Lemtinga akimirka, kai vyras tampa tėčiu

Ne kiekviena moteris nori, kad jos partneris gimdymo metu būtų šalia. Be to, ne kiekvienas tėtis nori lydėti žmoną į gimdyklą. Jūsų dėmesiui – keletas UŽ, svarstant verta ar ne vyrui dalyvauti gimdyme.

Perversmas vaikų mityboje: interviu su gastroenterologu
Duoti ar neduoti čiulptuką vaikui?

Vyrų tapimo tėčiais patirtis labai skiriasi nuo moterų patyrimo. Moterys augina ir gimdo vaikus, tad jos tai patiria iš vidaus, o vyrai tai patiria iš išorės.

Be to, paprastai savo virsmo tėčiu patirčiai vyrai sulaukia labai mažai dėmesio. Visas dėmesys yra skiriamas mamai-vaikui, tad tėčiams geriausiu atveju yra skiriama šiek tiek dėmesio, o blogiausiu atveju - jie jaučiasi visiškai nuošalyje.

Vaiko gimimas daugeliui vyrų yra jų pirmoji ir vienintelė „tapimo tėčiu" akimirka. Tada jiems žodžiai virsta tikrove. Todėl vyrams tai yra labai svarbu.

Reali pagalba moteriai

Gimdymo metu tėtis tampa didžiule emocine, psichologine ir dvasine pagalba moteriai. Gimdyme dalyvaujantys tėčiai skatina moters kūne gamintis hormoną oksitociną, kuris padeda lengviau ir maloniau pagimdyti kūdikį.

Savo buvimu, ryšiu ir švelnumu vyrai suteikia moteriai meilės ir saugumo jausmą, todėl yra emocinės, psichologinės ir dvasinės uolos, į kurias gali atsiremti jų gimdančios partnerės.

Vyro virsmas

Modernus vyriškumas evoliucionuoja. Tai yra labai gerai moterims, vaikams, vyrams, šeimoms. Virsmo tėčiu patirtis yra tarsi vartai į vyro širdį. Jam tai yra puiki priežastis atsiverti bei būti emocionalesniu ir pažeidžiamu. Tikėtina, kad vaiko gimimas yra geriausia įmanoma priežastis.

Mes turime tuo pasinaudoti, ir ypač gimdymo metu, kad vyrai kartu su gimdančia partnere patirtų gimimo stebuklą.

Reikia vyrą padrąsinti ir paremti, kad jis patirtų šią itin asmeninę akimirką bei kad pasijustų itin stiprų ryšį su savo partnere ir mažyliu. Tai puiki galimybė vyrams, poroms ir šeimoms. Tad mėgaukitės šia dovana - vyru, kuris virsta tėčiu.

Pasistenkite surasti būdą, kaip suteikti kuo daugiau galimybių vyrams dalyvauti gimdyme ir priimti šią savo naująją pusę, naują vaidmenį ir naują kelionę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis