100 procentų pozityvo: ką moterims duoda motinystė

Ką jums davė motinystė ir tėvystė? Šį klausimą uždavėme TAVO VAIKO feisbuko paskyroje. Dalijamės gražiausiais atsakymais, kurie, tikimės, įkvėps ir jus.

Gimus vaikui, tapome tėvais, o tai labai daug. Užaugi kaip asmenybė, kad galėtum auginti kitą mažą asmenybę. Tapę tėvais, tampame jautresni, atsakingesni, rūpestingesni, malonesni kitiems.


Ignas tapo mano gyvenimo mokytoju! Iš naujo supratau, koks gražus tas vabaliukas, koks skanus vanduo ir kaip smagu bėgioti basomis per žolę. Išmokau iš naujo gyventi gyvenimą, o ne jame egzistuoti.


Supratau, ką reiškia būti auklėtoja, mokytoja. Tai didžiulis darbas - mokyti mažą žmogutį tokių paprastų, bet tokių jam sudėtingų gyvenimo pamokų


Mano trys pametinukai mane iš naujo išmokė atsistojus darže valgyti išrautą morką, atsisėdus prie rūgštynių lysvės kramsnoti rūgštynių lapelius, per dieną mažiausiai septynis kartus patikrinti, kad „vis dėlto, gal ta braškė jau paraudonavo?".


Tapusi mama, prisiminiau savo vaikystę: smagu su vaiku atsisėdus pažaisti. Seniau per rūpesčius ir darbus nebūdavo net kada pasidžiaugti saule, sniegu. Gimus vaikui, į pasaulį žiūrėti pradėjau vaiko akimis.


Gimus vaikui, tapau dar atsakingesne, supratau, kad nuo šiol aš esu atsakinga už šito mažo žmogučio vaikystę, augimą ir gyvenimą. Bei supratau, kad esu dar laimingesnė nei iki to buvau.


Pilnatvė ir ramybė! Su vaikais nėra kada švaistyti laiko veltui! Vaikai išmokė džiaugtis mažais dalykais, sužinojau, kad taip stipriai mylėti galima tik savo vaikus!


Išmokau kantrybės, mažiau skubėti ir džiaugtis net mažytėmis smulkmenomis.


Vaikas privertė daugiau laiko praleisti gamtoje, nesvarbu, koks oras, visada einame į lauką.


Diena pailgėjo. Tapau kūrybingesnė, lankstesnė, daugiau šypsausi ir būnu gryname ore.


Vaikas yra mokytojas. Augindami vaikus, mes iš naujo pažįstame pasaulį.


Gimus sūnui pajutau gyvenimo džiaugsmą ir atjaunėjau.


Vaikas visada gali išmokyti suaugusįjį trijų dalykų: džiaugtis be jokios priežasties, visuomet būti kuo nors užsiėmusiu ir iš visu jėgų siekti to, ko trokšti.


Pajutau begalinę atsakomybę už kitą – trapų, mažą žmogutį ir kartu supratau, kad man nebesvarbu savas egoizmas. Išmokau besąlygiškai mylėti.


Teigiamas gyvenimo pokytis - atsirado dienos režimas. Be to, nebereikia planuoti, ką veiksiu laisvalaikiu. Visas laikas suplanuotas.


Be daugybės kasdienių teigiamų pokyčių, pradėjau puikiai suprasti savo mamą, visus jos rūpesčius ir džiaugsmus.

Anksčiau taip nereaguodavau, kai matydavau ar išgirsdavau apie nemalonu įvykį. Dabar net apsiverkiu. Dėl to, manau, esu daug švelnesnė ir supratingesnė vaikų ožiukams ir išdaigoms.


Išmokau net ir miegant po kelias valandas jaustis kupina jėgų ir žvali.


Tapau jautresnė, daug labiau gebu įsijausti į kito žmogaus būseną.


Gimus mūsų dviem ankstukams, supratome, koks gali būti gležnas gyvenimas, ką reiškia kovoti dėl gyvenimo. Kasdien patiriame džiaugsmą matydami juos vis stipresnius.


Supratau, kad galiu labai daug!


Tapau švelnesnė ir išmokau atviriau rodyti savo meilę.


Supratau, kad namie neprivalo būti pedantiška tvarka.


Gimus vaikui išmokau pastebėti, išgirsti, suprasti be žodžių.


Išmokau branginti kiekvieną akimirką ir dėkoti už viską, ką turiu.


Pajutau, kokie tušti iki tol buvo mūsų namai ir supratau, kas yra meilė iš pirmo žvilgsnio.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis