Pasakykite, kokia jūsų vaiko mėgstamiausia spalva, ir mes kai ką apie jį atskleisime

Spalvų poveikį žmogui nagrinėjantys specialistai pastebi, kad egzistuoja ryšys tarp vaiko charakterio ir mėgstamiausios spalvos.

Mokslinio paaiškinimo tam kažin ar yra, tačiau spalvų poveikis žmogui yra vargu ar nuginčijamas. Kodėl vieni vaikai labai mėgsta rožinę spalvą, o kiti nė už ką nesirengia tokios spalvos rūbais?


Kaip sužinoti, kokia spalva yra vaiko mėgstamiausia? Jeigu vaikas didesnis, galima apie tai su juo pasikalbėti, na, o mažesnio vaiko mėgstamas spalvas parodys tam tikri jo įpročiai. Kokios spalvos kreidelę ar pieštuką vaikas ima pirmiausia, kai susiruošia piešti?


Kokios spalvos rūbus jis labiausiai mėgsta? Kokios spalvos pliušinis žaislas pirmiausia atkreipia jo dėmesį parduotuvėje? Šie ir kiti vaiko elgsenos pastebėjimai jo kasdienėse situacijose padės nustatyti jo mėgstamą spalvą. Taigi, ką vaiko mėgstama spalva pasako apie jį?


1. Mėlyna


Jei vaikas pirmenybę teikia mėlyniems atspalviams, jo charakteris taikus. Paprastai tokie vaikai kaprizus rodo retai, mėgsta pasinerti į apmąstymus, jiems patinka ramūs žaidimai, pavyzdžiui, konstruktorius, dėlionė, knygos ir pan.


Fotolia


2. Geltona


Geltoną spalvą mėgstantis mažylis orientuotas į milžiniškus gyvenimo pasiekimus. Šią spalvą vaikystėje renkasi lyderiai, būsimi verslininkai, politikai – įtakingi asmenys. Dažnai tokie vaikai mėgsta fantazuoti. Jie būna paklusnūs, bet pernelyg linkę svajoti. Geltona – vienas iš optimalių vaikystės pasirinkimų, liudijantis apie teigiamą atmosferą namuose ir mokykloje.


Shutterstock


3. Rožinė


Daugumai mergaičių patinka rožinė spalva. Toks pasirinkimas liudija apie moteriškumą, emocionalumą. Rožinę spalvą aktyviai eksploatuoja mergaitėms skirtų žaislų gamintojai, taigi nieko keisto, kad joms ji patinka. Jei vis tik ši spalva patinka berniukui, tai gali rodyti jo pažeidžiamumą, neapsisprendimą, paieškas ir uždarumą.


Shutterstock


4. Raudona


Raudonos spalvos mėgėjai pasižymi dideliu ekspresyvumu. Jei vaikas mėgsta šią spalvą, jis pasižymi nepriklausomu charakteriu, polinkiu į lyderystę, populiarumo ir pagyrų siekimu. Tokie vaikai labai energingi, judrūs, siekia tikslo. Jie linkę mokytis naujų dalykų, greitai išmoksta skaityti ir rašyti.


Shutterstock


5. Oranžinė


Ši spalva – tikrų optimistų pasirinkimas. Tokie vaikai pasižymi atvirumu, linksmumu ir kalbumu. Mažasis oranžinės spalvos gerbėjas turi daug draugų, be jokių sunkumų mezga kontaktą su suaugusiaisiais, aplinkiniams kelia susižavėjimą savo drąsa ir tiesumu. Tam tikrais atvejais polinkis į oranžinę spalvą susijęs su nervingumu. Tokie vaikai lengvai paveikiami, todėl net ir nereikšminga smulkmena jiems gali sukelti stiprų poveikį.


Fotolia


6. Žalia


Jei vaikui patinka salotinis atspalvis, tai liudija apie jo ramybę ir optimizmą. Tokiems vaikams būdingas išskirtinis intelektualumas, gerai išlavinta fantazija ir analitinis protas. Jei vis tik vaikui labiau prie širdies tamsiai žalia spalva, būtina susirūpinti: paprastai šią spalvą renkasi į uždarumą linkę vaikai, kurie jaučiasi nesuprasti juos supančios aplinkos.


Shutterstock


7. Balta


Baltą spalvą mėgsta pastabūs, tačiau tuo pačiu ir kuklūs mažyliai. Tokie vaikai pasižymi gerai išlavintu emociniu intelektu, jie emocingai analizuoja visus aplink vykstančius dalykus. Jei jūsų vaiko mėgstamiausia spalva balta, tikėtina, kad jis turi įgimtą polinkį į filosofinius apmąstymus. Tokių vaikų vidinis pasaulis turtingas, jų emocinis intelektas aukštas, bet jie neretai kur kas labiau užsidarę nei jų bendraamžiai.


Shutterstock


8. Violetinė


Violetinė spalva reiškia išlavintą vaiko fantaziją, intuiciją, jautrumą, emocionalumą ir intelektinę brandą. Tokie vaikai į viską labai jautriai reaguoja ir kur kas labiau nei kiti jaučia poreikį sulaukti palaikymo ir įvertinimo.


Levandos
Levandos
Shutterstock


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis