Mažasis piemenėlių pyragas

Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet, patikėkite, puikiai tinka ir dideliems.

3 indeliams reikės:


- 1-2 nedidelių morkų;


- 2-3 vidutinių bulvių;


- šiek tiek šviežių arba šaldytų krapų;


- 1 vidutinio svogūno;


- 1/4 paprikos;


- 1 skiltelės česnako;


- 200-250 gramų maltos triušienos;


- 2 a. š. pomidorų padažo;


- 1 v. š. smulkintų šviežių petražolių;


- 100 ml vištienos arba daržovių sultinio;


- 15 g sviesto;


- 1 v. š. pieno;


- 1 kiaušinio;


- druskos, pipirų pagal skonį.


Gaminimas:


Supjaustykite morkas, įdėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, įdėkite šiek tiek druskos ir virkite 5 minutes. Tada sudėkite pjaustytas bulves ir virkite, kol daržovės suminkštės.


Įkaitinkite keptuvę ir 3-4 minutes pakepinkite smulkintus svogūną bei papriką.


J.Rimavičienės nuotr.


Suberkite smulkintą česnaką, pakepkite 1 minutę.


Sudėkite maltą triušieną ir kepkite, kol gražiai apskrus.


Suberkite smulkintas petražoles, supilkite pomidorų padažą ir sultinį, pagardinkite druska ir pipirais. Užvirkite, uždenkite ir troškinkite apie 5-7 minutes.


Kai bulvės ir morkos išvirs, nusunkite ir sutrinkite iki košės, pagardinkite sviestu ir įpilkite pieno, įberkite smulkintus krapus, išmaišykite.


J.Rimavičienės nuotr.


Mėsą ir košę padalinkite į 3 dalis.


Į nedidelį, karščiui atsparų, indelį (apie 10 cm skersmens) dėkite mėsą, ant viršaus košę, aptepkite kiaušinio plakiniu, pašaukite į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol piemenėlių pyragas gražiai apskrus.


J.Rimavičienės nuotr.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis