Mano gimdymo istorija: Turkijoje neįprasta vyrams būti gimdykloje

Savo gimdymo istoriją mums parašė Reda, kuri savo sūnelį gimdė Turkijoje.

Nėštumas buvo sklandus

Nėštumas man jokių netikėtumų nepateikė. Viskas vyko sklandžiai, kaip ir turi būti. Kad turėsim sūnelį, jau buvo aišku po pirmojo echoskopo Lietuvoje.

Ketvirtą nėštumo mėnesį persikėliau į Turkiją. O tada prasidėjo nerimas. Vienintelė gydytoja kalba anglų kalba, visa likusi jos komanda - tik turkiškai. 

TAIP PAT SKAITYKITE:

Kas laimėjo mėnesio prizą už įdomiausią gimdymo istoriją?

Aš pati tuo metu turkiškai visai nekalbėjau. Į galvą įkyriai lindo mintys, jei kažkas bus ne taip, kaip reiks pasakyti, kaip paaiškinti. Su šia ramybės neduodančia mintimi dalinausi ir su vyru. Nuprendėme - jis palydės mane į ligoninę, bus šalia manęs.

Priežiūra nėštumo metu skųstis negaliu

Esu labai patenkinta savo ginekologe. Kiekvieno apsilankymo metu galėjau matyti savo angeliuką, nes buvo daromas ultragarso tyrimas. Įsiminė vienas momentas. Kai pirmą kartą pas ją apsilankiau, gydytoja paklausė, ar man iki 20 nėštumo savaitės buvo darytas tyrimas dėl genetinių ligų. Teko skambinti savo gydytojai Lietuvoje ir klausti.

Turkijoje šis tyrimas daromas neprašant, o Lietuvoje turi pati tokio pasiprašyti. Kaip ir dėl skydliaukės. Man pastojus sutriko skydliaukės veikla, o tą sužinojau tik penktą nėštumo mėnesį Turkijoje, po pirmojo vizito pas gydytoją. Nesakau, kad čia kažkaip kitaip, geriau, prižiūri nėštukes, bet kartais jų tas perdėtas rūpestingumas išeina tikrai į naudą.

Dažnai pasirenkama cezario pjūvio operacija

Kai nėštumo metu lankiausi pas savo gydytoją, jai iš karto sakiau, kad gimdyti vaiką noriu tik natūraliai. Žinoma, jei nebus jokių problemų.

Pamenu, kaip gydytoja pati pasisakė gimdžiusi cezario pjūvio operacijos pagalba. Ir tikrai, šiandien Turkijoje retai kada pasiūlys ir rekomenduos gimdyti tik natūraliai. Vyrauja cezario pjūvio paklausa, jei taip galima sakyti.

Turkės yra neištvermingos moterys, mano akimis žiūrint. Kitas dalykas, kad antra moteris pagimdo su cezario pagalba, galbūt, ir todėl, kad privačiose ligoninėse nuo operacijų gydytojai gauna tam tikrą priedą prie algos. Kaip yra valstybinėse ligoninėse, nežinau.

Atėjo ilgai laukta akimirka, kai sūnus nusprendė ateiti į šį pasaulį.

Gimdžiau privačioje ligoninėje, ir, švelniai tariant, tikrai buvau apšokinėta. Nežinau, ar man tiesiog pasisekė dėl ten dirbančių moterų, ar dėl to, kad esu užsienietė.

Kai šiandien prisimenu gimdymą, jis man atrodo visai lengvas. Nors laukdamas už durų, vyras ir bandė veržtis kelis kartus pas mane, pažiūrėti, ką medikai man daro .Visas personalas buvo rūpestingas ir malonus.

Nustebino vienas momentas: kvėpuoju giliai, laukiu dar vieno sąrėmio, o viena iš slaugytojų klausia, ar neturiu aš sesės ar pusseserės, nes ji turinti vienišą sūnų. Pasirodo, ji norėtų turėti tokią kantrią ir stiprią marčią.

Vyrai gimdykloje?

Kalbant apie vyrų buvimą šalia gimdančios moters, man nėra tekę apie tai girdėti. Mano vyras iš skyriaus buvo išprašytas 7 ryto, nes jau keitėsi pamaina, ir nuo 8 valandos buvo laukiama naujų pacienčių.

O išprašytas dėl labai paprastos priežasties: moterų tikėjimas ir galvą dengiančios skarelės. Svetimi vyrai juk negali matyt nuogos kažkokios kūno dalies. O aš džiaugiuosi, jog vyro šalia nebuvo. Gal mano žodžiai bus žiaurūs, bet, manau, kad jis ten būtų tik trukdęs.

Gydytoja tapo drauge

Dabar mano sūneliui dveji metukai, ir jei kada nuspręsim „pirkti" sesutę ar broliuką, rinksimės tik tos ligoninės paslaugas. Manau, svarbiausia yra gydytojas, kuriuo tu gali pasitikėti nėštumo ir gimdymo metu. O mūsų vaikutį priėmusi gydytoja tapo man kaip draugė.

Reda

Laukiame jūsų gimdymo istorijų el.p. tavovaikas@delfi.lt. Įdomiausias publikuosime www.tavovaikas.lt, o vienai skirsime grožio dovanėlę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis