Sunkus Viktorijos nėštumas ir lengvas gimdymas

Laukiame ir jūsų gimdymo istorijų, rašykite jas el.p. tavovaikas@delfi.lt.

Sužinojus, kad laukiuosi, man buvo šios toks šokas, visiškai to nesitikėjau. Pasakiau vyrui, o jis ramiai klausia: „Ko panikuoji, pati gi dukrytės norėjai". Sakau, iš kur žinai, kad gims dukrytė, gal bus sūnus?

Nėštumo pradžia buvo dar baisesnė nei pirmą kartą laukiantis sūnaus, iš pradžių kraujavau, teko apsilankyti ligoninėje, ten skyrė vaistų ir liepė atidžiai stebėti nėštumą. Per 3 mėnesius man darė gal kokius 6 kartus echoskopijos tyrimą, kol viskas susitvarkė, ir kraujavimas baigėsi.

Pykino nuolat, darbe juokavo, kad šalia manęs reikia pastatyti kibirą, nuolat bėgiojau į WC. Teko apsilankyti pas genetikę, kur ir buvo patvirtinti vyro žodžiai, kad turėsim dukrytę.

Gydytoja terminą gimdyti nustatė kovo 20 d, bet nuojauta sakė, kad pagimdysiu anksčiau. Apsilankiau pas savo gydytoją kovo pradžioje, apžiūrėjusi mane, ji palinkėjo gero gimdymo, jei nesusimatysim, bet vis tiek dėl viso pikto užrašė kitam vizitui.

Su internetinio forumo mamytėmis atšventėm „babyshower“ (tai tapo tradicija, bent jau Vilniaus forumo mamų), ir prasidėjo gimdymo laukimas. Kiekvieną dieną sulaukdavau klausimų „Ar jau?"

Kovo 13 d. vakare pasišalino kamštis, bet labai nenorėjau gimdyti naktį. Turėjau patirties su sūnumi - visa naktis praeina nemiegota, "prasikankinta".

Pirmasis Viktorijos gimdymas: "Ir ką, tai jau viskas?"

Kitą dieną man dar nieko nevyksta, jokių skausmų nejaučiu. Užmigdau sūnų ir dar prisėdu su vyru pažiūrėti TV. Jaučiu, lyg kutena pilvo apačią, bet tai dar ne sąrėmiai, tad nuėjau miegoti. Pabudau apie 2 nakties nuo skausmo. Sąrėmiai.

Skambinu mamai, kad ateitų pasaugoti vyresnio sūnaus. Sutarėm, kad jį atvešiu. Surinkau daiktus, pažadinau vaiką, aprengiau, sėdau į automobilį ir nuvežiau. Gerai, kad gyvena už poros namų.

Parvažiavusi namo, išsikviečiu greitąją. Nerizikavau važiuoti pati, o vyras be teisių. Užėjusi į namus ir pamačiusi vyrą, gydytoja nustebo. „Jūs vyrą turit", - klausia. Patvirtinu. „O automobilį?"

Tada ji nenoriai užpildė popierius ir nusivedė į mašiną. Atvažiavom į priimamąjį, ten budinti sesutė pamatavo tonus, užpildė dokumentus ir taip vis pažiūrėdama į mane, paklausė, kas kiek laiko sąrėmiai. Atsakiau, kad maždaug kas 4 minutes. Ji tik išpūtė akis ir pasakė, kad esu per daug rami, tada iškvietė gydytoją.

Ši apžiūrėjo, rado jau 6 cm prasivėrusį gimdos kaklelį ir išsiuntė į gimdyklą. Paguldė, prijungė aparatus ir liepė gerą pusvalandi pagulėti. Vyrui susakiau, kada ir ką paduoti, kas, kur krepšyje sudėta.

Sąrėmiai darėsi dažnesni, skausmingesni. Pajaučiau, kad noriu stumt. Atėjęs gydytojas apžiūrėjo ir šypsodamasis pasakė, kad tuoj nuleis vaisiaus vandenis ir galėsiu gimdyti. Taip ir buvo. Tik nuleido juos, vienas stūmis ir... Man burna išdžiūvo, tad gydytojas liepė vyrui vandens paduoti, kol vyras pasilenkė vandens, mūsų panelė iššovė... 6.15 val. ryto.

3,940 kg ir 57 cm. Gimė su ilgais nagučiais, gydytojas dar pašmaikštavo, kad tikra manekenė.

Viktorija

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis