Lietuvos tėčius mokė pinti kasas dukrytėms

Jeigu paklaustume tėčių, koks sunkiausias darbas yra auginant dukrytes, ne vienas atsakytų, jog tai yra... kasų pynimas, o ir apskritai – mergaičių plaukų priežiūra.

Vilniuje esančio grožio salono „Studio M by Milita“ įkūrėja Milita Daikerytė suorganizavo unikalų Lietuvoje renginį "Tėvelio ir dukrelės dirbtuvės", į kurį pakvietė tėčius ir jų mažąsias princeses. Nors pirminė renginio idėja buvo išmokyti tėvelius daryti mergaitėms šukuosenas, pinti kasas, visgi svarbiausias šio renginio tikslas, kaip sako organizatorė, – tėčių ir dukterų bendras laikas drauge, tarpusavio ryšio stiprinimas ir kokybiško laiko skyrimas atžaloms.

Socialiniuose tinkluose vos paskelbus apie „Tėvelio ir dukrelės dirbtuves“, susidomėjimas pirmą kartą organizuojamu renginiu buvo didžiulis. Kaip mums sakė Milita Daikerytė, vietos į organizuojamą tėčių ir dukryčių popietę ištirpo per valandą. Iš viso buvo surinktos dvi grupės, kuriose dalyvavo 22 tėčiai ir 25 dukrytės. Kai kurie tėčiai atėjo su keliomis dukrytėmis, jų amžius svyravo nuo vienerių iki 11 metų.

Iš pradžių tėčiams labai trumpai buvo papasakota apie mergaičių plaukų priežiūros ypatumus, parodyti keli nesudėtingi plaukų pynimo būdai. Na, o tada laukė smagiausioji dalis - per 10 minučių tėčiai turėjo sukurti originalų plaukų įvaizdį savo mergaitėms. Milita Daikerytė juokauja, kad jos šukuosena tą dieną – du ragiukai – itin patiko mergaitėms, taigi, ne viena iš jų savo tėčio paprašė būtent tokios šukuosenos.

Milita Daikerytė
D. Kučys
Tam, kad mažoms mergaitėms neprailgtų laikas, kol tėčiai mokėsi raityti joms šukuosenas, jos buvo apdovanotos balionais, galėjo piešti ar skanauti keksiukų. Ne visos mažylės ramiai sėdėjo kėdėse, tad išradingi tėčiai į pagalbą pasitelkė ir išmaniuosius telefonus bei planšetes.

Geros nuotaikos, smagių emocijų tądien salone buvo apstu. Visi atėjusieji gavo dovanų, išmoko mergaičių plaukų priežiūros paslapčių, o kas svarbiausia – sutvirtino tėčio ir dukters tarpusavio ryšį.

„Būtinai darysime panašius renginius ir ateityje. Prisipažinsiu, netikėjau, kad Lietuvos tėčiai tokie drąsūs, atviri naujovėms ir taip noriai dalyvaus "Tėvelio ir dukrelės dirbtuvėse“. Atmosfera buvo be galo jauki ir šilta“, – lūkesčius su kaupu pateisinusiu renginiu džiaugiasi Milita Daikerytė.

Renginio akimirkos – D. Kučio nuotraukų galerijoje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis