TAVO VAIKO premjeroje – urvinių nuotykiai filme „Dagas iš akmens amžiaus"

Animatoriai vėl griebėsi plastelino! Ir didiesiems kino ekranams išlipdė labai linksmą istoriją mūsų apie mūsų pro-pro-pro-pro-protėvius – filmą „Dagas iš akmens amžiaus", kuris Lietuvoje startuos per TAVO VAIKO premjerą vasario 4 d. (sekmadienį) visuose kino centruose „Forum Cinemas". Pamatykite pirmieji!

Kurdamas tokius plastelininius šedevrus kaip „Viščiukų maištas" ir „Volisas ir Gromitas: kiškiolakio prakeiksmas" iš kolegų patirties pasisėmęs režisierius ir animatorius Nickas Parkas nusprendė, kad laikas susukti filmą be niekieno pagalbos. Taip gimė „Dagas iš akmens amžiaus" – pirmas solinis režisūrinis Nicko Parko projektas, pasakojantis labai juokingą istoriją apie dviejų skirtingų pasaulių susidūrimą.

Seniai seniai, kai žemėje lakstė dinozaurai, mamutai ir kitokios nesąmonės, jau minėtieji mūsų pro-pro-pro-pro-protėviai gaminosi ginklus iš akmens ir medžiojo triušius. Na, bent jau viena gentis taip darė. Gimtoji Dago gentis. Pats Dagas buvo šiek tiek keistas vaikinas. Jam, pavyzdžiui, kildavo klausimai apie tai, kodėl medžiojami tik triušiai, o ne didesni gyvūnai. Mėsos juk būtų daugiau?

Tačiau vieną dieną juos užgriuvo kur kas didesnės bėdos. Dago gentį su savo sėbrais ir pavaldiniais užpuolė kažkoks iki tol nematytas pasikėlęs tipas ir pompastiškai paskelbė apie Akmens amžiaus pabaigą ir Bronzos amžiaus pradžią. Nespėjęs išsiaiškinti, kas, po perkūnais, yra toji bronza, Dagas su gentainiais buvo paimtas į nelaisvę ir nugabentas į pagrobėjo miestą. O ten jau prasidėjo tokie stebuklai, kokių nei Dagas, nei jo bičiuliai net sapnuose neregėjo. Bet kam tie stebuklai reikalingi, kai jokios laisvės nėra.

Todėl narsuolis urvinis Dagas kartu su savo geriausiu draugu šernu Honobu ir drąsia geltonplauke Bronzos amžiaus maištininke Guna suvienija urvinių genties jėgas tam, kad iškarštų kailį pasikėlusiam savimylai lordui Nutui plasteliniškai žiaurioje kovoje tarp Akmens ir Bronzos amžiaus žmonių.

Linksmas ir nuotaikingas filmas „Dagas iš akmens amžiaus" dubliuotas lietuviškai! Urvinius įgarsino: Andrius Žiurauskas, Giedrius Arbačiauskas, Liubomiras Laucevičius, Daiva Lebeliūnaitė, Vytautas Rašimas, Ridas Žirgulis, Saulius Čiučelis, Jovita Balčiūnaitė, Edita Zizaitė, Darius Krapikas, Remigijus Endriukaitis.

Nepraleiskite progos „Dagą iš akmens amžiaus " pamatyti pirmieji! TAVO VAIKO premjera vyks vasario 4 d. (sekmadienį):

13.45 val. Vilniaus kino centre „Forum Cinemas Vingis"

13.25 val. Vilniaus kino centre Forum Cinemas Akropolis“

11.45 val. Kauno kino centre „Forum Cinemas" (Akropolis)

13.10 val. Klaipėdos kino centre „Forum Cinemas" (Akropolis)

14.10 val. Šiaulių kino centre „Forum Cinemas" (Akropolis)

12.25 val. Panevėžio kino centre „Forum Cinemas" (Babilonas)

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis