Kauniečiai kviečiami į nemokamus pozityvios tėvystės mokymus

Kaune organizuojami nemokami mokymai šeimoms apie pozityvią tėvystę ir psichologinį smurtą mokykloje.

Sąvoka „psichologinis smurtas" visuomenėje neretai yra nuvertinama. Nepaisant fakto, kad beveik 70 % žmonių darbe ir namuose patiria psichologinį smurtą, kuris laikui bėgant sukelia daug didelių problemų (alkoholizmas, depresija, smurtas, savęs nuvertinimas, netgi savižudybė), visuomenė ir toliau nereaguoja į šią problemą. Kol nėra mėlynių ir žaizdų, tol smurto mes nematome. Arba nenorime matyti.

Psichologinis smurtas yra aktuali problema ne tik tarp suaugusių bet ir tarp vaikų. Dažnai žmonės net nesupranta, kad smurtauja, nes psichologinis smurtas nepalieka matomų randų ar žaizdų – juk išgirsti žodžiai išlieka tik mūsų galvose. Taip sukeliamos nematomos traumos, kurios atsiliepia žmonėms visą gyvenimą.

Vaikai yra jautriausi ar pažeidžiamiausi objektai, kuriuos psichologinis smurtas ypač stipriai paveikia. Vaikas, kuris patiria tokią smurto rūšį, dažniausiai nemoka apsiginti, ir negali pasiskųsti, nes neturi kaip smurto įrodyti. Skaudūs žodžiai, užgauliojimai, patyčios, ignoravimas – tai yra psichologinis smurtas, kurį vaikas patiria mokykloje (kartais ir namuose), ir kuris turi didelės įtakos besiformuojančiam žmogui.

Siekiant sustiprinti kovą su psichologiniu smurtu, Kaune organizuojamas teorinis ir praktinis seminaras "Psichologinis smurtas šeimoje ir mokykloje, kaip jį pastebėti ir jo išvengti?". Juo siekiama supažindinti tėvus su psichologiniu smurtu bei smurto apraiškomis prieš vaikus šeimoje ir mokykloje, bus mokoma išmokti jį identifikuoti ir kaip jo išvengti, bus kalbama, kokios galimos tokio smurto priežastys bei pasekmės.

Seminaro metu bus vykdomos teorinės ir praktinės paskaitos, kurias ves su šeimomis dirbantys psichologai, padėsiantys tėvams suprasti, kaip ir kodėl svarbu sukurti taikius santykius su vaikais, kokiais būdais tai padaryti ir (arba) kokiais būdais sustabdyti psichologinį smurtą prieš vaikus.

Taip pat didelis ir svarbus dėmesys bus skiriamas psichologiniam smurtui, kurį vaikai patiria mokyklose bei smurto pakantumo mažinimui, nes tie vaikai, kurie tyčiojasi arba iš kurių tyčiojamasi, gali tapti tais vyrais arba moterimis, kurie ir suaugę psichologiškai smurtauja.

Seminarą sudarys aktyvūs ir interaktyvūs metodai, kurie skatins tėvus aktyviai įsitraukti į pažinimo procesą, mokytis suprasti savo mintis, kitus šeimos narius, suvaldyti emocijas, veiksmus ir jausmus, pritaikyti įgytas žinias įvairiose šeimyninėse situacijose ir įtvirtinti taikios tėvystės įgūdžius.

Tuo metu, kai tėvams vyks paskaita, vaikams organizuojami kūrybiniai ekologiniai užsiėmimai, kuriuos ves Kūrybos kampas 360. Vaikai (nuo 6 m.) gamins medines atvirutes, atšvaitus, klausys įdomios paskaitos apie ekologiją ir draugišką vartojimą aplinkai.

Seminaras vyks gruodžio 9 d., tarptautinės akcijos „16 aktyvumo dienų prieš smurtą" metu. Seminaras nemokamas. Daugiau informacijos rasite čia.

Justina Markevičiūtė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis