Lengvą gimdymą galima "užsiprogramuoti" skaitytojos istorija

Laukiame ir Jūsų gimdymo istorijų! Rašykite jas, linksmas ir liūdnesnes, įkvepiančias, el. paštu tavovaikas@delfi.lt. Mėnesio gale įdomiausio pasakojimo autorę apdovanojame grožio dovanėle. Na, o dabar suteikiame žodį mums parašiusiai Indrei.

Teigiamos mintys padeda

Ne kartą skaičiau gimdymo istorijas planuodama nėštumą, nėštumo metu ir jau pagimdžius sūnelį. Labai žaviuosi tomis moterimis, kurios dalinasi savo gera patirtimi ir nenugąsdina, o priešingai, paskatina teigiamai nusiteikti tas, kurioms viskas dar prieš akis. Kaip viena draugė pasakytų, aš esu nepalaužiama optimistė,visuomet tikiuosi,kad viskas bus gerai, gimdymas nebuvo išimtis.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Ar tikrai nuskutus vaikui plaukus, jie užauga vešlesni?
Atvirai: kodėl Lietuvoje nežindančios moterys laikomos nenormaliomis?

Visuomet maniau ir dar tebemanau, kad gimdymas trunka ne 12 ar daugiau valandų, bet visas 40 nėštumo savaičių. Visuomet sakydavau, kad mano nėštumas ir gimdymas bus lengvi. Kas pasiklausydavo, sakydavo: "Taip, taip..." Nėštumo pabaigoje buvo sakančių, kad turiu nusiteikti viskam, nes gali būti ir ne taip, kaip norisi. Tuomet juokdavausi, kad bus, kaip bus, juk nebesakysi: „Man skauda, ačiū, nenoriu, negimdysiu".

Man sakė, kad pasiruoščiau tarpvietės kirpimui, visko gali būti, aš šito laaabai bijojau ir nenorėjau, todėl sau sakiau, kad manęs nekirps. Ir nekirpo. Mano teigiamos mintys materializavosi. Skaičiau daug įvairios literatūros apie nėštumą ir gimdymą, lankiau kursus, kad tik daugiau sužinočiau.

Nėštumas buvo sklandus, aktyvus gyvenimas tęsėsi iki paskutinės minutės. Dar 39 nėštumo savaitę ruošėmės vykti prie jūros, taip norėjosi... Gaila, kad mažasis jau to nebenorėjo. Vasario 22 d. turėjome išvykti, o vasario 20 d. turėjau vizitą pas gydytoją, kad pakonsultuotų, leistų vykti prie jūros. Nes pagal terminą dar neturėčiau pagimdyti, o jeigu ką, tai ir Klaipėdoje galiu pagimdyti. Taip tada pajuokavome. Vasario 21 dieną dar norėjau nuvykti į knygų mugę, bet vyras jau nebeleido, lyg nujausdamas.

Vietoj jūros - gimdymas

Vaisiaus vandenys nubėgo kalbantis su sese. Hm, gydytojas sakė, kad jau kai nubėgs vandenys aš suprasiu tikrai, jog tai gimdymo pradžia. Persirengiu. Sunerimau, bet toliau tęsiu pokalbį, sesuo neramesnė už mane, aš raminu ją.

Skambinu gydytojui, jis siūlo atvykti. Informuoju vyrą, kad grįžtų namo, važiuosime į ligoninę apžiūrai, nes kažkas ne taip... Po kelių minučių įsitikinu, kad tai nubėga vandenys. Viskas prasidėjo! 13 valanda, skausmo nejaučiu, laukiu kas bus toliau. Sesuo nenustygsta vietoje ir jei nekalbu su ja, klausia, ar viskas gerai? Laukiau vyro. Niekam apie prasidedantį gimdymą nesakėm, kam bereikalingas jaudulys ir skambučiai...

Ligoninėje atsiduriame 15.30 val. Laukiu, kada mane priims apžiūrai. Gydytojas sveikina - pusė darbo padaryta, gimdos kaklelis prasivėręs 5 cm, o skausmo - nulis!

Gimdymas lyg iš vadovėlio

Apie 18 val aš gimdykloje, kalbu su mama, meluoju apie poilsį lovoje. Pradedu jausti sąrėmius, vaikštau, giliai kvėpuoju, įsikimbu į vyrą, neleidžiu apimti baimei. Vyras juokina, bando nukreipti dėmesį nuo skausmo, kartais pavyksta, o kartais ir ne.

20 val. noriu stumti. Susirenka medikų komanda ir prasideda pagrindinis „darbas". Trys stūmimai, 15 minučių ir mano mažylis man ant krūtinės.

Gydytojos sakė, kad gimdymas buvo kaip iš vadovėlio. Į klausimą, ar grįžčiau po poros metų, nedvejodama atsakiau, kad taip, ir šiandien galvoju taip pat!

Po gimdymo buvau tokia laiminga ir švytinti, kad vyras sakė, jog atrodau lyg negimdžiusi. Dar ir šiandien su malonumu prisimenu mūsų gimdymą ir nemiegotą pirmąją naktį!
Sėkmės visoms, kurioms viskas dar prieš akis!

Indrė

Gimdymo istorijų konkursas tęsiasi. Laukiame jūsų gimdymo istorijų el.p. tavovaikas@delfi.lt. Įdomiausias publikuosime www.tavovaikas.lt, o vienai skirsime grožio dovanėlę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis