Klaida, kurią daro daugelis mažų vaikų tėvų: kineziterapeutės komentaras

Automobilinės kėdutės yra puikus išradimas – pagal Kelių eismo taisykles jos privalomos visiems vaikams nuo gimimo iki tol, kol jų ūgis pasiekia 135 cm.

Tačiau neretai tėvai automobilinę kėdutę naudoja ne pagal paskirtį - išima ją iš automobilio ir kartu su joje esančiu vaiku neša rankoje ją trumpus atstumus - pavyzdžiui, kai reikia nueiti į polikliniką, parduotuvę ar parnešti miegantį vaiką namo.


Dažnai nešiojant tokiu būdu kėdutę su vaiku, gali imti skaudėti įvairias kūno dalis - ir petį, ir nugarą ir kt.

Su nugaros skausmų problema po gimdymo susiduria tikrai daug mamų, gal todėl šis vaizdo įrašas socialiniuose tinkluose tapo be galo populiarus. Amerikietės Emily Puente, kuri dirba netradicinės medicinos - chiropraktikos - centre, nufilmuotą minutės trukmės vaizdo įrašą peržiūrėjo beveik penki milijonai internautų.


Moteris vaizdo įraše pasakoja, kad tradicinis kėdutės nešiojimo būdas, kai užsimetame jos rankeną ant sulenktos per alkūnę rankos, yra kenksmingas sveikatai ir siūlo kitokį būdą, palankesnį žmogaus stuburui. Pažiūrėkime drauge:


Kadangi šis vaizdo įrašas susilaukė didžiulio susidomėjimo ir tarp Lietuvos tėvų, juo buvo mielai dalijamasi socialiniame tinkle, nusprendėme pasiteirauti specialistės komentaro, ar toks būdas iš tiesų veikia.


Konsultuoja kineziteraupeutė, studijos „Sveikas judesys“ įkūrėja Toma Kreivėnaitė.


Asmeninis archyvas


„Šis būdas išties, ko gero, daugeliui atrodo neįprastas, nes nuolat skubame, lekiame, griebiame vaiką ir bėgame, nepaisydamos savęs. Bet šis metodas iš tiesų yra gerokai saugesnis. Jei dar kartą atidžiai peržvelgsite video, pamatysite, kad keliant įprastu būdu užkyla petys, klubas, kūnas persikreipia. Kitaip tariant, kūnas apkraunamas asimetriškai.O paimant demonstruojamu būdu - liemens raumenys iškart stabilizuojami, pečių linija išlieka viename lygmenyje. Atrodo, kad jos rankose vos 1-2 kg. Kūno apkrovos skirtumas ryškus. Skirtumas tas, kad įprastu būdu jėga naudojama iš pečių, o siūlomu - iš liemens raumenų“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis