Ar vieta vyrui gimdyme: argumentai UŽ ir PRIEŠ

Šiandien jau tapę įprasta, kad moterį į gimdymo namus lydi ir gimdyme dalyvauja vyras. Tiesa, yra manančiųjų, kad vyrams gimdykloje ne vieta. Tokios poros gimdyme drauge nedalyvauja, ir moteris gimdo viena, arba ją lydi mama, draugė, kita moteriškos lyties atstovė. Išklausykime argumentus UŽ ir PRIEŠ vyro dalyvavimą gimdyme.

Šiandien jau nieko nestebina vyrai gimdyklose. Atvirkščiai, klausimų sulaukia moteris, kuri gimdyti atvyksta viena, be jokios palydos. Kai kuriose ligoninėse vyrui leidžiama ne tik dalyvauti gimdyme, bet jis įleidžiamas į operacinę, kur jo moteriai atliekama cezario pjūvio operacija. Ar vyrui vieta gimdykloje? Išklausykime patyrusių tėvų argumentus už ir prieš.



Vyro tapimas tėčiu


Gimdymas - tai ne tik vaiko gimimas, tai ir poros tapimas tėvais. Kai gimdyme dalyvauja vyras ir žmona, moteris turi galimybę išgyventi tapimą mama, o vyras - tapimą tėčiu. Tai jaudinantys ir stiprūs išgyvenimai, kurie suartina porą.


Moralinė pagalba moteriai


Vyro dalyvavimas gimdyme yra didelė pagalba gimdančiai moteriai. Kai vyras šalia, moteris jaučiasi saugesnė, jos nusiteikimas gimdyti pozityvesnis, todėl egzistuoja didesnė tikimybė, kad gimdymas bus sklandesnis, be komplikacijų.


Skausmo malšinimas


Vyro dalyvavimas moteriai duoda apčiuopiamos naudos: apmokytas atlikti masažus, jis padės savo moteriai realiai, sumažindamas sąrėmių skausmus.


Tarpininkavimas tarp moters ir medikų


Vyras, dalyvaudamas gimdyme, yra tarsi tarpininkas tarp moters ir medicinos personalas. Jis bendrauja su akušere, gydytojais ir taip palengvina gimdymo eigą ir komunikaciją gimdykloje abiem pusėms.


Shutterstock nuotr.


PRIEŠ


Nepasiruošę gimdymui


Vyrai gimdymo metu visai nepadeda. Jie tiesiog yra gimdykloje kaip koks baldas, arba dar blogiau, trukdo visiems savo klausimais, komentarais, gimdymo eigos neišmanymu. Kartais vyras gimdymo metu atlieka tik fotografo ar operatoriaus funkciją - paprastai toks vyras iki gimdymo nedalyvavo jokiuose nėštumo ir gimdymo kursuose ir į ligoninę ateina visiškai morališkai nepasiruošęs.


Labai jautrūs ir bailūs vyrai


Labai jautrūs vyrai irgi turėtų gerai pagalvoti, ar jiems vieta gimdykloje. Moteris gimdymo metu turi daug svarbesnių reikalų, o ne tik rūpintis bealpstančiu ar nesveikai besijaudinančiu vyru. Tokio vyro buvimas tik trukdys moteriai ir nukreips jos jėgas nuo svarbiausio darbo.


Moterys jaučiasi nejaukiai


Kai kurios moterys nejaukiai jaučiasi savo vyrų akivaizdoje tokią intymią akimirką, apsinuoginusios ir bejėgiškos. Jeigu jos mano, kad vyro buvimas jas trikdys ir nepadės, verta persvarstyti dalyvavimo galimybę.


Intymus gyvenimas


Kai kurios poros baiminasi, kad po to, kai vyras dalyvaus gimdyme, susilpnės jų tarpusavio aistra ir pablogės lytiniai santykiai. Nors dauguma specialistų kritikuoja šį teiginį kaip niekuo nepagrįstą, jeigu jis jus baugina, pirma, ką galite padaryti - atvirai pasikalbėti apie tai.


Alternatyva vyro dalyvavimui gimdyme


Jeigu jūsų vyras nenori dalyvauti gimdyme, gerbkite jo apsisprendimą ir nedarykite jam spaudimo persigalvoti. Vyras gimdyme yra reikalingas tada, kai jis visiškai suvokia savo atsakomybę ir pareigą, yra laisvai apsisprendęs dalyvauti gimdyme, domisi nėštumo bei gimdymo eiga.


Kai vyras nedalyvauja gimdyme, moteris dali apsvarstyti alternatyvą - gal jai padėti ir palaikyti tokią svarbią valandą gali kitas artimas žmogus? O gal moteris norėtų gimdyti visiškai viena?


Atminkite ir tokį dalyką - gimdymo metu bet kada panorėjusi jūs galite paprašyti vyrą išeiti už durų. Būsimieji tėvai turi atvirai išsakyti savo lūkesčius ir norus. Abu. Ir priimti abiem geriausią sprendimą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis