Mirštantis tėvas dukrai paliko patarimų sąrašą

Kai Ianas Prattas išgirdo diagnozę, kad serga motorinių neuronų liga, pagrindinė vyro mintis buvo, jog nematys kaip auga jo dukrelė ir negalės jai nieko patarti. Nepagydoma liga 44 metų vyrui buvo diagnozuota prie dvejus metus. Jo dukrytei tuo metu buvo vos pusantrų metukų.

Gydytojai Ianui negalėjo tiksliai pasakyti kiek jam liko – nuo trijų iki penkerių metų. Sergantiems šia liga pamažu atrofuojasi raumenys, darosi vis sunkiau valdyti kojas ir rankas, galiausiai pats žmogus nebegali kalbėti ir kvėpuoti. Tačiau vyrą gąsdino ne artėjanti mirtis, bet tai, kad užaugusi dukrytė neatsimins koks buvo jos tėtis.

„Prieš dešimt metų mirė mano tėtis ir dabar kartais pagalvoju, kad jau neatsimenu, koks buvo jo balsas, mažai išlikę nuotraukų. Georgianai vos trys su puse, tokio mažo vaiko atminti trumpalaikė. Todėl nusprendžiau, kol dar pajėgiu, nufilmuoti jai savo patarimus daugeliu gyvenimo klausimų“, - apie sumanymą pasakojo Ianas.

Vyras skuba filmuoti, nes bijo, kad greitai gali prarasti gebėjimą kalbėti. Jis filmuotoje medžiagoje dukrytei pataria visada klausyti mamos ir niekada nebijoti jai išsipasakoti. Taip pat ragina susirasti kuo daugiau tikrų draugų, nes jie kartais gali pakeisti šeimą.

„Esu finansininkas, todėl savo dukrai palikau nemažai patarimų, kaip elgtis su pinigais. Esu matęs ne vieną atvejį, kai žmonės iššvaisto pinigus. Vienas iš patarimų – nenaudoti kreditinės kortelės. Ją galima turėti tik kritiniams atvejams. Kreditinę kortelę verta užšaldyti lede. Banalu, bet jos nebus galima taip greitai ištraukti“, - pasakojo tėtis.

Vyras jau spėjo pasirūpinti, kad duktė būtų aprūpinta finansiškai. Dalį pinigų jis patarė išleisti kelionėms ar didžiausiems norams. Tačiau kitus norėtų, kad Georgiana taupytų ir leistų išmintingai – mokslams ir nuosavam būstui.

„Labai norėčiau, kad Georgiana mokytųsi universitete. Mokslas ir geras išsilavinimas labai svarbus tolesnei sėkmei ir karjerai. Jai sakiau, kad nebūtina tapti mokslų daktare, tačiau reikia būti gera specialiste. Tik taip ji galės pati rinktis ką ir kur nori dirbti“, - sakė Ianas.

Nepamiršo temos ir apie berniukus, bei būsimą sutuoktinį. Ianas dukrai patarė turėti kuo daugiau vaikinų ir nesusisaistyti su pirmu pasitaikiusi per anksti.

„Georgianai pasakiau, kad pirmieji susižavėjimai ar net meilės gali atrodyti kaip tikroji ir vienintelė meilė, bet geriau neskubėti. Pirma reikia pažinti pasaulį, o tik tada kurti šeimą. Be to, nieko blogo, jei kelis kartus bus sudaužyta jos širdis, tik taip įmanoma atrasti tau skirtąjį žmogų“, - pasakojo vyras.

Pasak Iano, jam nesvarbu ar turtingas bus dukters išrinktasis ir kokį darbą jis dirbs. Svarbiausia, kad tikrai mylėtų Georgianą ir būtų jos sielos draugas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis