Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Šie blynai (o tiksliau blynas) man labai patinka ne tik dėl jo ypatingo skonio, bet ir dėl to, kad pagaminus tešlą jau nereikia dar tiek pat laiko ar ilgiau stovėti prie keptuvės. O vaikams neabejotinai patiks šios tešlos metamorfozė kepimo metu iš tešlos į blyną.


3-4 porcijoms reikės:


4 kiaušinių;

2-3 v.š. cukraus;

žiupsnelio druskos;

1 stiklinės pieno;

1 a.š. vanilės ekstrakto;

1 stiklinės miltų;

2-3 v.š. sviesto.


Gaminimas:


Orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių. Į kepimo indą sudedame sviestą ir kišame indą į orkaitę, kol sviestas išsilydys.

Dubenyje labai gerai išlakame kiaušinius su cukrumi ir druska. Pilame pieną, vanilės ekstrakto ir galiausiai suberiame miltus, gerai išplakame. Neišsigąskite, kad tešla bus skysta - karšta temperatūra su ja padarys kai ką neįtikėtino.

Tešlą pilame į ištirpusiu sviestu pasidengusią kepimo formą ir šauname į orkaitę kepti 15-20 min, kol sutvirtės blyno paviršius, o kraštai taps rusvi.

Iškeptą blyną atsargiai supjaustome į kelias dalis ir dedame tiesiai į lėkštę.


Kepimo temperatūra: 220 C.

Kepimo laikas: 15-20 min.

Asmeninio albumo nuotr.


Neretai į tokių blynų tešlą yra dedama dar daugiau kiaušinių - net šeši vienetai stiklinei pieno ir miltų. Tad jeigu jų šaldytuve turite nemažai ir negailite, tai tikrai pagal šį receptą drąsiai galite įmušti visus šešis.


Blynų tešlą galima paskaninti cinamonu, o iškeptą blyną paskaninti cukraus pudra, sirupu, šviežia obuoliene su cinamonu ar šviežiomis uogomis (uogomis galima įdaryti ir patį blyną - į kepimo indą su sviestu sumesti puodelį ar pusantro uogų ir jas užpilti tešla). Jei jau lepintis, tai lepintis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis