Projekto „Naujamiesčio dienos“ uždaryme – nemokamos pramogos ir vaišės visai šeimai

Rytoj Vilniaus menų fabrike „Loftas“ vyks nuotaikingas projekto „Naujamiesčio dienos“ uždarymas. Nuo 18 val. vyksiančiame nemokamame renginyje pramogų ras ir dideli, ir maži.

Projektas „Naujamiesčio dienos“ startavo lapkričio 26-ąją su šeimų ir jaunimo savaitgaliu, kuriame maži, jau paaugę ir visai suaugę pažindinosi su Naujamiestyje įsikūrusiomis laisvalaikio pramogomis, linksminosi ir diskutavo. Mažieji visą dieną gėrėjosi šokiais, kvapą gniaužiančiais Rytų kovų menais, žaidė su klounais, šokinėjo ant batuto, piešė ir net mokėsi groti būgnais. Tėveliai pažindinosi su savo vaikais žaismingame workshope, o jaunimas diskutavo apie savanorystę. Gruodžio 10-ąją „Naujamiesčio dienos“ į būrį sukvietė Vilniaus senjorus, kur visi vaišinosi arbatėle, šoko retro šokius ir leidosi į pažintį su senjorų kolektyvų pasirodymais.




Pirmą kartą menų fabrike „Loftas“ vykusias „Naujamiesčio dienas“ užbaigs smagus uždarymo renginys į kurį gruodžio 13-ąją kviečiami visi jau dalyvavę ir dar „Naujamiesčio dienose“ nebuvę. Uždaryme susirinkusiuosius šokdins gyva muzikos grupė „balú“. Vaikų ir vėl lauks žaidimų kambarys, pripučiama pilis, gardi cukraus vata, popkornai, piešinukai ant veidų ir dar daug daug pramogų.


Kol mažieji pramogaus, nuo 19 val., vyks Naujamiesčio bendruomenei skirta diskusija „Naujamiesti, kas naujo?“ Joje dalyvaus Kūrybinių industrijų parko „Architektūros centras“ vadovė, Nacionalinės kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacijos valdybos narė Aida Štelbienė, taip pat nekilnojamo turto ekspertas Tomas Grižas, sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Vilniaus Viltis“ vadovė Birutė Šapolienė ir seniūnaitijos seniūnaitė Julija Besevičienė.

Nuo 20 val. renginio svečiai bus pakviesti į dar vieną diskusiją pavadinimu „Antrinis dizainas: absurdas ar kelias darnaus vartojimo link?“ Diskusija darnaus vartojimo, aplinkosaugos ir ekologijos temomis vyks kartu su „Reach for Change“ pokyčių lyderiu, socialinės iniciatyvos „Kūrybos kampas 360°“ įkūrėju Giedriumi Buču. Diskusijos metu bus pristatyta antrinio dizaino reikšmė ir problematika bei diskutuojama apie darnų vartojimą ir aplinkosaugą, apie mūsų atsakomybę ir galimybę keistis.


Viso renginio metu vyks nemokamos „Aukštamiesčio kūrybinės dirbtuvės“. Jose ir maži, ir dideli bus kviečiami į kūrybines Kalėdinių dovanų dirbtuves, kuriose antrinės žaliavos (pavyzdžiui, seni džinsai, medžio atraižos ar nebegrojančios vinilinės plokštelės) bus prikeltos naujam gyvenimui ir Kalėdų rytą džiugins pačius brangiausius.


Renginio pabaigą vainikuos muzikos grupės „balú“ koncertas. Be to, dalyviai bus vaišinami „Valgomasis“ užkandžiais. Jie, kaip ir visas renginys, nemokami.


Projektas „Naujamiesčio dienos: uždarymas“ vyks trečiadienį, gruodžio 13 d., nuo 18 val., menų fabrike „Loftas“ (Švitrigailos g. 29, Vilnius)

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis