7 priežastys, kodėl auginti paauglį yra labai smagu

Neretai paauglystė yra piešiama tamsiomis spalvomis, ir jos tėvai laukia su tam tikru nerimu. Jūsų dėmesiui - 7 priežastys, kodėl auginti paauglį yra ne našta, o džiaugsmas.

Su paaugliais įdomu kalbėtis

Visų pirma, paauglio žodynas pagaliau ganėtinai platus, kad būtų galima tiesiog pasikalbėti. (Prisiminkite kūdikystės laikus, ar norėtumėte grįžti atgal, kai pokalbiai su vaiku apsiribodavo keliomis frazėmis). Antra, jis jau turi pomėgių, kažkuo domisi, gali papasakoti apie tai, ko jūs nežinote. Trečia, jam kyla įdomių klausimų, į kuriuos iš tiesų įdomu atsakyti – ar tai būtų susiję su mokslais, ar su santykiais, ar su
priešinga lytimi. Su vaiku galimas įdomus ir visavertis dialogas!

Paaugliai daug laiko praleidžia su draugais

Kiek liūdna tai pripažinti, bet paauglystė – laikas, kai vaikas apsibrėžia savo vietą suaugusiųjų pasaulyje ir atsiskiria nuo šeimos. Tėvai nustoja būti jam nepajudinamu autoritetu, dabar draugų nuomonė jam kur kas svarbesnė, nei abiejų tėvų kartu sudėjus. Tai kur čia privalumas? Ogi dabar jūs turite užtektinai laiko sau, vėl esate asmenybė, o ne vaiko auklė, virėja ir vairuotoja.

Paaugliai gali padėti tvarkytis namuose ir nudirbti kitus darbus

Pamenate, kai vaikui buvo dveji ar treji, jis taip troško jums padėti, tik tiesa - žalos iš jo pagalbos būdavo daugiau nei naudos. Žinoma, nenorėdama žlugdyti entuziazmo ir besiformuojančio savarankiškumo, jūs sutikdavote su mažylio pagalba ir po visko rinkdavote išplautos lėkštės šukes. Dabar jūsų kantrybė šimtu procentų atsipirks – paauglys iš tiesų gali išplauti grindis, išsiurbti kilimus, nueiti į parduotuvę produktų, nuvalyti dulkes, išnešti šiukšles, išplauti indus. Tik teks kelis kartus priminti, bet kas iš mūsų neturi nuodėmių.

Su paaugliu galima nueiti į kiną pažiūrėti ne animacinio filmuko

„Žvaigždžių karai", „Galaktikos sargai", „Karibų jūros piratai" – mažų mažiausiai tokius filmus galima žiūrėti su paaugliais. Pats laikas atsikvėpti nuo "leliukiškų" animacinių filmų, kurie ne juokais gali įkyrėti. O dar su paaugliais galima drauge žiūrėti serialus!

Su paaugliais smagu vaikščioti po parduotuves

Tai malonu, nes per pastaruosius 12 – 13 metų jums pabodo rožinės ar žydros palaidinės, o žaislų asortimentą žinote geriau nei kruopų spintos turinį savo virtuvėje. Sveikas, suaugusių ir paauglių parduotuvių pasauli, čia galima ir sau kažką rasti.

Turint vaiką paauglį, pagaliau galima išsimiegoti

Tiesa, neilgai, nes ne už kalnų šokių ir grįžimų iš vakarėlių vidurnaktį metas. Na, bet dabar tai puikus laikas, kai vaikas nakvoja namuose ir jau nesikelia penkis kartus per naktį. O savaitgalį jis atsikelia vėliau už jus! Taigi, jūs galite ne tik išsimiegoti, bet ir ramiai išgerti rytinę kavą.

Paauglys neleis apsamanoti

Paaugliai maištauja, krečia kvailystes, jaučiasi labai subrendę ir protingi, ginčijasi dėl menkiausių smulkmenų, daužo durimis. Visa tai skatina prisiminti, kokie patys buvote paauglystėje. Kas nuo to laiko pasikeitė? Atėjus paauglystei, pats laikas pasidomėti tokio amžiaus vaikų raida, psichologijos ypatumais ir bendravimo subtilybėmis. Kursai apie paauglius vaikus padėtų geriau suprasti jūsų pačių vaiką. Taisyklės, kurios tiko vaiką auklėjant jam būnant septynerių, dabar netinka. Reikia naujų. Paauglys neleidžia tėvams prarasti tonuso, ačiū jam už tai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis