Reikės:
1 kg bulvių;
150 ml karšto pieno;
1 kiaušinio;
druskos;
4-6 dešrelių;
svogūno;
aliejaus.
Gaminimas:
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių karščio.
Keptuvėje gerai įkaitintame aliejuje pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną.
Bulves nulupame ir sutarkuojame bulvine tarka ar kitokiu trintuvu. Ant bulvių pilame karštą pieną, sudedame pakepintą svogūną, įmušame kiaušinį, įberiame druskos.
Į tarkius įmaišome kąsnio dydžio supjaustytas dešreles. Viską supilame į aliejumi išteptą kepimo formą.
Kepame apie valandą.
Patiekiame su grietine ar sviesto-grietinės padažu. Tinka toks padažas, kokį mėgstate.
Kepimo temperatūra: 200 C.
Kepimo laikas: ~1 val.
Skanaus!