Jovitos nėštumo dienoraštis. 38 savaitė: patarimai, labiausiai pravertę nėštumo metu

Jovita laukiasi antrojo vaikelio ir kas savaitę savo nėštumo potyrius pasakoja internetiniame dienoraštyje. Šįkart ji pasakoja apie 38 nėštumo savaitę.

Šios savaitės įraše norėčiau pasidalinti keletu patarimų, kurie man padėjo nėštumo metu ir tikiuosi prisidėjo prie gan sklandžios jo eigos. Ypač laukiantis pirmąjį kartą ar net ir kitus kartus iškyla kaip niekad daug klausimų: ką ir kiek valgyti, kaip prižiūrėti odą, ar galima keliauti ir panašiai.


Pradėkime nuo mitybos. Įsitikinau, kad geriausias specialistų patarimas girdėtas nėštumo metu yra valgyti ne daugiau, bet sveikiau. Tai yra valgome dažniau, mažesnėmis porcijomis ir kuo įvairesnių produktų. Nėštumo metu rekomenduojama nepiktnaudžiauti saldumynais, tačiau laukiantis antrąjį kartą man visuomet norėjosi kažko saldaus. Tad atradau sveikesnių alternatyvų, pavyzdžiui, džiovinti vaisiai, naminiai vaisių ledai karštoms vasaroms dienoms, ar puikiai ir suaugusiųjų desertui tinkančios HiPP vaisių tyrelės vaikams, kurios būna paruoštos be pridėtinio cukraus.

Kalbant apie odos priežiūrą nėštumo metu, jau nuo pat pirmųjų mėnesių pradėjau intensyviai drėkinti problemines vietas ir didesnių bėdų atrodo pavyko išvengti. Tam daugiausiai naudojau HiPP Mamasanft masažo aliejų, su simondsijomis, šaltalankiais ir migdolais, kuris pasižymi odai draugiška sudėtimi. Iki šiol nebuvau didelė masažinių aliejų gerbėja ir reikėjo laiko, kad išryškėję jo privalumai odai, padėtų priprasti prie aliejams būdingoms tekstūros. Pakaitomis taip pat naudojau ir kūno sviestus, pavyzdžiui, HiPP Mamasanft kūno sviestas ne tik ramina bet ir pamaitina odą dėl jo sudėtyje esančio migdolų ir taukmedžio sviesto. Intensyviai drėkinant ir masažuojant odą galima lengviau išsaugoti jos elastingumą, tad nuo pirmųjų nėštumo mėnesių stenkitės išsiugdyti įprotį po dušo palepinti savo odą. Drėkinimui yra efektyviausios būtent pirmosios trys minutės po maudynių.


Taip pat vienas iš geriausių mano girdėtų patarimų būtų kaip įmanoma daugiau išlaikyti įprastą gyvenimo būdą ir nėštumo metu, žinoma, jei tik tą leidžia sveikata. Neverta bijoti keliauti, skristi lėktuvu, sportuoti, jei iki šiol tai mielai darėte. Pavyzdžiui, pastebėjau, kad užsiimant specialiai nėščiosioms skirtomis mankštomis savijauta tik gerėja, o aktyvus laisvalaikis padeda lengviau užmiršti laikinus nėštumo nepatogumus.


Kalbant apie būtiniausius pirkinius laukiant naujagimio, jau ankstesniame įraše esu minėjusi, kad verta racionaliai įvertinti savo poreikius ir įsigyti tik būtiniausius daiktus, kurių prireiks nuo pat pirmųjų dienų, o jau gimus mažyliui ir jam augant bus aiškiau matyti, kokie daiktai ar produktai jam yra tinkamesni. Norint ramiai apsipirkti kartu su kūdikiu, rinkitės mažesnes, nišines vaikų prekių parduotuves, kur galima gauti ir profesionalių konsultacijų apie vaikų prekes, mitybą ir panašiai. Viena tokių, mano pamėgtų parduotuvių, kur lankausi jau nuo pirmojo nėštumo yra „Nukas", kur galima rasti būtiniausius daiktus kūdikiams ir nėščiosioms bei plačiausią HiPP produktų asortimentą patraukliomis kainomis.


Nėštumo metu taip pat svarbu turėti ne tik profesionalų, bet ir mokantį bendrauti gydytoją, kuris atsakys į rūpimus klausimus ir nesuteiks nereikalingų neigiamų emocijų. Taip pat verta laikytis "neigiamos" informacijos dietos, susijusios su nėštumu ar gimdymu ir nuteikti save pozityviai. Geriau skirkite šį laiką sau bei naudingiems kursams, kurie padės auginti ir prižiūrėti mažylį nuo pat pirmųjų dienų.


Užsakymo nr.: PT_75418103

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis