38 nėštumo savaitė: pasidžiauk paskutinėmis nėštumo akimirkomis

Kaip vystosi būsimasis vaikelis 38 nėštumo savaitę.

Kūdikis treniruojasi kvėpuoti ir su šlapimu pašalina amniotinį skystį. Tavo kūdikis gali stipriai sugriebti, nors vieninteliai dalykai, kuriuos jis gali sugriebti, yra jis pats ir bambagyslė. Gali jausti, kaip vaiko galva prisispaudžia prie tavo dubens kaulų, kliudydama tau vaikščioti ar pakeisti pozą.


Tau gali pasidaryti sunku pasikelti nuo sofos ar lovos. Pabandyk atsisėsti versdamasi ant šono ir tada atsistoti. Jei jauti keistą dilgčiojimą kojose arba dubens srityje, tai gali reikšti, kad kūdikis spaudžia tavo dubens nervus.

Nors tu tikrai nekantriai lauki savo kūdikio gimimo, pasidžiauk paskutinėmis akimirkomis, kurias turi sau, ar atsipalaiduok kartu su savo partneriu. Vėliau bus sunkiau surasti tam laiko.


Nesijaudink, kad pražiopsosi gimdymo pradžią. Gimdymo skausmus atpažinsi, kai juos pajausi. Jie dažniausiai prasideda gimdos viršuje ir slenka nugara ir dubeniu žemyn. Skausmas taps dažnesnis ir intensyvesnis ir nepalengvės pakeitus poziciją. Jei abejoji, ar reikia pagalbos, susisiek su gydytoju arba akušere.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis