniukų, nenorėjusių būti išradėjais. Tokie du svajotojai ir susitinka prancūzų animatorių sukurtame nuotaikingame filme „Balerina", kuris į kino centrus „Forum Cinemas" atkeliaus su TAVO VAIKO premjera sausio 8 d.!

Pasak filmo režisierių, kanadiečio Erico Summerio ir prancūzo Erico Warino, jų sukurtoje „Balerinoje" suvienyti tokių filmų kaip „Bilis Eliotas" ir „La Troškinys" motyvai. Svajonės, romantiškasis Paryžius, ilgas ir vingiuotas kelias siekiant tikslo – visa tai yra „Balerinoje". Iš pradžių jie norėjo kurti kur kas tikroviškesnį animacinį filmą apie baletą ir buvo linkę naudoti veiksmo sulėtinimo technologijas tam, kad realistiškai perduotų šokio judesį, bet vėliau šios idėjos atsisakė, nusprendę filmui suteikti daugiau pakylėtos magiškos nuotaikos: filmuko herojai demonstruoja tokius piruetus ir šuolius, kokių realybėje žmogus negalėtų padaryti.

Nepaisant to, „Balerinos" kūrėjai neapsiėjo be profesionalių choreografų pagalbos. Kuriant animacinį filmą jiems patarinėjo garsioji Prancūzijos baleto žvaigždžių pora Aurelie Dupont ir Jeremie Belingardas. Todėl žiūrovai ekrane matys nors fantastiškais judesiais ir pagražintą, bet tikrą baletą. Kino magijos mėgėjų laukia gracingi judesiai, puošnūs kostiumai ir ryškios scenos šviesos!

Balerina" pasakoja apie nedideliame šiaurės vakarų Prancūzijos miestelyje gyvenančią vienuolikmetę mergaitę Felisę. Gyvenimas jos nelepina: Felisė yra našlaitė, bet ji nepraranda optimizmo ir karštai tiki, kad vieną dieną išsipildys jos svajonė ir ji taps balerina. Atsiradus progai išvykti į Paryžių, ji nedvejoja nė sekundės. Susiradusi Paryžiaus operos rūmus, Felisė susipažįsta su pastato tvarkytoja Odeta. Vieniša moteris, išgirdusi Felisės istoriją, pasiūlo mergaitei apsigyventi pas ją.

Turinti tokią rūpestingą globėją Felisė ima vykdyti planą patekti į prestižinės mokyklos šokių klasę. Naivios ir geraširdės provincijos mergaitės laukia didžiuliai išbandymai ir nusivylimas: išpaikinti didmiesčio vaikai, susireikšminę suaugusieji ir elementarių baleto pradmenų neturėjimas Felisę varo į neviltį. Nuotaiką praskaidrina netikėtai atrastas naujas draugas: jaunas išradėjas Viktoras, kuris tiki, kad Felisei tikrai pasiseks. Vėl atgavusi pasitikėjimą savo jėgomis ir paraginta balerinos karjeros siekusios Odetos Felisė nusprendžia nepasiduoti, kad ir kaip sunku bebūtų. Pagaliau patekusi į baleto trupę, mergaitė atiduoda visas jėgas, kad pasiektų savo svajonę.

Organizatorių nuotr.

Nuotaikingas šokio magija spinduliuojantis lietuviškai įgarsintas animacinis filmas „Balerina" pirmąkart Lietuvoje bus parodytas per žurnalo ir portalo TAVO VAIKAS premjerą sausio 8 d. (sekmadienį) visuose kino centruose „Forum Cinemas". Nepraleiskite progos pirmieji pamatyti „Baleriną" su visa šeima!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis