Ką būsimiems tėčiams gali patarti patirties jau turintys vyrai

Sveikinimai! Greitai tapsite tėčiu. Nuo dabar iki tos akimirkos, kai nukirpsite savo vaiko virkštelę, jūsų laukia daug pokyčių. Pastebėjome, kad būsimos mamos sulaukia daug pagalbos ir begalės patarimų, o būsimieji tėčiai tarsi lieka nuošalyje. Žinoma, nėra galimybės numatyti visus įmanomus scenarijus, tačiau kitų tėčių patarimai gali labai jums padėti besiruošiant būsimiems pokyčiams.

Pirmas nėštumo trimestras


Skaitykite, rinkite informaciją apie nėštumą. Nieko tokio, jei vakarais, kiap įprasta, stebėsite varžybas, tačiau reklamų metu paimkite žmonos knygą apie nėštumą ar vaikų auginimą ir perskaitykite paryškintas vietas. Išsiaiškinkite, kas vyksta, kad galėtumėte protingai diskutuoti su būsimąja mama. Jai tai padarys įspūdį.


Nesigėdykite pasikalbėti su kitais tai patyrusiais vaikinais. Patyrę tėčiai gali jums patarti, ką daryti, o svarbiausia, ko nedaryti, kad palaikytumėte savo žmoną ir nėštumo metu priverstumėte ją pasijusti itin ypatinga. Klauskite nuomonės dėl dalyvavimo gimdyme. Patyrę tėčiai jūsų dėl to nesmerks ir nesijuoks, jie jus visiškai palaikys.


Būkite su žmona, kai jai to reikia. Geriau leisite jums įspirti į tarpkojį, nei eisite pas gydytoją? Ką gi, meilė skaudina. Pasisiūlykite nueiti su žmona pas ją prižiūrintį gydytoją ir įdėmiai klausykitės, ką jis kalbės.


Antras nėštumo trimestras


Planuokite darbus iki gimdymo ir po jo. Pasidomėkite, ar jums priklauso mėnesio tėvystės atostogos, kurios skiriamos vaikui gimus. Jei ne, planuokite pasiimti keletą savaičių ar dienų atostogų, kad padėtumėte žmonai ir pažintumėte savo mažylį pirmosiomis dienomis po gimdymo.


Aptarkite svarbiausius klausimus. Jei norite pasisakyti apie svarbius vaiko auginimo klausimus, dabar tam pats metas. Išsakykite savo nuomonę žmonai ir jos gydytojui. Išsiaiškinkite apie virkštelės kraujo kamieninių ląstelių vertę ir padėkite apsispręsti, ar jūs jas saugosite, kokio gimdymo ir pogimdyminės priežiūros pageidaujate ir kt. Dabar pats metas visa tai aptarti.


Pagalvokite apie pinigus. Paskaičiuokite, kaip pasikeis jūsų šeimos išlaidos ir pajamos po vaikučio gimimo. Pasidomėkite priklausančiomis išmokomis, taip pat apsvarstykite vaiko draudimo galimybes. Peržvelkite savo finansinę situaciją ir pamėginkite atidėti šiek tiek pinigų nenumatytiems atvejams.


Trečias nėštumo trimestras


Padėkite žmonai pasiruošti didžiajai dienai. Vaikai ne visada gimsta pagal grafiką. Pats metas paruošti jam lovelę ir nusipirkti automobilio kėdutę, kurioje iš gimdymo namų parvešite naująjį šeimos narį.


Padėkite žmonai susikrauti krepšį į ligoninę. Taip būsite tikras, kad jame bus viskas, ko jums reikės ligoninėje. Po to, kai ji susikraus būsimai mamai būtiniausius daiktus, pasižiūrėkite, ar liko vietos jūsų užkandžiams, telefono pakrovėjui, žurnalui ir pan. Nėra vietos žmonos ligoninės krepšyje? Sudėkite viską į lagaminą. Juk ligoninėje galite kiek ir užtrukti.


Tėvystė yra kelionė. Kai būsite pasiruošęs, galėsite atsipalaiduoti ir ja mėgautis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis