Įkurti pramogų parką neįgaliems vaikams paskatino asmeninė patirtis

Graži iniciatyva, gimusi iš asmeninės patirties: pamatęs, kad augančiai neįgaliai dukteriai sunku surasti vaikiškų pramogų viešose vietose, tėtis įkūrė specializuotą pramogų parką neįgaliems vaikams.

Parko įkūrėjas Gordonas Hartmanas puikiai prisimena tą dieną, kai jam kilo idėja įkurti pramogų parką, kuriame gerai jaustųsi neįgalūs vaikai. Tąkart jis su 12 metų dukterimi atostogavo, viešbutyje,čia buvo ir baseinas. Autistė mergaitė, turinti ir judėjimo sunkumų, niekaip negalėjo susirasti draugų ir mėgautis vandens malonumais. Tad tėtis garsiai pasvajojo, kaip būtų gerai, kad atsirastų vieta, kurioje šeimos su neįgaliais vaikais galėtų mėgautis tomis pačiomis pramogomis, kaip ir sveikieji pramogų, nuotykių ar vandens parkuose.

Būtent toks ir yra JAV Teksaso valstijoje įsikūręs „Morgan’s Wonderland“ pramogų parkas. Jokių slenksčių, barjerų, įkalnių, kurių neįveikia žmonės ratukuose. Erdvūs vandens atrakcionai įrengti taip, kad juose puikiai jaustųsi vaikai su judėjimo negalia.

Milžiniško populiarumo ir gerų atsiliepimų sulaukęs parkas buvo labai reikalingas šeimoms, kurios dėl vaiko negalios negali jam suteikti to, kuo įprastai mėgaujasi vaikai - turkštis po fontanu, suptis sūpynėse ar leistis nuo vandens kalniuko.

Kaip pastebi parko įkūrėjas, kai kurios šeimos čia atvažiuoja ne su mažais, o su jau dideliais vaikais. Priežastis paprasta - jie tiesiog nori patirti tai, ko anksčiau negalėjo. Kai kuriems tai būna pirmos maudynės vandens parke.

Be abejo, parke gali lankytis visi be išimties norintys, tačiau didelę dalį sudaro atvažiuojančios neįgalių vaikų šeimos.

Parką įkurti kainavo apie 50 milijonų JAV dolerių. Gordonas Hartmanas džiaugiasi, kad jo idėja pasitarnavo ne tik dukteriai, kuriai dabar 23 metai ir kuri pasitinka visus į parką atvykstančius lankytojus, bet ir kitoms šeimoms.

Parko įkūrėjas Gordonas Hartmanas su dukterimi.
Vida Press

Kaip rodo lankomumo statistika, parke jau yra pabuvoję 67 skirtingų pasaulio šalių gyventojai.

Nuotraukų galerijoje - akimirkos iš parko:

Vida Press

Vida Press

Vida Press

Vida Press

Vida Press

Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis