Norisi kaltinti visą pasaulį, bet vaiko tai nesugrąžins Skaitytojos istorija

Laukiame ir Jūsų gimdymo istorijų! Rašykite jas, linksmas ir liūdnesnes, įkvepiančias, el. paštu tavovaikas@delfi.lt. Mėnesio gale įdomiausio pasakojimo autorę apdovanojame grožio dovanėle. Na, o dabar suteikiame žodį mums parašiusiai Eleonorai.

Nėštumas buvo sklandus

Nėštumo metu jokių komplikacijų nebuvo, visi tyrimai buvo geri, jaučiausi labai gerai. Jokios patologijos nebuvo, gydytojai nenustatė jokios rizikos, dėl kurios gimdymas galėtų būti komplikuotas. Gimdymas prasidėjo 40 savaitę, būtent tą dieną, kuri buvo nustatyta pagal echoskopiją.

Lemtingoji diena

Graži lapkričio diena. Iš ryto keliuosi su mintimi, kad šiandien būtent ta diena, kai turėčiau išvysti savo mergaitę, pirmagimę. Nuo pat ryto maudžia pilvą, skausmai užeina ir praeina ir pagaliau vakare prasideda sąrėmiai. Vandenys nenutekėjo, tik prasidėjo sąrėmiai. Vandenis nuleido ligoninėje.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Edukologė: tėvai turi pasirinkti, kas svarbiau - vaikai ar darbas
Lietuvos moterys atvirauja apie vyrų dalyvavimą gimdyme: 10 skirtingų nuomonių

Išvažiuojame į ligoninę laimingi, pagaliau atėjo laikas... Į ligoninę atvykome apie 20 valandą. Kai atvykome, gydytojai prijungė aparatus, klausėsi vaiko tonų. Tonai buvo silpni, judesių nejaučiau.

Ligoninėje mane apžiūri ir pakviečia dar vieną gydytoją. Paima kraujo mėginėlį. Klausiu, ar viskas gerai? Medikai nieko nesako, ramina. Mane nuveža į gimdymo palatą. Gydytojai sako, kad vaiko tonai silpni, reikės daryti cezario pjūvį. Sutinku. Sąrėmiai dažni, skauda, mintyse tik viena frazė - "Kad tik greičiau..." Laukiu.

Operacinėje

Kitoje palatoje gimdo moteris. Gydytojai praneša: "Pagimdys ta moteris, važiuosime į operacinę". Praeina valanda, Apie 22, gal kokią 21.40, išvežė į operacinę.

Mane išoperuoja, nesuprantu, kas vyksta aplinkui. Negirdžiu vaiko verkimo... "22.07", - laiką fiksuoja akušerė. Gydytojai tyliai kalbasi tarpusavyje. Nujaučiu, kad kažkas yra negera. Kai paklausiau gydytojo, mane nuramina ir suleidžia vaistų. Jaučiuosi apsvaigusi, mane išveža iš operacinės, pribėgo vyras ir sako: "Mes ją praradome, mūsų mergaitę..." Negaliu verkti, nesuprantu, kas vyksta...

Prabudus kitą dieną kyla tik vienas klausimas "Kodėl? Nėštumas buvo nesunkus, jokių susirgimų, ligų...Kas nutiko?" Iki šiol tiksliai nežinau, kas tada nutiko... Norisi kaltinti visą pasaulį, nors mano angelėlio tai nesugrąžins...

Oficiali diagnozė

22.07 vaikas mirė. Gydytojai sakė, kad nukirpus virkštelę, vaikas nustojo kvėpuoti, ir sustojo jo širdelė. Dokumentuose įrašyta, kad vaikelis gimė negyvas. Paaiškino, kad vaiko širdelė plakė tik tol, kol buvo motinos įsčiose. Gydytojai bandė reanimuoti naujagimį apie dvidešimt minučių, bet nepavyko.

Oficiali mirties priežastis: virkštelė buvo apsisukusi aplink vaikelio kaklą du kartus su spaudimu, buvo pažeistos smegenys ir plaučiai.

Eleonora

Gimdymo istorijų konkursas tęsiasi. Laukiame jūsų gimdymo istorijų el.p. tavovaikas@delfi.lt. Įdomiausias publikuosime www.tavovaikas.lt, o vienai skirsime grožio dovanėlę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis