Mano gimdymo istorija: pastojau 17 -os

Laukiame ir Jūsų gimdymo istorijų! Rašykite jas, linksmas ir liūdnesnes, įkvepiančias, el. paštu tavovaikas@delfi.lt. Mėnesio gale įdomiausio pasakojimo autorę apdovanojame grožio dovanėle. Na, o dabar suteikiame žodį mums parašiusiai Karolinai.

Pradėjau skaityti mamyčių istorijas ir nutariau įamžinti savo. Gimdžiau prieš pusketvirtų metų.

Sužinojau, kad laukiuosi, kai buvo penki mėnesiai ir jau pradėjo matytis  pilvukas. Nulėkiau pas ginekologę, ir ji patvirtino, kad esu nėščia. Vaikutis laikėsi gerai, jau tada iš karto pasakė, kad pilve gyvena mergyte. Emocijos užplūdo nuostabios, apsiašarojome kartu su mama... Ji labai nervinosi dėl manęs, nes pastojau paauglystėje, būdama vos 17-likos. Apsikabinome abi...

TAIP PAT SKAITYKITE:
Mano gimdymo istorija: kaip mergaitė pavirto berniuku
Žinomas muzikantas netradiciniu būdu įamžino žmonos nėštumą

Nėštumui buvo jau penki mėnesiai! Supratau, kad daugiau nei puse nėštumo įveikiau net nepajausdama jo! Ir judesius pradėjau tada jausti, tiesiog buvo gera jaustis nėščia. Dienos slinko, mėgavausi nėštumu. Jis buvo tiesiog idealus, tik 9 mėnuo jau šie tiek sunkesnis.

Atėjo diena, kai būdama namuose pradėjau jausti sąrėmius, iš pradžių dar nestiprius. Gimdymo pradžią patvirtino ir išėjęs gleivių kamštis,  galvoju, viskas, jau po truputi prasideda... Skausmai dar buvo nestiprūs, bet man jie atrodė skausmingi. Šiek tiek atkentėjusi namie, susiruošiau keliauti į ligoninę.

Gydytojai nuramino, kad šiandien nepagimdysiu dar. Atėjus vakarui  prasidėjo dar stipresni skausmai, užmigti negalėjau, nors bandžiau. Budinčioji pasiūlė paracetamolio, sutikau, manydama, gal kiek aprims skausmai. Bet labiau man suveikė tikėjimas, kad turi skausmas sumažėjo, o ne vaistai.

Nepamenu, kaip iki ryto iškentėjau, nes dar visą kitą dieną teko kankintis. Jau kaip ir pripratau prie skausmo... Man gimdos kaklelis atsidarinėjo lėtai, tik vakarop patekau į gimdyklą.

Labai norėjosi pailsėti, tad kai akušerė pasiūlė nuskausminamųjų, priėmiau siūlymą. Pavyko šiek tiek nusnausti. Visą laiką pragulėjau, nesinorėjo judėti, toks buvo skausmas. Begulint  pajutau pokštelėjimą, nubėgo vaisiaus vandenys. Paprašiau draugo pakviesti akušerę. Ji atėjusi liepė lipti iš lovos, vos pakilusi pajutau norą stangintis. Akušerė liepė paskubėti atsisėsti ant gimdymo kėdės. Pradėjau gimdyti, stumdama klausiau akušerės nurodymų. Po kelių kartų pagimdžiau mielą ir gražią mergytę. Buvo po vidurnakčio. Kai paguldė ją ant krūtinės, pagalvojau, kad ji tikra storuliukė ir labai graži! 

Po gimdymo turėjau komplikacijų.  Placenta nenorėjo atsidalinti, todėl gydytojams teko ją išimti. Vos pagimdžiau ir gavau pilną narkozę! Prabudau dar ant gimdymo kėdės, akušerė padėjo man atsikelti ir atsigulti į lovą. Kai reikėjo keliauti į palatą, supratau, kad netekau labai daug kraujo, nes buvau taip nusilpusi, kad pati nueiti iki jos negalėjau.

Vėliau gulėjau lovoje, buvo pastatytos bent trys lašelinės. Po truputį atsigavau. Juk turėjau prižiūrėti pati savo dukrytę. Bandžiau naktį pamiegoti, pailsėti, bet mažylė jau rodė savo balsą, prašydama mamos pienuko! 

Tos dienos atrodė labai sunkios, bet viskas yra pakeliama. Siūlau visoms būsimoms mamoms nebijoti gimdyti pačioms!

Mano mergytei dabar yra 3 metai ir 5 mėnesiai. Ji yra labai aktyvi mergaitė, žinoma, ir padykusi. Dabar laukiuosi antro vaikučio, visi jo labai laukiam.

Esu prieš visokias nejautras, todėl gimdysiu vėl pati. Juk neveltui sakoma, kad Dievas neduoda tiek, kad negalėtum pakelt. Tad būkime tvirtos! Sėkmės visoms būsimoms mamytėms!

Karolina

Gimdymo istorijų konkursas tęsiasi. Laukiame jūsų gimdymo istorijų el.p. tavovaikas@delfi.lt. Įdomiausias publikuosime www.tavovaikas.lt, o vienai skirsime grožio dovanėlę.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis