Mano gimdymo istorija: išbandymų kupini 9 mėnesiai

Laukiame ir Jūsų gimdymo istorijų! Rašykite jas, linksmas ir liūdnesnes, įkvepiančias, el. paštu tavovaikas@delfi.lt. Mėnesio gale įdomiausio pasakojimo autorę apdovanojame grožio dovanėle. Na, o dabar suteikiame žodį mums parašiusiai Justinai.

Sūnus Dovydas gimė Anglijoje.

O viskas prasidėjo taip: Kalėdų naktį pasidariau nėštumo testą, ir jis buvo teigiamas. Tai ir buvo mano kalėdinė dovana vyrui. Jis net nesitikėjo, ir tai jam buvo didelė staigmena.

Po dviejų savaičių pajutau didelius skausmus, teko vyrui atvažiuoti pasiimti mane iš darbo. Rytojaus dieną pirmą kartą susidūriau su Anglijos daktarais. Jokių tyrimų neatliko, tik užregistravo, kad esu nėščia ir paėmė kraują. 12 savaitę padarė ultragarso tyrimą ir vėl susitikau su nėštumą prižiūrinčia sesele. Ji pasakė, kad mano kraujo grupė ketvirta, rezus faktorius - neigiamas. Kitą dieną sulaukiu skambučio iš ligoninės, kad kuo skubiau atvykčiau.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Išraiškingas video: nesuvaidinta vaikų reakcija į pirmą kartą ragaujamą maistą
3 tėvų klaidos, kurios trukdo vaikui augti

Ligoninėje duoda knygutę su aprašu apie genetinį Dauno sindromą ir liepia pasiskaityti. Užplūsta nerimas ir baisus jaudulys, nes prieš tai buvau girdėjusi apie tai, skaičiau knygą apie vaikus, turinčius šį sindromą. Seselė ramiu balsu klausia manęs, ką aš planuoju daryti. Ir ką aš galiu planuoti? Pirmiausia aš norėjau tik ramybės ir išsiverkti....

Po savaitės nuvykstame į ligoninę, kur reikia atlikti išsamesnius tyrimus. Po jų man sako, kad išlieka persileidimo galimybė. „Ir kiek dar bus nenumatytų įvykių?", - mintyse mąstau...

14 savaitę man pasako, kad nepaisant prognozių, viskas yra gerai, ir mano vaikelis sveikas.

20 nėštumo savaitę atlikta echoskopija taip pat optimistiška. Valio! Kitus kartus vizitai pas nėštumą prižiūrinčią akušerę užtrukdavau apie 5 minutes.

Kai atėjo paskutinė apžiūra, paprašiau, kad padarytų tepinėlį. Man į rankas duoda tepinėlį ir liepia namuose jį pasidaryti, o kitą dieną atnešti. Pati? Ir dar namuose? Nustebau, bet kito pasirinkimo neturiu. Ateinu 41 -ąją savaite pasitikrinti, tepinėlio rezultatų nėra. Seselės manymu, viskas buvo gerai, todėl ir nėra atsakymo.

Buvau girdėjusi, kad Anglijoje leidžia pernešioti tik 10 dienų, bet mano atveju tai netiesa. Man jau buvo savaitė po gimdymo termino, kai kitą susitikimą paskyrė dar po 9 dienų. Bet tiek laukti nereikėjo, gimdymas prasidėjo truputį anksčiau.

Gimdymas prasideda

Vyras grįžta iš darbo 18:28, o man vandenys nubėgo 18:25, gaminant vakarienę.

Vyras paskambino į ligoninę ir papasakojo situaciją, jo ėmė klausinėti, ar tikrai tai vandenys, siūlė palaukti, kol sąrėmiai prasidės. Šiaip ne taip gavom leidimą atvykti. Patikrinus tonusus nuspręsta mane išsiųsti į kitą ligoninę, kur geresnė medicinos priežiūra, daugiau gydytojų.

Gimdymo skausmai truko apie 6 valandas. Dovydas gimė 6:07. Virkštelė buvo apsisukus aplink petį, o jis svėrė 4070 g, ūgis - 52 cm. Gydytojai stebėjosi, koks didelis, nes mano pilvas buvo nedidelis, iki pat 5 mėnesio nebuvo matyti, kad esu nėščia.

Galiu padėkoti medikams, padėjusiems ateiti į šį pasaulį Dovydui, jie buvo nuostabūs. Kitą dieną, nors turėjau 24 siūles, praktiškai nejaučiau jokių skausmų. Ir tai padėjo pamiršti kai kurias mano nėštumą prižiūrėjusios seselės klaidas.

Dabar turiu 4 mėnesių sūnelį, kuris sveria 8 kg ir yra 65 cm ūgio. Jį vis dar maitinu krūtimi.

Justina

Gimdymo istorijų konkursas tęsiasi. Laukiame jūsų gimdymo istorijų el.p. tavovaikas@delfi.lt. Įdomiausias publikuosime www.tavovaikas.lt, o vienai skirsime grožio dovanėlę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis