7 svarbiausi patarimai kiekvienam pasaulio TĖČIUI

Tam, kad tarp tėčio ir vaiko užsimegztų artimas ryšys, labai svarbu vaikui jausti ir žinoti, kad tėtis yra čia pat, visada pasiekiamas, ir jis iš karto atliepia į vaiko poreikius, kai jam prireikia paguodos ar pagalbos. Geras tėtis atpažįsta vaiko siunčiamus signalus ir iš karto reaguoja į juos.

#1 KURKITE RYŠĮ KUO ANKSČIAU


Kuo anksčiau pradėkite bendrauti ir rūpintis vaikais. Nelaukite to laiko „kol vaikas paaugs ir bus galima su juo susitarti". Kuo anksčiau užmegsite ryšį su vaiku, tuo lengviau bus jį išlaikyti jau su paaugusiu vaiku ir spręsti jo problemas.


#2 PAGYRIMAS, O NE KRITIKA


Prisiminkite, kad daug svarbiau, negu jūsų pabarimo ir priekaištų, vaikams reikia padrąsinimų, pagyrimų ir supratimo, kad jūs pastebite bei vertinate jų pastangas.


#3 KNYGŲ SKAITYMAS


Pasaulyje, kuriame dominuoja technologijos, svarbu nepamiršti ir knygų. Skaitykite knygas savo vaikams nuo mažų dienų. Taip, būtent jūs, o ne vaikų mama, tada didesnė tikimybė, kad knygas pamėgs ir jie.


#4 TINKAMAS PAVYZDYS


Vaikai mokosi iš tėvų elgesio, nors tėvai gali ir nepastebėti, kaip atidžiai vaikai dedasi į galvą jų pasakytus žodžius ar padarytus veiksmus. Mergaitė, kuriai mylintis tėtis skiria dėmesio ir savo laiko, auga žinodama, kad ji nusipelnė to, kad berniukai su ja elgtųsi pagarbiai. Tai padės jai ateityje renkantis partnerį.


#5 FIZINIS KONTAKTAS


Tam, kad augtų emociškai sveiki, vaikai turi jaustis saugūs. Kuo dažniau apkabinkite savo vaikus, dovanokite jiems fizinį ir emocinį artumą. Būkite teisingi ir atsakingi, šių labai svarbių savybių tikrai prireiks jūsų vaikams.


#6 RIBOS IR SUSITARIMAI


Vaikams reikia ribų, brėžkite jas atsakingai ir protingai. Susitarkite su antrąja puse dėl pagrindinių auklėjimo principų. Tėčiai, kurių namuose vyrauja disciplina, kurie yra teisingi savo vaikams, yra mylimi ir gerbiami savo vaikų.


#7 KURKITE ŠEIMOS TRADICIJAS


Bendros šeimos tradicijos vienija šeimos narius. Pavyzdžiui, bendri pietūs savaitgaliais ar tradicinės vakarienės vakarais formuoja vaikams tinkamos mitybos įpročius. Tai proga susitikti visiems prie vieno stalo, pabendrauti, pasidalinti rūpimomis problemomis ir drauge pasidžiaugti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis