Ankstuko Ajaus gimimo istorija

Laukiame ir Jūsų gimdymo istorijų, jei norite pasidalinti savąja patirtimi, rašykite el.paštu tavovaikas@delfi.lt. Įdomiausias istorijas publikuosime portale TavoVaikas.lt.

Nėštumo pradžia buvo lengva, jokių pykinimų ar kitų nemalonumų. Jėgų turėjau taip pat daug, nebuvo jokių minčių apie komplikuotą nėštumo eigą.

Praėjus 4 nėštumo mėnesiams, padažnėjo mano vizitai pas ginekologę, nes padidėjo kraujo spaudimas. Tuo metu dirbau ir rašiau bakalauro baigiamąjį darbą, todėl, žinoma, kaltinau nuovargį.

Tyrimai vis blogėjo, spaudimas kilo, tyrimai rodė, kad atsirado daug baltymo, todėl septintą mėnesį gulėjau savaitę ligoninėje Šiauliuose. Spaudimą pavyko numušti ir grįžau namo.

Dar po geros savaitės sugrįžau, tik šį kartą jau ilgam. Baltymo rado tiek daug, kad buvo nuspręsta perkelti mane į Kauno klinikas ir tęsti nėštumo priežiūrą ten.

Tik atvykus buvau perspėta, kad bus brandinami leliuko plaučiai, nes gali prasidėti gimdymas. Brandinimas buvo pradėtas jau tą pačią dieną.

Į ligoninę atvykau gegužės 9, o jau 18 dieną gulėjau ant operacinės stalo. Nėštumui buvo 7,5 mėn. Spaudimo numušti nepavyko, atsirado grėsmė mažyliui - nebesimatė kraujotakos virkštelėje.

Mūsų mažylis Ajus gimė 33 nėštumo savaitę, svėrė 1405 gramus ir buvo 41 cm. ūgio. Pirmą kartą pamačiau jį antrą jo gyvenimo dieną, o į rankas paėmiau tik 8-tą.

Sūnelis turėjo su žarnynu. Ilgą laiką valgė tik po 1,5 ml pieno. Dienos slinko, bėdos mažėjo ir po beveik 3 savaičių mažylį perkėlė į mano palatą, kur jį galėjau prižiūrėti.

Ajus pagaliau išmoko valgyti pats, be zondo pagalbos, pradėjo priaugti svorio ir likus vienai dienai iki pirmo mėnesio iškeliavom namo.

Grįžęs namo sūnus svėrė vos 1,7 kg. Kas antrą dieną svėriau sūnų namuose ir džiaugiausi kiekvienu priaugtu gramu.

Kai Ajui buvo 5 mėnesiai, jam išoperavo kirkšnies išvaržą ir dabar jis ramiai auga toliau.

Šiuo metu sūnui 7 mėnesiai, o sveria jis apie 6,5 kg.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis