Kiekvienas tėtis, auginantis dukterį, turėtų tai žinoti

Esame turbūt ne kartą girdėję pasakymą, kad sūnui tėtis - pirmasis herojus, dukrai - pirmoji meilė. Tėčio santykiai su dukterimi turi didžiulės įtakos, kaip ji vertins save, kokias vertybes puoselės ir kokį partnerį pasirinks gyvenime.

Šį įrašą skiriu visiems nuostabiems savo dukrų tėčiams. 15 svarbių dalykų, kuriuos turėtų žinoti kiekvienas tėtis, auginantis dukrą:

Jai labai reikia tėčio meilės

Jūsų meilė dukteriai kur kas svarbesnė, negu pinigai ar dovanos. Šie dalykai niekada neatstos pokalbių ir laiko, praleisto su ja. Nieko nėra svarbesnio dukrai, nei tėtis, kai kalbame apie pasitikėjimą savimi ir saugumą. Vienas dalykas, dėl kurio ji turi būti 100% tikra, tai, kad tėtis ją myli, nepaisant nieko. Nepraleiskite progos jai pasakyti, kaip ją mylite.

Tai, kokį ji pasirinks gyvenimo partnerį, labai priklauso nuo tėčio

Jei tėtis dukrai buvo geras vaikystėje, ji pasąmoningai ieškos partnerio, panašaus į tėtį. Jeigu tokio tėčio mergaitė neturėjo, tikėtina, kad jai bus labai sudėtinga rasti gerą vaikiną ir sukurti su juo stiprius, pasitikėjimu grįstus santykius. Tėčių dukrytės būdamos mažos dažnai sako, kad kai užaugs, susituoks su savo tėčiu arba panašiu į jį. Jeigu tai esate girdėjęs iš savo dukters, vadinasi, esate tikrai nuostabus tėtis jai.

Klausykite jos muzikos

Galite mėgti ar nemėgti muzikos, kuri jai patinka paauglystėje. Tačiau jeigu pažinsite jos pomėgius, turėsite daug daugiau bendro apie ką kalbėti. Leiskite jai įjungti savo mėgiamą muziką, kai važiuojate kartu automobiliu. Mėgaukitės laiku su ja. Vienaip ar kitaip, tai netruks amžinai - nespėsite pastebėti, kaip ji vairuos savo, ar dar blogiau - savo vaikino automobilį.

Atminkite, kad ji stebi, kaip elgiatės su jos mama

Tai turbūt pats reikšmingiausias dalykas šiame sąraše. Visada rodykite savo vaikams, kad mylite jų mamą ir vertinate jūsų santuoką. Kvieskite žmoną į pasimatymus, išvykite savaitgaliui kur nors dviese. Vaikai turi matyti, kad pirmoje vietoje jums yra jų mama, net ne jie. Tai vaikus moko gerbti ir vertinti jų mamą, ir apskritai, formuoja teigiamą požiūrį į santuoką.

Stenkitės išlaikyti artimą ryšį su dukra, ypač tada, kai ji tampa paaugle

Paauglystės laikotarpis yra sudėtingas daugeliui tėvų ir vaikų. Nepaisant iššūkių, susijusių su brendimu, pasikeitusiu elgesiu, stenkitės išlaikyti emocinį ryšį su dukterimi. Būkite šalia, kai jai reikės jūsų patarimo, domėkitės jos naujienomis, pomėgiais, vaikinais. Elkitės su ja taip, tarsi nebūtų pasikeitusi. Ji turi jaustis mylima ir gerbiama - nesvarbu, jai penkeri ar penkiolika.

Sportuokite kartu, skatinkite ją domėtis sveika gyvensena

Užrašykite ją į sporto būrelį dar ankstyvoje vaikystėje, išmokykite daryti prisitraukimus ir leiskite kuo daugiau laiko žaisdami gryname ore. Ji turi žinoti, kad būti mergaite - tai nereiškia būti silpna ar vaikščioti tik su puošniomis suknelėmis.

Vida Press

Kuo dažniau leiskite laiką visa šeima

Organizuokite šventes, išvykas, keliones. Vieni reikšmingiausių visų vaikų prisiminimų iš vaikystės - tai smagus laikas, praleistas kartu su šeima. Šiais prisiminimais pasirūpinti yra jūsų, kaip tėčio, privilegija ir pareiga.

Mokykite ją, kad duoti yra kur kas svarbiau, negu gauti

Nutinka kažkas įspūdingo, kai vaikai suvokia, kad visas pasaulis nesisuka vien apie juos. Ne visada ji turi tikėtis pagalbos iš kitų, kartais turi palikti paskutinį pyrago gabalėlį kitam. Aiškinkite jai, kad gyvenimas pasidaro gerokai gražesnis, kai padedi kitam, kad kartais gyvenime svarbiau laiku atsitraukti, o ne laimėti. Ir, turbūt, pati svarbiausia pamoka - kad visi turime teisę klysti, bet suklydę turime pripažinti savo klaidą ir ją ištaisyti.

Vida Press

Visada dalyvaukite svarbiausiuose jos gyvenimo įvykiuose

Visi turime reikšmingų ir neatidėliotinų darbų, bet pasistenkite sudalyvauti svarbiausiuose savo dukters gyvenimo įvykiuose - mokyklos koncerte, sporto varžybose. Visada pagirkite ją už pastangas, nesvarbu, koks to rezultatas. Kai turite iš kažko rinktis, dėliokite savo prioritetus protingai: visada galite atsisukti ir peržiūrėti futbolo rungtynes, kurias praleidote, bet savo dukters vaikystės iš naujo neatsuksite.

Kai esate namie, išjunkite mobilųjį telefoną

Viena didžiausių šiuolaikinių tėčių (ir mamų) klaidų - tai, kad jie toliau dirba, net kai grįžta iš darbo namo. Tokiu atveju, nors ir fiziškai esame šalia, bet nesame kartu su savo vaikais. Praleiskite kokybiško laiko su savo dukra: pažaiskite, paskaitykite ar padūkite - ji laukė jūsų visą dieną. Greitai ateis toks metas, kai jai jūsų taip nebereikės.

Vida Press

Išmokite surišti jai plaukus

Daugelis mano, kad šukavimas, nagų kirpimas ir kita priežiūra yra tik mamos pareiga. Nebūtinai. Reikia mokėti tą daryti ir tėčiams, ir būti pasiruošus tiems atvejams, kai liksite vieni ir nebus kitos išeities. Be to, mergaitei tai yra svarbi pamoka, kad vyrai yra ne tik stiprūs, bet gali būti ir švelnūs.

Leiskite laiką dviese, tik judu

Šis patarimas yra ne tik apie nedalomą dėmesį, kuris vaikams ypač svarbus, tačiau ir apie tai, kad tėtis gali parodyti dukrai, koks ypatingas gali būti pasimatymas. Išeikite kur nors dviese – pavakarieniauti, į kiną. Atidarykite jai duris, leiskite išsirinkti patiekalą, pasakykite komplimentą. Tokie momentai moko mergaitę, kaip vyras turi elgtis su moterimi.

Paaiškinkite jai, kad išorinis grožis nėra viskas

Tėtis yra tas žmogus, kuris turi parodyti dukrai, kad vidinis grožis, o ne išorinis yra tai, kas svarbiausia. Ne jos išvaizda, o jos asmenybė, pasitikėjimas savimi ir savęs vertinimas yra tai, dėl ko ji daug pasieks gyvenime.

Nebijokite pasakyti "atsiprašau"

Mes visi žmonės ir visi suklystame, ne visada ištęsime duotus pažadus. Jeigu žinote, kad buvote neteisus, atsiprašykite. Nesijaudinkite, tai jūsų vertės jos akyse nesumenkins. Greičiau atvirkščiai - sustiprinsite ryšį su dukra ir perduosite vieną svarbiausių gyvenimo pamokų, kad suklydus reikia atsiprašyti.

Nepraleiskite jos vaikystės!

Laikas lekia nenusakomu greičiu. Tad mėgaukitės savo laiku su dukra, kol jai jūsų taip reikia, mėgaukitės savo, kaip tėčio, vaidmeniu ir nepraleiskite nė vienos svarbios akimirkos!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis