3 indeliams reikės:
- 1-2 nedidelių morkų;
- 2-3 vidutinių bulvių;
- šiek tiek šviežių arba šaldytų krapų;
- 1 vidutinio svogūno;
- 1/4 paprikos;
- 1 skiltelės česnako;
- 200-250 gramų maltos triušienos;
- 2 a. š. pomidorų padažo;
- 1 v. š. smulkintų šviežių petražolių;
- 100 ml vištienos arba daržovių sultinio;
- 15 g sviesto;
- 1 v. š. pieno;
- 1 kiaušinio;
- druskos, pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Supjaustykite morkas, įdėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, įdėkite šiek tiek druskos ir virkite 5 minutes. Tada sudėkite pjaustytas bulves ir virkite, kol daržovės suminkštės.
Įkaitinkite keptuvę ir 3-4 minutes pakepinkite smulkintus svogūną bei papriką.
Suberkite smulkintą česnaką, pakepkite 1 minutę.
Sudėkite maltą triušieną ir kepkite, kol gražiai apskrus.
Suberkite smulkintas petražoles, supilkite pomidorų padažą ir sultinį, pagardinkite druska ir pipirais. Užvirkite, uždenkite ir troškinkite apie 5-7 minutes.
Kai bulvės ir morkos išvirs, nusunkite ir sutrinkite iki košės, pagardinkite sviestu ir įpilkite pieno, įberkite smulkintus krapus, išmaišykite.
Mėsą ir košę padalinkite į 3 dalis.
Į nedidelį, karščiui atsparų, indelį (apie 10 cm skersmens) dėkite mėsą, ant viršaus košę, aptepkite kiaušinio plakiniu, pašaukite į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol piemenėlių pyragas gražiai apskrus.
Skanaus!