Bausdama mokinį pedagogė jam ant kaktos užrašė „kvailys“

Neeilinis įvykis vienoje Rusijos mokyklų. Neapsikentusi netinkamo mokinių elgesio, viena mokytoja kaip bausmę vaikui ant kaktos užrašė žodįs „kvailys“ (rus. durak).

Sankt Peterburgo mokytoja Olga Alferova 8 metų mokiniui šratinuku užrašė ant kaktos „kvailys“. 15 metų pedagoginį stažą turinčios mokytojos teigimu, ji taip padarė auklėjamaisiais tikslais, nes per pertrauką vaikai ėjo galvomis, išsipaišė flomasteriais rankas ir į jos pastabas nereagavo.

Berniukas apie šį įvykį nieko nepasakojo savo tėvams, bet jo mama sužinojo apie incidentą iš sūnaus klasės draugo. Ji šią istoriją ir paviešino.

Šis įvykis sulaukė didžiulio tėvų bendruomenės bei žiniasklaidos susidomėjimo. Toks pedagogės nesitvardymas ir psichologinis smurtas susilaukė atpildo.

Teismas pripažino mokytoją kalta, padarius administracinį pažeidimą. Mokytojai O. Alferovai buvo skirta 1 000 rublių baudą, informavo „RIA Novosti“. Minimali bauda buvo skirta todėl, kad mokytoja išlaiko nepilnametį vaiką.

Po šio incidento mokykla nutraukė su mokytoja darbo sutartį pagal Rusijos Darbo kodekso 81 str. 8 d. „Darbdavio iniciatyva, už amoralų poelgį“.

Kviečiame paskaityti mūsų portale publikuotus straipsnius apie tai, kaip susivaldyti ir tinkamai sureaguoti į netinkamą vaikų elgesį.

Akimirka iki pliaukštelėjimo: kaip susivaldyti?

Psichologė pataria, kaip susivaldyti, kai norisi aprėkti vaiką

Efektyvūs būdai, kaip tėvams suvaldyti savo emocijas ir neišsilieti ant vaikų

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis