Paulius Skučas – atvirai, ką reiškia būti dukters tėčiu

Pirmąjį gegužės sekmadienį švenčiame Tėčio dieną. Ta proga žurnalas TAVO VAIKAS pakalbino vieną žinomą ir labai mylintį tėtį.

Kai paskambinau televizijos laidų vedėjui Pauliui Skučui (34 m.), siūlydama pakalbėti apie tėvystę, jis džiaugsmingai nusišypsojo: „Pagaliau išmušė ir mano valanda.“ Jiedu su žmona žurnaliste Indre Kuodyte–Skučiene (33 m.) augina trimetę Elžbietą. Paulius – paprastai ir jaukiai, kaip būti dukters tėčiu.

Koks turėtų būti tobulas tėtis, kaip jums atrodo?

Laukiau šito klausimo (juokiasi). Ar aš geras tėtis, pasakys Elžbieta, kai užaugs. Kito atsakymo aš neradau. Vertina vaikai, pats to negaliu padaryti, manau, tai sužinosiu ateityje.

Mano šeimoje, kurioje aš augau, mano nuomone, buvo tinkama tėčio ir mamos pusiausvyra.

Mama – ta, kuri švelnesnė, globėjiška, o tėtis – tas, kuris laiku ir vietoje įkrečia vaikams proto. Kai vaikas pasiekia tokį tašką, kai nebežino nei kaip plaukti, nei kaip laviruoti, turi ateiti tėtis ir padėti, parodyti kryptį, kartais ir griežtesniu žodžiu. Visokių šeimų yra, kiti viską sprendžia per ilgas diskusijas, o apčiuopiamų ir naudingų rezultatų nesulaukia.

Dainius Labutis (ELTA)

Aš į savo tėtį visada atsiremdavau, kai norėdavau pasijusti saugus, kad už mane „pastovėtų“, bet tuo pačiu metu norėdavau ir... griežtumo. Aš pats kartais būnu savo dukteriai ir tėtis, ir mama.

Kokiais atvejais?

Kai mamai reikia kur nors išvažiuoti, o mes liekame su Elžbieta dviese, tuomet ji į mane kartais kreipiasi: „Mama...“ Bandau sakyti, kad aš esu tėtis, o ji man sako: „Gerai, tetukai, aš žinau, bet pabūk dabar mama.“

Kai žmona namuose, miega tik į ją atsisukusi, manęs nereikia, bet jei Indrės nėra, tą patį ritualą taiko man. Įdomu, kad aiškiai pasako: „Tetukai, tu mane pasaugosi?“ Ir psichologai sako, kad tėtis dukteriai – tai saugumas.

Dainius Labutis (ELTA)

Išsamų interviu su Pauliumi skaitykite birželio mėnesio TAVO VAIKO žurnale.

Trynukai – Amelija, Benas ir Saulė – papuošė naująjį „Tavo vaiko" ( nr. 6) žurnalą.

TAVO VAIKAS

Trynukų istoriją skaitykite žurnale „Tavo vaikas", str. „Trigubo pozityvumo bomba".

Mažieji žino daugiau, nei tikimės, kad turėtų. Tyrimai rodo, kad net metukų neturintis pyplys supranta kai kuriuos fizikos dėsnius, pavyzdžiui, kad objektas nepradeda judėti nei iš šio, nei iš to, nes kad pajudėtų, jį turi paveikti kito objekto jėga.

Psichologė socialinių mokslų daktarė Lauryna Rakickienė str. „Ką jis žino" pateikia tyrimų duomenis.

TAVO VAIKAS

Dažniausiai namus kuriame sau. Neklausiame vaikų, kokios spalvos virtuvė jiems patiktų arba kokių raštų kilimą kloti svetainėje. Elgiamės egoistiškai? Atsakymą rasite str. „Vaikui jaukūs namai".

TAVO VAIKAS

Krikštynos paprastai rengiamos, kai gamta žydi ir spinduliuoja visu savo grožiu bei gyvybe. Po esminio akcento – Krikšto sakramento ateina antrasis etapas – įamžinti brangias akimirkas, nes krikštynos būna vieną kartą gyvenime. Kaip tai padaryti subtiliai? Str. „Subtiliai" konsultuoja fotografė Brigita Grigienė.

TAVO VAIKAS

„Vasara, atostogos!" – džiūgauja vieni ir pakuoja šeimos lagaminus kelionei į Portugaliją, Karibus ar Balį. „Atostogos..." – šiek tiek su nerimu dienas iki jų skaičiuoja neturintieji galimybių savo vaikams organizuoti egzotiškų įspūdžių. „Nerimauti nėra dėl ko" , – sako psichologė Dovilė Jankauskienė.

Apie tai, kokios atostogos geriausios vaikams, atostogų namuose idėjų ieškokite žurnalo priede „Atostogos".

TAVO VAIKAS

Gražios vasaros jums linki TAVO VAIKAS, populiariausias žurnalas nuo 1992 -ųjų metų!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis