Mirčiai pasmerktą vaiką ryžosi gimdyti dėl kilnios priežasties

Jeigu esate atidus portalo TavoVaikas.lt skaitytojas, ko gero, pamenate istoriją apie vyrą, kurio nufotografuota mylima žmona tapo socialinių tinklų sensacija. Nėščios ir miegančios moters nuotrauka slėpė liūdną paslaptį - pora pasiryžo susilaukti vaikelio žinodama, kad jis netrukus mirs.

Ar jau turite TAVO VAIKO programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir skaitykite mus dar patogiau: „iPhone“, NĖŠČIOS MOTERS NUOTRAUKA SLEPIA TRAGIŠKĄ PASLAPTĮ

Balandžio viduryje 31 m. Keri Young po operacijos gimė mergaitė, ją pavadino Eva. Keri praktiškai nuo nėštumo pradžios žinojo, kad Eva neturi šansų gyventi. Jai diagnozavo anencefaliją – sutrikimą, kai nesivysto galvos smegenys (arba vystosi tik dalis). Keri ir jos vyrui nebuvo lengva priimti sprendimą – viena vertus, gydytojai patarė daryti abortą, kita vertus, tai reikštų nužudyti ilgai lauktą kūdikį. Sutuoktiniams pasakė, kad net ir nusprendus gimdyti, po gimdymo jie turės labai mažai laiko – nuo 5 minučių iki 36 valandų, o paskui likę kūdikio organai nustos veikti, ir jis mirs.

Motinos sielvartas buvo didžiulis, bet tuo pat metu ji suprato, kad jos mažylė, nors pati negalės gyventi, padės likti gyviems kitiems vaikams. Sužinojusi apie šį likimo smūgį, savo „Instagramo" paskyroje Keri tąkart parašė: „Štai mūsų dukters širdis. Tai puiki širdis. Jos idealios rankos, idealios kojos. Jos inkstai, plaučiai, kepenys idealūs. Deja, negaliu to paties pasakyti apie jos kaukolę ir smegenis. Neseniai sužinojome, kad mūsų dukrelei – anencefalija. Susidūrę su šiurpiu pasirinkimu nusprendėme nenutraukti nėštumo, kad Evos (šis vardas reiškia „gyvenimas") vidaus organai galėtų vystytis. Nelengvas sprendimas. Ateinančias 20 savaičių jaučiau, kaip ji auga, kaip vartosi, girdėjau jos širdelę... Tuo pat metu žinojau, kad jai gimus galėsime pabūti kartu vos kelias minutes. Taip, mums buvo sunku, tačiau mus palaikė draugai, mūsų bažnyčia ir tikėjimas. Pasistengėme įžvelgti šioje sunkioje situacijoje gėrio, kiek tik įmanoma jo įžvelgti."

Kartu su 2 metukų sūnumi Harrisonu Keri ir Roy'us iš karto po gimdymo nusifotografavo su mažąja Eva. Daugiau detalių apie Evos gimimą ir organų paaukojimą donorystei šeima kol kas neatskleidė.

„Vakar pasilabinome ir atsisveikinome su mūsų brangiąja Eva, – parašė savo tinklaraštyje Keri. – Ji buvo nuostabi."

Evai buvo lemta negyventi, tačiau jos istorija sukrėtė visuomenę. Kol kas nežinoma, ar Eva kam nors išgelbėjo gyvybę, tėvai dar negali dalintis savo išgyvenimais. Bet kokiu atveju ši istorija paskatino žmones susimąstyti apie tokį pasirinkimą ir apie motinos drąsą.

Parašyk Redakcijai