Gydytojai leido 12 metų mergaitei priimti gimdymą

Jacee Dellapena nekantriai laukia dienos, kada jos naujagimis broliukas paaugs ir ji galės jam papasakoti istoriją, kaip jis gimė.

12-metė mergaitė ne tik buvo gimdymo palatoje, bet ir padėjo priimti gimdymą. Septintaklasė iš Brandono, Misipės valstijos (JAV) fiziškai padėjo savo broliui ateiti į šį pasaulį. Ji netgi nukirpo jam virkštelę.

Iš pradžių Jacee norėjo tik stebėti gimdymą palatoje, bet jos mama gulėjo ant aukšto stalo, tad mergaitė nelabai ką matė.

„Pradėjau verkti, nes aš per žema, kad ką nors ten būčiau mačiusi, – papasakojo ji leidiniui „Today“. – Gydytojas tarė: „Ateik, paimk instrumentus ir padėk man priimti gimdymą.“

„Aš pagalvojau, kad jis juokauja, o ne kalba iš tikrųjų.“ Šis pasiūlymas buvo staigmena ir mergaitės mamai, 34 m. Dede Carraway.

„Negalėjau patikėti. Pagalvojau – ką? Tik ne tai. Jokiais būdais. Bet gydytojas pasakė: „Aš rimtai. Nukreipsiu jos rankas, darysime viską kartu“, – prisimena D. Caraway. – Tad ji priėjo ir staiga atsidūrė įvykių sūkury.“

Jacee norėjo dalyvauti gimdyme, kai gimė kitas jos brolis, Zaydenas (kuriam dabar pusantrų metų), bet jos mama manė, kad mergaitė dar per maža. Vos tik sužinojusi, kad mama vėl laukiasi, Jacee iškart ėmė maldauti, kad jai leistų dalyvauti gimdyme.

D. Caraway pasakė, kad šįkart ji nesijaudino dėl dukros, nes juto, kad ji jau užtektinai subrendusi ir jos neišgąsdins realistiniai gimdymo vaizdai.

„Mokykloje jai jau buvo lytinio lavinimo pamokos. Nemačiau jokių priežasčių, kodėl ji negalėtų dalyvauti, – sako mergaitės mama. – Nieko nuo jos neslepiu. Manau, kad žmogaus kūnas natūralus, ir jei ji apie tai mokėsi mokykloje, nėra jokių priežasčių, kodėl negalėtų to mokytis ir namuose.“

Jacee sako, kad jos nesutrikdė tai, ką ji pamatė ar patyrė, bet ji prisipažino, kad visą laiką nerimavo.
„Buvau nervų kamuolys. Nervinausi ir jutau šoką, – sako ji. – Bijojau, kad ką nors padarysiu ne taip, ar blogai, nes yra daug dalykų, kuriuos gali padaryti ne taip, kaip reikia.“

Jacee dalyvavimas gimdyme užfiksuotas serijoje nuotraukų, kurias padarė jos patėvis, Zachas Carraway, kuris yra kūdikio tėvas.

„Noriu, kad žmonės žinotų, kad Zachas taip pat buvo palatoje, – sako jo žmona. – Jacee naudai jis atsisakė daug ypatingų pirmojo ryšio su kūdikiu užmezgimo akimirkų.“
Bet pasak D. Caraway, jiedu abu su vyru jautė, kad verta taip elgtis, žinodami, kokia nuostabi vyresnioji sesuo yra Jacee.

„Ji kaip maža mama“, – sako moteris. Jacee sako negalinti įsivaizduoti, kad gali praeiti tas džiugus jaudulys, kurį ji patyrė per gimdymą.

„Negalėjau patikėti, – prisipažįsta mergaitė. – Galvojau: „O Dieve, aš ką tik priėmiau gimdymą, ir tai mano brolis, aš galėsiu jam papasakoti, kai jis paaugs. Laukiu nesulaukiu.“

Daugiau informacijos VIDEO apie šią istoriją galite rasti ČIA

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis