Teo ir Ieva pristato: žaismingi būdai pažinti skaičius patiems mažiausiems

Vaikystė – tai pats įdomiausias laikas, kuris skirtas žaidimams. O juk žaidimo pagalba galima ugdyti ir tam tikrus vaiko įgūdžius.

Kiekvienas mažylio užsiėmimas, koks jis bebūtų, lavina smulkiąją arba stambiąją motorikas, gerina socialinius ir komunikacinius įgūdžius.

Atėjus laikui, galima pradėti lavinti ir tam tikrus specifinius įgūdžius, tokius kaip enciklopedinių žinių, skaitymo ar matematikos.

Šiandien noriu pasidalinti keliomis idėjomis iš matematikos pasaulio apie skaičius ir kiekius. Taip pat vienu labai skaniu užkandžiu, kuris yra ne tik Nr.1 mūsų šeimos išvykose, bet ir dalyvauja mokantis pažinti raides ir skaičius.

Be to, jis tinkamas ir tiems, kurie netoleruoja glitimo. Manau, jis taps ir jūsų favoritu! Teo vieni mėgstamiausi „pakramtukai“ yra krekerinės žuvytės, kurios turi kažką magiško vien dėl to, kad jos yra žuvies formos.

Žuvyčių formoms reiks:

Žirklių;

Liniuotės;

Skardinės;

Lipnios juostos.

Asmeninis archyvas

Užtruksite maždaug 15 minučių. Reiks iš skardinės iškirpti maždaug 10 cm ilgio juosteles, kurias paversite tešlos pjaustymo žuvies formelėmis. Nepamirškite jų sutvirtinti lipnia juosta!

Asmeninis archyvas

Auksinių žuvyčių tešlai reikės:

1 puodelio miltų (gali būti be glitimo, viso grūdo ar paprasti jūsų naudojami);

3 puodelių čederio sūrio;

3 šaukštų parmezano sūrio;

4 šaukštų šalto sviesto;

3 šaukštų šalto pieno;

1/2 šaukštelio druskos;

virtuvės kombaino arba trintuvo (blenderio).

Pirmiausia sumaišome miltus, čederio ir parmezano sūrius. Gerai susmulkinę ir sumaišę, pridedame sviesto ir druskos. Vis dar viską maišydami kombainu ar trintuvu, supilame pieną. Tešlą gerai išminkome rankomis, suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą, "pagulėti" maždaug 30-45 min.

Tešlai atšalus, pradedame auksinių žuvyčių gamybą!

Asmeninis archyvas

Norėdami laimingų žuvyčių - nupieškite šypsenėles.

Pagamintas žuvytes reikia kepti 10-13 minučių 180° orkaitėje, kol žuvytės pasidarys auksinės spalvos.

Ir kas pasakė, kad vaikai neturėtų žaisti su savo maistu? Jei tai linksmieji žuvyčių krekeriai, galima kuo puikiausiai skaičiuoti ir užkandžiauti vienu metu!

Asmeninis archyvas

Mokyti mažylius skaičiuoti galima visaip – ir krekerinių žuvyčių pagalba, ir kasdienėse situacijose, kaip, pavyzdžiui, skaičiuojant laiptus.

Vienas pirštas, du pirštai, trys pirštai...

Galima pagaminti rankos antspaudukus.

Asmeninis archyvas

Žaislai, maistas ar mokymosi priemonės, kurias pagaminame savo rankomis, yra daug malonesnės. Juk juose įdėta širdies.

Skaičių trasa

Iš popieriaus pagamintos skaičių formų trasos tikrai patiks ralio ar lenktynių gerbėjams.

Asmeninis archyvas

Puodeliai su „ūsais“

Miklinti pirštukus skaičiuojant ir lavinant smulkiąją motoriką padės paprastos šenilo vielutės ir vienkartiniai indeliai.

Asmeninis archyvas

Mes su Teo siunčiam linkėjimus ir tikimės, jog jums patiko šios paprastos idėjos, kurios yra ne tik smagi, bet kartu ir naudinga veikla jūsų mažyliams.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis