Vaikų darželio auklėtoja: švęsti ar ignoruoti Vaikų gynimo dieną?

Kaip žinia, kiekvienais metais Birželio 1 - ąją dieną minime Vaikų gynimo dieną, tai lyg priminimas, kad turime saugoti ir ginti vaikų teises.

Vaikų darželio auklėtoja Rita Šturienė, daug metų dirbanti pedagoge Vilniaus lopšelyje darželyje „Varpelis“, dažnai savęs klausia: ką svarbiausia reikia atlikti per Vaikų gynimo? Ar reikia ją kažkaip paminėti? Jūsų dėmesiui - pedagogės mintys:

„Vaikų gynimo diena: švęsti ar ignoruoti? Kiek pastebėjau, didžioji dauguma nesureikšmina šios šventės, o man tai diena, kuomet galiu išskirtinai priminti tiek savo, tiek auklėjamiems vaikams, kokie jie yra svarbūs, kokie jie unikalūs ir išradingi. Drąsiai galiu teigti, kad turime nepamiršti šios dienos, pasakyti vaikams, kad tai jų šventė, jų diena, kuomet jie gali švęsti, džiaugtis ir jaustis ypatingais.

Ką mes turime daryti šią dieną? Elgtis su vaikais gražiai, auginti tolerantiškus ir pilietiškus žmones. Taip, žinoma, kad tai turime daryti kasdien, tačiau šią dieną tam ypač turime skirti dėmesį.

Nuo mažų dienų skiepykime vaikams, kad jie turi teisę augti nieko nebijodami, jie turi teisę pasisakyti ir jokiais būdais niekas niekada neturi teisės jų mušti, užgaulioti ar įžeidinėti. Vaikas, kuris yra įžeidinėjamas ar mušamas, užauga kupinas kompleksų, nepasitikėjimo, bijo išreikšti savo nuomonę, nes mano, jog ji yra niekam nereikšminga.

O svarbiausia, mylėkime ir saugokime vaikus kiekvieną dieną, ne tik per šią šventę, tik taip sugebėsime savo brangiausius užauginti dorais žmonėmis. Užaugę jie tai, ką gavo iš savo tėvų, perduos iš kartos į kartą“.

Vaikai, su jūsų diena!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis