Kaip vyro Zodiako ženklas lemia, ar jis bus geras tėtis

Sužinokime, kaip vyro Zodiako ženklas lemia jo tėviškus įgūdžius. Kaip manote, kokie vyrai yra geriausi tėčiai?

Avinas


Šio Zodiako ženklo vyrai būna dviejų tipų: arba atiduoda visą savo laiką ir jėgas vaikams, arba apie juos „pamiršta", manydami, kad vaiko auklėjimas - tik moters prerogatyva. Tėtis Avinas turi maksimalistinį požiūrį į vaiko auklėjimą. Jis iš vaiko reikalauja daug, tačiau yra teisingas ir nuoširdus bendraudamas su juo.


Labai geras bruožas, jog vyras Avinas sugeba į vaiką žiūrėti kaip į sau lygų, todėl mažieji mėgsta kalbėtis su juo, išklauso jo nuomonę ir gerbia. Tačiau meilė vaikui kartais pakiša koją, ir būna akimirkų, kai vaikas apvynioja savo tėtį Aviną aplink pirštą, o šis nemoka savo mylimiausiai atžalai pasakyti „Ne".


Jautis


Tėtis Jautis savo atžalas auklės taip, kaip jį auklėjo tėvai ir seneliai. Tai žmogus, kuriam labai svarbios tradicijos ir jų tęstinumas. Dėl to kartais Jaučio metodai atrodo nelankstūs ir šiek tiek pasenę. Tačiau savo vaikus Jautis myli visa širdimi ir dėl jų gali daug ką padaryti.


Toks tėtis yra labai patikimas, stengiasi laikytis duoto žodžio. Jis geras, atjaučiantis ir visada stengsis, kad jo vaikams nieko netrūktų.


Dvyniai


Dvyniai ilgai bręsta, kol supranta, kad jau yra pasiruošę tėvystei. Tai mylintys ir gerbiantys vaikus vyrai. Jie savo atžalą išmokys greitos reakcijos, diplomatijos, savarankiškumo. Jų moto - pasiekti optimalų rezultatą mažiausiomis sąnaudomis. Dvyniai paragins vaiką rinktis tokią popamokinę veiklą, kuri ir būtų įdomi, ir duotų naudos.


Vėžys


Vėžys - šeimos žmogus, jis be galo myli vaikus. Tai Zodiako ženklas, sutvertas tėvystei. Jis randa emocinį kontaktą su vaikais, kas vyrams ne visada pavyksta. Todėl nieko keisto, kad vaikas labai myli savo tėtį Vėžį, yra prie jo prisirišęs ir tiki kiekvienu jo žodžiu.


Pernelyg mylėdamas vaiką, Vėžys gali imti elgtis pernelyg savininkiškai, gali imti planuoti už jį, ką jam veikti, kur eiti, kokius draugus rinktis, ką studijuoti. Ryšys, kuris užsimezga tarp Vėžio ir mažylio, yra ilgalaikis, trunkantis visą gyvenimą.


Liūtas


Solidus, patikimas, valdingas Liūtas gali savo vaikui tapti autoritetu. Tačiau valdžią mėgstantis Liūtas kartais gali tapti tikru „liūtu" šeimoje, kurio vaikas ims bijoti, ir tai atsilieps jo pasaulėžiūrai, vėlesniems santykiams su visais suaugusiais žmonėmis. Liūtas myli savo vaiką besąlygiškai, iš jo reikalauja irgi nemažai. Svarbu yra atskirti vaiką nuo jo elgesio.


Visi vaikai kartais pasielgia netinkamai, tačiau dėl to neverta nusiminti ir nusivilti savo vaiku. Būti tėvais mes mokomės kiekvieną dieną. Jei tai supras tėtis Liūtas, jo santykis su vaiku bus tvirtas ir nuoširdus.


Mergelė


Kaip ir Dvyniai, šio Zodiako ženklo vyrai neskuba tapti tėvais. Jie mano, kad tai yra labai svarbus žingsnis, kuriam reikia atsakingai pasiruošti. Vienas iš pasiruošimo darbų - karjera ir materialinis apsirūpinimas. Tam Mergelė skiria daug dėmesio. Tapęs tėčiu, Mergelė mano, kad jo pareiga pirmiausia - užtikrinti šeimai finansinę paramą.

Dėl to kartais gali nukentėti dvasinis ryšys tarp vaiko ir tėčio - Mergelės. Šis tėtis mielai keičia savo mažyliui sauskelnes, moko vaiko matematikos pradmenų ir geometrijos gudrybių. Tai, ko imasi Mergelė, visada padaro kruopščiai ir sąžiningai. Jis mielai su vaiku sportuos, žais judrius žaidimus. Tuo tarpu vaiko meninis lavinimas šiam tėčiui rūpės ne per labiausiai.


Svarstyklės


Šis tėtis pažiūrėjus iš šono atrodo švelnus, žaismingas ir mielas, tačiau tai tėra jo apgaulinga išorė - savo vaikus jis auklėja griežtai, yra labai reiklus. Svarstyklės naudoja „botago ir saldainio" metodą. Įdomu, kad šio ženklo tėtis svajoja apie tai, kad jo vaikas gyvenime labai daug pasieks, bus garsus ir įžymus.


Svarstyklės laikysis principo, kad vaiką reikia lavinti įvairiapusiškai - ir kūrybiškai, ir fiziškai, ir intelektualiai. Šis tėtis apeliuoja į vaiko protą ir logiką, ne tiek dėmesio skirdamas jo jausmams. Vaikas gerbia savo tėtį ir klauso jo patarimų.


Skorpionas


Neretai šeimoje Skorpionas yra lyderis, kurio žodis - paskutinis. Jo autoritetas akivaizdus, jam paklūsta ir vaikas, ir žmona. Skorpionas labai myli savo vaiką ir savo griežtumą demonstruoja labiau dėl „akių", širdyje jis galėtų viską atiduoti, kad jo atžala augtų laimingu žmogumi. Įdomiausia, kad savo griežtu požiūriu į auklėjimą, Skorpionas taip pavergia vaikų širdis, tampa mylimu ir gerbiamu, kad vaikų meilės tėčiui ima pavydėti net mama.


Šaulys


Tai vienas iš nedaugelio Zodiako ženklų, kuriam tėvystė - kažkas nesuprantamo, sunkaus, nepatrauklaus. Todėl jis suras daug progų atidėlioti tapimą tėčiu. Vaiką jis augina su meile, tačiau susidūręs su jo problemomis, kurias reikia padėti spręsti, gali numoti ranka, ir tada visa atsakomybė tenka mamai. Šis ženklas šiek tiek išsiblaškęs, todėl neturi vieningo vaiko auginimo plano.


Taip, jo tikslas - laimingas vaikas, bet kaip to pasiekti, Šaulys nežino. Sunkiausia šio ženklo vyrui yra su pačiu mažiausiu, kūdikiu. Vėliau jis jau lengviau ras bendrą kalbą su vaiku. Paaugus ir pradėjus eiti į mokyklą, vaikas gali tapti geru draugu su savo tėčiu Šauliu.


Ožiaragis


Ožiaragis nepraleis progos pasisakyti, kad šiuolaikinė vaikų karta jam yra nesuprantama ir visai kitokia, negu jo laikais. Į vaiko auklėjimą jis žiūri atsakingai, bet gana sausai. Jis mano, kad gyvenimas yra sunkus, todėl tam vaiką ruošti reikia nuo mažų dienų. Reikia papasakoti, kokie netikėtumai gali laukti, nuo mažų dienų mokyti spręsti problemas.


Labai svarbu, ar Ožiaragio vyro vaikas yra planuotas ar netyčiukas. Jei buvo lauktas ir suplanuotas, jis bus idealus tėtis. Jeigu gimė netyčiukas, tėtis gali ne iš karto rasti ryšį su vaiku. Gali ne kartą „nusimuilinti" nuo tėčio pareigų, tam sugalvodamas šimtus priežasčių.


Vandenis


Santykiai su vaiku šaltoki, tačiau ne dėl to, kad jo nemylėtų, tiesiog yra toks šio Zodiako ženklo stilius. Vandenis turi labai platų akiratį, šimtus draugų ir pomėgių - visas šias savo vertybes jis ir mėgins perduoti vaikui. Vandeniui svarbu, kad vaikai būtų lavinami kūrybiškai. Šio ženklo ypatumas - jis myli vaikus to neafišuodamas. Jis leidžia vaikui rinktis ir dažnai yra labiau vyresnysis draugas, o ne tėvas.


Žuvys


Žuvys myli vaikus, ir ne tik savus. Visus! Savo vaikus Žuvys gali išlepinti, nes šis tėtis yra liberalus, demokratiškas ir mano, kad vaikai auga kaip tos gėlės, svarbu daug jiems netrukdyti. Svarbus bruožas - artimas Žuvų ir vaiko emocinis ryšys. Jie jaučia vienas kitą, supranta iš vieno žvilgsnio. Todėl būna situacijų, kai susižeidęs ar susimušęs, mažylis bėga užtarimo ieškoti į tėčio glėbį, o ne mamos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis