Kauniečių šeima už pasufleruotą verslo idėją dėkinga sūnui

Kauna gyvenantys Vesta, Šarūnas ir Gabrielius Marcinkevičiai save vadina niekuo neišsiskiriančia tradicine Lietuvos šeima. Tačiau jie kuklinasi – gimus vaikui, jų gyvenimas apsivertė 180 laipsnių.

Ar jau turite TAVO VAIKO programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir skaitykite mus dar patogiau: „iPhone“, „Android“.

Papasakokite apie savo šeimą ir tai, kaip prieš pusantrų metų gimus sūnui pasikeitė iki tol įprastas gyvenimas?

Esame jauna šeima: mama Vesta, tėtis Šarūnas ir mažasis Gabrielius. Gyvename Kaune. Esame tradicinė šeima, mums (turbūt kaip ir daugeliui žmonių) gyvenime prioritetas yra šeima, vaikai. Mažylio atsiradimas tik dar labiau sustiprino "šeimos" apibrėžimą ir... radikaliai pakeitė gyvenimą. Nuo tos minutės, kai gimė Gabrielius, viskas pradėjo „suktis“ tik apie jį. Pastebėjome, kad jei anksčiau mūsų namuose dažniausiai skambėdavo žodis MES, dabar skamba JIS. Norime vaikui rodyti kuo geresnį pavyzdį, kurti tradicijas kartu. Net šventės tapo daug prasmingesnės kai atsirado vaikas.

Kaip nutiko, kad vieną dieną sugalvojote imtis šeimos verslo?

Viskas prasidėjo nuo kalėdinės dovanos ieškojimo. Norėjome mažyliui dovanos, kuri neatsibostų po valandos ar dviejų. Labai dažnai taip nutikdavo su naujais žaislais. Kalėdų seneliui kilo mintis jam padovanoti čiuožyklą. O senelio padėjėjams tėvams beliko ją nupirkti. Deja, užduotis nebuvo lengva, nes neradome tokios, kuri atitiktų mūsų lūkesčius. Tada vyras pasakė "Pagaminsiu ją pats." Laiko iki švenčių buvo likę labai mažai. Teko gerai padirbėti, sugalvoti formą, konstrukciją. Bet viena buvo aišku, kad čiuožykla bus medinė! Nupirkus medienos gamybai, gimė ir forma. Aišku, ji nebuvo tobula - tai be liniuočių ar braižybos maketų, programų nubraižyta forma. Čiuožyklėlė buvo tėčio laiku pagaminta ir Kalėdų rytą mažylis ją rado po egle. Net patys nesitikėjome, kad tiek daug gražių emocijų į namus atneš šis naujas daiktas. Gabrielius labai teigiamai įvertino dovaną, o artimieji ir pažįstami pamatę, kaip mažyliui smagu, panorėdavo turėti tokį daiktą savo namuose. Paskatinti jų, pradėjome gaminti ir kitiems vaikučiams mūsų čiuožyklėles.

Asmeninio albumo nuotr.

O jūsų vyras jau iki tol buvo pagarsėjęs šeimoje kaip auksarankis, ar čia jam buvo visiškai naujas iššūkis?

Aš esu bioinžinierė, o Šarūnas studijavo kompiuterinę leidybą. Jis visada šeimoje buvo ir yra idėjų "generatorius". Jo galva nuolat pilna įvairiausių idėjų, ką naujo ir gražaus sumeistrauti namams ar sūnui. Didžiausias vyro įgyvendintas „projektas“ - per dvejus metus savo rankomis pastatytas namas. Dabar visą dėmesį skiria sūnaus kambariui - čia ir staliukas tėčio rankų darbo, ir kėdutės, ir žaislų dėžės, čiuožykla ir kiti žaislai.

Asmeninio albumo nuotr.

Kokio amžiaus vaikučiams skirtos jūsų čiuožyklos ir koks jų skirtumas nuo masinės gamybos čiuožyklų, kurios parduodamos prekybos centruose?

Čiuožykla rekomenduojama vaikams nuo 12 mėn iki 4-5 metų. Nors šia čiuožykla gali ir tėvai čiuožti, ji atlaiko svorį apie 80 kg. Pagal specialius užsakymus gaminame ir didesnes čiuožyklas, kurios tinka ir vyresniems vaikams. Mūsų čiuožyklos yra tik rankų darbo, medinės. Nedarome "konvejerinės" gamybos, siekiame, kad kiekviena čiuožykla būtų unikali, jaustųsi rankų darbas. Todėl mūsų čiuožyklų nerasite prekybos centruose. Jau pradėję savo veiklą pastebėjome, kad mūsų "Boizio" čiuožyklėlės yra ne tik pramoga vaikams, bet ir puiki interjero detalė.

Kokia jūsų patirtis kuriant verslą Lietuvoje - kaip manote, ar valstybė skatina žmones imtis iniciatyvos, kaip jūs padarėte?

Negalime sakyti, kad mes dideli verslininkai, tačiau vykdome veiklą, tad jau tenka pripažinti, kad tai verslas. Versle visada yra sunkiausia pradžia, kol randi tikslingą klientų auditoriją. O toliau pasitaiko įvairių niuansų, kurie turi tiek pliusų, tiek ir minusų. Bet svarbiausia - nenuleisti rankų. Mes pradėjome savo veiklą paskatinti artimųjų, tad nesvarstėm, ką gali mums duoti valstybė. Mes kuriame vaikams. Laimingi vaikai – toks mūsų išsikeltas tikslas nuo pat veiklos pradžios.

Asmeninio albumo nuotr.

Kiek jums yra svarbus vaiko fizinis lavinimas? Specialistai pastebi, kad šiuolaikiniai vaikai juda per mažai, o jūsų produktas ir skirtas vaikų fiziniam aktyvumui skatinti.

Mums labai svarbus vaiko aktyvumas. Tiek lauke, tiek namuose. Paprasčiausi žaislai jau taip lengvai nesudomina vaikų, nepritraukia jų dėmesio ilgam. Kai tiek daug šiuolaikinių technologijų vaikai darosi sėslesni, o juk jie turėtų dūkti ir dūkti. Mes patys labai džiaugiamės, kad svetainėje esanti čiuožykla mažylio yra naudojama kiekvieną dieną. Jei ne čiuožti pačiam, tai ant jos atsisėdus valgyti, pasidaryti mašinėlių važiavimo trasą. Naudojimo paskirčių daug.

Ką jūsų šeima mėgsta veikti kartu? Ar jau turite bendrų tradicijų?

Laisvo laiko nuo darbų, kurį galime skirti pabūti visa šeima kartu, yra tikrai mažai. Tad mėgaujamės buvimu kartu – pasivaikščiojimai gamtoje, smagios pramogos su mažyliu yra geriausias laiko praleidimo būdas. Net ir čiuožyklų gamyba yra laiko praleidimas kartu. Visame gamybos procese mažos Gabrieliaus rankytės taip pat dalyvauja. Drąsiai galiu teigti, kad tai, ką darome dabar, yra mūsų mėgstamas hobis, atsiradęs tik Gabrieliaus dėka.

Asmeninio albumo nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis