Išėjusi motinystės atostogų gydytoja Monika atrado netradicinę, bet širdžiai mielą veiklą

Kūrybingas mamas kalbinanti mūsų portalo rubrika KURIANTI MAMA laukia jūsų. Jeigu norite, kad apie jūsų veiklą sužinotų daugiau žmonių, užsukite pas mus ir užpildykite anketą (ją rasite čia). Na, o dabar žodį perduodame veikliai mamai Monikai.

Esu Monika, nuostabaus vyro Karolio žmona ir gražuolės 10 mėnesių amžiaus dukrytės Godos mama. Visa šeima gyvename Balsiuose, turbūt, pačioje gražiausioje Vilniaus vietoje, čia pat Žalieji ežerai, nuostabi gamta.

Prieš tampant mama, dirbau šeimos gydytoja Santaros klinikų Šeimos medicinos centre, po pertraukos žadu grįžti į šį darbą, nes dirbu jį su meile ir iš širdies.

Asmeninis archyvas

Kalbant apie profesiją ir buvimą mama, iš tikrųjų nėra taip lengva, ne visuomet žinau visus atsakymus, o augant mažylei kasdien kyla vis daugiau klausimų. Turime labai šaunią šeimos gydytoją, pas kurią lankomės periodiškai, kaip ir visi vaikai, jos nuomonę labai gerbiame ir pasitikime, nes aš asmeniškai tikiu, kad savo šeimos gydyti negalima.

Asmeninis archyvas

Buvimas mama man yra procesas, kuris kasdien kelia vis naujų iššūkių, o turint gydytojos profesiją, man lengviau tik iš vienos pusės - žinau, kur ieškoti patikimos informacijos, iškilus konkrečiam klausimui. Iš kitos pusės, pirmą kartą Godai susirgus, pergyvenau taip pat, kaip ir bet kuri kita mama.

Tačiau be profesijos, kaip ir kiekvienai moteriai, mamai, man visuomet buvo labai svarbi kūryba, laisvu laiku užsiimu rankdarbiais - siuvimu, siuvinėjimu, taip pat mėgstu auginti ir puoselėti gėles savo kieme, o paskutiniu metu susižavėjau darbu su medžiu, o konkrečiau - lazeriniu graviravimu. Atrodo keista? Tuoj papasakosiu.

Noras užsiimti šia veikla kilo labai natūraliai - mano vyras Karolis labai mėgsta darbuotis su medžiu, jo sukurtas lavinamasis žaislas „WeeToys“ jau sulaukė pasisekimo užsienio rinkoje.

Asmeninis archyvas

Gimus Godai, Karolį aplankė įkvėpimas ir jis nusprendė sukurti ekologišką lavinamąjį žaislą, kuris būtų įdomus vaikui ilgam, o tėveliai galėtų su jo pagalba vaiką ko nors ir išmokyti. Pavyzdžiui, medinis laikrodukas su gyvūnėliais galėtų padėti ūgtelėjusiam vaikui mokytis valandų, dar labiau paaugus, galbūt vaiką sudomintų tikras (!) seifas su atrakinimo kodu, o gal - dantračių sistema. Mažiausius domina viskas, kaip juda spineriai, kaip spaudosi medinio skaičiuotuvo klavišai, atsidaro durelės, juda skirtingų formų kaladėlės. „Weetoys“ vienija du vyrus - mano vyrą Karolį ir jo bendradarbį Justiną, jie lyg tandemas papildo vienas kitą.

Gimus dukrytei, kaip ir kiekviena mama, pradėjau užsiimti mažosios damos fotosesijomis, kurioms reikėjo dekoracijų, papuošimų. Taip pat jau kelerius metus su vyru turime tradiciją - šv. Kalėdų proga siunčiame paštu artimiausiems draugams ir bičiuliams atvirukus. Vienais metais siuvinėti atvirukus Kalėdoms pradėjau net liepos mėnesį!

2017 m. norėjome kažko naujo, išskirtinio, kadangi šių metų šventės mums ir buvo išskirtinės - pirmosios trise su dukra Goda. Kitas momentas, pastūmėjęs link šio užsiėmimo, taip pat susijęs su Kalėdomis - visuomet ieškau originalių dovanų, jei tik yra galimybė, jas su vyru gaminame savo rankomis, taip nutiko ir per praėjusias šventes - padarėme medines dovanėles draugams bei artimiesiems, išsiuntėme originaliuosius atvirukus.

Asmeninis archyvas

Asmeninis archyvas

Taip žingsnis po žingsnio veikla vystėsi, sukūriau feisbuke puslapį „Medinis vabaliukas“.

Asmeninis archyvas

„Medinis vabaliukas“ - tai atvirukų ir kvietimų, padėkliukų kavai arba arbatai, vaikiškų metrikėlių, dekoracijų gamyba ir, žinoma, individualūs užsakymai (etiketės, logotipai, mediniai užrašai). Braižymas su specialia programa ir bendravimas su klientais - mano darbas, o techninę dalį šiuo metu atlieka vyras. Tačiau šiuo metu jis apmoko ir mane, kaip darbuotis su lazeriu, jį sukalibruoti ir t.t.

Asmeninis archyvas

Abu su vyru esame ekologijos, žalios energijos gerbėjai, tad gamyboje nenaudojam jokių lakų, tik ekologišką bičių vaško aliejų, plastiką keičiam organiniu stiklu.

Tapus mama nėra lengva rasti laiko viskam - šeimai, darbui, asmeniniams pomėgiams, ambicijoms... Diena man visą laiką per trumpa! Paslaptis paprasta - daug ir intensyviai dirbti, daryti tai, kuo tiki iš širdies, tuomet daug ir spėji. Tikiu, kad naujoje veikloje pasiseks, kitaip nedaryčiau to, ką darau dabar, tačiau tikrai turiu pripažinti, kad laiko paskirstymo prasme šiuo metu prioritetas yra šeima.

Asmeninis archyvas

Visgi, labai malonu išgirsti patenkintų klientų atsiliepimus mano sukurtai produkcijai. Apie veiklos plėtrą šiuo metu nenorėčiau kalbėti, kadangi svajoti svajoju, tačiau "Op" sakau tik peršokusi griovį.

Mamoms, kurios šiuo metu skaito interviu, norėčiau palinkėti svajoti ir nebijoti siekti savo svajonių ir užsibrėžtų tikslų!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis