Dvigubą gimtadienį sūnums surengusi Goda Jokubaitienė dalijasi įspūdingos šventės akimirkomis

TV prodiuserė ir renginių organizatorė Goda Jokubaitienė su vyru Andriumi augina du sūnus – trejų Jokūbą ir vienerių Motiejų. Kadangi berniukai pavasarį gimę labai panašiu laiku, šiais metais šeima nusprendė abiems surengti bendrą gimtadienį. Apie dvigubos šventės iššūkius ir kalbamės su Goda.


Kai lygiai prieš metus Jokūbas šventė savo antrąjį gimtadienį, jame ant mamos rankų snūduriavo ką tik gimęs broliukas Motiejus. Abiejų mažylių gimtadienius skiria vos 10 dienų. Būtent tąkart Godai ir kilo mintis, kad kol sūnūs maži ir neprieštarauja, jiems gimtadienius organizuos abiems kartu. „Neslėpsiu, taip ir praktiškiau, be abejo. Svečiai juk tie patys, negi juos kviesi kas savaitgalį vis į kito vaiko gimimo dieną? Manyčiau, logiškas sprendimas abiejų vaikų gimtadienius dar kelerius metus švęsti drauge", – sako Goda Jokubaitienė.

Vigantas Ovandevas

Dvi gimtadienio temos

„Jokūbui gimtadienio temą parinkti buvo sudėtingiau, visgi pasitarę nusprendėme, kad bus dinozaurų tema. Jokūbas turi savo sugalvotą žodį „drakanotai", į kurį telpa ir dinozaurai, ir drakonai. Gimtadieniui pagamintas šokoladinis tortas buvo dekoruojamas dinozaurais, puošiant erdves vyravo ruda, pilka ir žalia spalvos. Net gėlės atitiko dinozaurų temą – buvo su didžiuliais lapais, kad primintų aplinką, kurioje kadaise gyveno dinozaurai.

Vigantas Ovandevas

Vienerius metus švenčiančio Motiejaus gimtadienio tema – kosmosas, raketos, mėnulis. Kodėl? Nes pirmieji metai vaiko gyvenime primena kosmosą: vaikas kosminiu greičiu mokosi naujų dalykų – pradeda sėdėti, vaikščioti, guguoti, kalbėti... Viskas vyksta taip greitai! Tai ir norėjosi atspindėti pirmajame gimtadienyje – kad Motiejus kosminiu greičiu šovė į savo pirmąjį gimtadienį".

Vigantas Ovandevas

Vieta

„Vilniuje nėra labai didelio pasirinkimo. Rinkausi atmetimo principu, nes tikrai žinau, ko nenorėjau. Nenorėjau tų kiniškų plastikinių kičinių vietų, kur verslininkams atrodo, kad vaikui užtenka tik čiuožyklos ir spalvotų burbuliukų.

Norėjau, kad vaikai galėtų ne tik lakstyti, bet erdvė būtų estetiškai įrengta ir lavinamoji. Mano lūkesčius išpildė „Kori kori žaidimų akademija", kurioje apdailai panaudota ekologiška mediena. Man tai buvo svarbu. Patiko, kad vaikai ne tik čiuožė, bet ir žaidė prie šviesos stalo, konstravo, statė. Labai nustebino atskira muzikos studija, kur vaikai daug šoko ir dainavo, o iš viso suskaičiavau daugiau kaip 20 įvairių žaidimų ir kitų veiklų.

Vigantas Ovandevas

Tai buvo gimtadienis, kuriame ne tik valgomi saldumynai, bet vaikai pabuvo ugdomojoje aplinkoje".

Vigantas Ovandevas

Vaišės

„Iš anksto žinojau, kad būtinai norėsime dviejų tortų – ant vieno degs trys žvakės, ant kito – viena. Visas saldumynų stalas buvo paserviruotas dviem temomis ir vaikų lygmenyje, kad jie galėtų laisvai prieiti ir imti vaišes patys. Tam reikėjo, kad saldžiosios vaišės būtų pagamintos iš pačių geriausių produktų, be dažiklių ir priedų. Aš net metukų Motiejui nebijodama daviau paragauti keksiuką su avietėmis ir jam skirto morenginio torto gabaliuką. Visą desertų stalą nudengė „Tie Kepėjai", kurie pasirūpino, kad vaikams valgyti būtų ne tik skanu, bet ir patogu.

Vigantas Ovandevas

Planuodama gimtadienį norėjau, kad svečiai ne tik užkąstų, bet ir pavalgytų. Nenorėjau šaltų užkandžių ar iš kažkur užsakytų picų. Tai ne man, mano reikalavimai maistui didesni. Gimtadienio metu karštus patiekalus – mėsą, žuvį, garnyrus, vaikams skirtą maistą – šefai iš „Puodo reikalai" pateikė marmituose.

Vigantas Ovandevas

Maisto buvo tiek, kad visi buvo sotūs, laimingi, o aš dar parsinešiau namo ir valgėm tris dienas. Kaip juokavo draugė: „Čia kas, Goda, vestuvės?"

Atsižvelgiau į tai, kad į gimtadienį po darbų ateina ir vaikų tėčiai. O, žinot, alkanas vyras, kaip ir alkanas vaikas, būna piktas. Norėjosi, kad gimtadienyje būtų visi laimingi".

Svečiai

„Jokūbas lanko darželį ir turi savo draugų, kuriuos kvietėme į gimtadienį, o paklaustas, ką kvies, pirmiausia vardijo močiutę vieną, močiutę kitą, krikšto tėvus, vyro sesę ir savo draugus. Kvietėme apie 30 žmonių, kitąmet kviesiu dvigubai daugiau. Taip nutinka, kad neateina visi, kuriuos kvieti. Kažkas susirgo, kažkas blogai pasijuto, visada yra rizika.

Vigantas Ovandevas

Beje, į gimtadienį siuntėme ypatingus kvietimus, kuriuos piešė dailininkė ir jie buvo specialiai sumaketuoti gimtadienio tematika".

Asmeninio albumo nuot.

Dovanos

Kaip ir pernai, taip ir šiemet, kvietimuose įrašėme pageidavimą dėl dovanų. Su vyru pasitarę nusprendėme, kad svečiai atneštų dovanų vokeliuose, nes Jokūbas gimtadieniui norėjo džipo, kurio kaina siekia nuo 200 iki 700 eurų. Visiems svečiams tiko toks variantas.

Tiesa, svarstėme, kaip neatimti iš vaiko džiaugsmo gauti dovaną, nes Jokūbas per mažas suprasti pinigų vertę. Todėl kai kurių svečių prašėm, kad atneštų dovaną - konstruktorių ar kokią kitą smulkmeną. O norimą džipą sūnus gavo, jis buvo jau pačiame gimtadienyje.

Kitais metais gal daryčiau kitaip. Pernai Jokūbas gavo daug dovanų ir jas gal dvi savaites kiekvieną rytą dalinom. Atsikelia – ir nauja dovana. Kitąmet daryčiau panašiai – kad svečiai neštų temines dovanas ir jomis vaikas galėtų džiaugtis mėnesį".

Be dovanų neliko ir atėję mažieji svečiai, juk įprasta įdėti kokį nors lauknešėlį namo - keksiuką ar spragėsių. O aš specialiai šiai šventei pas siuvėją užsakiau stilizuotas drakonų uodegas, kuriomis vaikai (ir ne tik vaikai) puošėsi ir lakstė viso vakaro metu. Tad gražus atsiminimas liks ne tik mums, bet ir visiems atėjusiems.

Vigantas Ovandevas

Išlaidos

„Kadangi aš pati organizuoju įvairius renginius ir gimtadienius kitiems, žinau, kokios yra panašių paslaugų kainos. Kad nereikėtų organizuoti visko pačiai, šįkart pasikviečiau į pagalbą savo srities profesionalus iš „Konfeti". Viena mergina kone visą mėnesį dirbo prie šio gimtadienio projekto. Patikėkite, buvo reikalų – nuvažiuoti nupirkti tinkamos spalvos ir formos šiaudelių, surasti mėnulio formos balioną, užsakyti gėles, vėliau jas pasiimti, pirkti medžiagas, vežti siuvėjai. O jau nekalbu apie pačią gimtadienio dieną, kuomet reikėjo viską padekoruoti bei paserviruoti. Mačiau, kad tą dieną, organizatorė lakstė liežuvį iškišusi jau. O apgalvotos buvo net tokios smulkmenos, kaip vardiniai lipdukai vaikų buteliukams su šiaudeliais, kad kiekvienas turėtų savo. Aš sau leidau patinginiauti ir neorganizavau pati visko 100 procentų – labai dėl to džiaugiuosi.

Vigantas Ovandevas

Dvigubo gimtadienio sąmata buvo labai didelė, nežinau, ar galiu ją sakyti, nes net mano vyras nežino, kiek viskas kainavo (juokiasi). Aš, kaip ir kitos mamos, noriu maksimaliai gerai viską padaryti, ir kai kurių sumų vyrams geriau nežinoti. Guodžiuosi tuo, kad tai buvo dviejų vaikų gimtadieniai, taigi, sumą reiktų dalinti perpus. Paskaičiavome, kad dvigubo gimtadienio surengimas kainavo apie 1000 eurų".

Jūsų dėmesiui – Jokūbo ir Motiejaus bendros šventės akimirkos:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis