Seksas po gimdymo: tai svarbu žinoti ir vyrams, ir moterims

Ar tiesa, kad po gimdymo intymūs santykiai kitokio skonio? Kodėl kai kurioms moterims baisu atsiduoti aistrai?

Po gimdymo seksas malonesnis

Kai kurios moterys sako, kad po gimdymo „atranda" visiškai naują intymumo skonį - greičiau susijaudina, jaučia stipresnį orgazmą. Taip nutinka dėl to, kad gimdžiusios moters lytiniai takai išsivalo, ji jautriau reaguoja į vyro glamones.

Pirmieji lytiniai santykiai po gimdymo gali būti skausmingi

Kūnas turi atmintį, tad prisimena gimdymo skausmą ir pirmasis suartėjimas išties gali būti skausmingas, nors visos žaizdos jau seniai užgijusios. Skaudės ar ne, tai labai priklauso ir nuo vyro, ar sugeba būti švelnus. Jeigu moteris dar nėra psichologiškai pasirengusi tiesioginiam suartėjimui, galimos ir kitos sekso formos.

Svarbu, kad vyras suprastų, jog moteris patyrė gimdymo traumą, todėl jai nelengva pradėti lytinį gyvenimą. Jeigu vyras nėra pakankamai švelnus, moteris apskritai gali atšalti ir jo negeisti. Labai svarbu kalbėtis apie tai, ką jaučiate, ko bijote. Tik taip geriau suprasite vienas kitą.

Mylėtis galima praėjus keturioms savaitėms po gimdymo

Nors manoma, kad vėl pradėti mylėtis galima ne anksčiau kaip praėjus keturioms savaitėms po gimdymo, tai priklauso ir nuo to, ar maitinate kūdikį krūtimi. Paprastai noras atnaujinti lytinį gyvenimą anksčiau atsiranda nežindančioms moterims. Tai susiję su hormonais. Dažnai pirmi santykiai būna skausmingi dar ir dėl to, kad pakitus hormonų pusiausvyrai makšties gleivinė yra išsausėjusi. Patartina nusipirkti lubrikantą vandens pagrindu.

Po gimdymo jį naudoti yra nieko bloga. Nereikia bijoti, kad gleivinė taip ir liks sausa. Ji atsinaujins, kai susitvarkys hormonų pusiausvyra - po kelių mėnesių ar pusmečio. Prieš pradėdama lytinį gyvenimą paklauskite gydytojo ginekologo, ar jau galite tai daryti.

Pasimylėjus per anksti galima kraujuoti

Jei po intymių santykių pasirodė kraujo, vadinasi, žaizda dar nesugijusi, reikėtų palaukti. Tačiau jei moteris kraujuoja ilgiau, gali būti, kad prasidėjo uždegimas. Jei kraujuojama gausiai, dažniausiai prireikia gimdos išgrandymo operacijos, per kurią gauta medžiaga ištiriama ir patikslinama kraujavimo priežastis. Jei po gimdymo praėjo keli mėnesiai ar daugiau, bet sunkiai keliant, dirbant vis dar pasirodo kraujo, būtinai reikia pasirodyti ginekologui.

Jei buvo susiūta tarpvietė, nereikia skubėti mylėtis

Tai priklauso nuo tarpvietės ypatybių (ji gali būti aukščiau ar žemiau, storesnė ar plonesnė), taip pat nuo to, ar lytiniai organai grįžo į įprastinę būklę, ar daug įplyšo ir daug buvo kirpta. Pirmus du mėnesius po gimdymo tarpvietės skausmą jaučia beveik pusė moterų.

Jei žaizda didelė, vaisiui išimti buvo naudotos replės ar kitos priemonės, pirmus mėnesius skausmą jaučia net 84 proc. moterų. Joms tarpvietės skausmas trukdo mylėtis. Net kas dešimtą moterį, jei buvo atliktos sudėtingesnės operacijos, skausmas vargina visus pirmus metus.

Per anksti atsidavus aistrai gali prasidėti gimdos uždegimas

Kai gimdos žaizda dar neužgijusi, didžiausia grėsmė, kurią kelia per ankstyvi lytiniai santykiai, - užkratas. Jei imunitetas silpnas, jis gali išplisti už gimdos ribų. Uždegimas ypač pavojingas po cezario pjūvio operacijos, nes gali lengviau išplisti, pereiti į pilvaplėvę, gali net įvykti kraujo užkrėtimas ar ištikti mirtis.

Tokios komplikacijos dabar retos, nes per cezario pjūvio operaciją profilaktiškai suleidžiama antibiotikų. Tačiau po jos užkrečiamosios ligos būna vis tiek daug dažnesnės, nei pagimdžius natūraliai.

Pastoti galima net jei po gimdymo dar nėra mėnesinių

Moteris vėl pastoti gali gerokai anksčiau, negu prasideda mėnesinės. Kartais pasižiūrėjus ultragarsu jau galima pasakyti, ar atsinaujino ovuliacija, t. y. kiaušinėlio gimimas. Paėmęs tepinėlį gydytojas taip pat mato, kad jau subrendo ląstelės ir moteris gali pastoti, nors dar nėra mėnesinių. Todėl rekomenduojama nesimylėti be apsaugos priemonių.

Geriausia apsauga po gimdymo - prezervatyvas

Pagimdžius geriausias ir efektyviausias apsaugos būdas yra prezervatyvai. Dar galima naudoti žvakutes arba kontraceptinį kremą. Galima pasirinkti ir spiralę. Po natūralaus gimdymo gydytojas ją įdėti gali jau po šešių savaičių, o po cezario pjūvio - po dvylikos savaičių. Apsaugos būdą gydytojas parinks pagal tai, kada moteris vėl ketina pastoti (sveikatai geriausia, kai pastojama ne anksčiau, kaip praėjus pusantrų metų nuo gimdymo).

Gimus mažyliui vyras, kuriam trūksta sekso, ieškos kitos moters

Vyro seksualinis poreikis, kitaip nei moters, nesumažėja nei tada, kai gimsta kūdikis, nei tad, kai namie tvyro įtampa. Bandydamas kaip nors prisitaikyti prie žmonos nenoro mylėtis ir nesugebėdamas to padaryti vyras gali pradėti ieškoti kitos. Kartais taip ir nutinka arba jis pradeda lošti, gerti.

Vyrui atrodo, kad taip susitvarkys su šeimą ištikusia krize ir didžiule įtampa. Praktika rodo, kad nedidelis neištikimybės epizodas neišardo šeimos. Grėsmė kyla tuomet, kai vyras prisiriša prie savo „guodėjos". Labai svarbu pajusti ribą, kiek laiko galima išbūti be lytinių santykių.

Lytiniai santykiai tuo kokybiškesni, kuo dažnesni

Kuo daugiau laiko praeina be sekso, tuo sunkiau būna pajusti poreikį mylėtis. Daugelis moterų negali mylėtis ir paskutiniais nėštumo mėnesiais, o tai dar pailgina laiką be sekso. Pagimdžiusią moterį lytiniams santykiams turėtų ruošti ir skatinti vyras švelniai rodydamas savo dėmesį. Tačiau dažnai, užuot tai daręs, vaikšto piktas.

Po gimdymo moteris pati turėtų užsibrėžti tikslą, kada kaip tik jos seksualinis gyvenimas sugrįš į senąsias vėžes. Lytiniai santykiai yra kokybiški tik tada, kai yra nuolat atliekami. Jeigu susilaikysite ilgiau negu tris keturis mėnesius, atprasite vienas nuo kito ir teks iš naujo pažinti savo poreikius. O juk norisi, kad viskas vyktų sklandžiai, tarsi savaime.

Vyrui, mylinčiam moterį, nesvarbios jos pasikeitusios formos

Moterys dažnai išgyvena, kad po gimdymo tampa negražios. Bet mylinčiam vyrui nei strijos, nei keli papildomi kilogramai netrukdo. Tik nereikia perlenkti lazdos ir apsileisti. Stengtis reikia abiem. Dažnai porai trūksta paprasčiausio išradingumo. Na, vyras gali pabūti valandą dvi per dieną su mažyliu, kad žmona skirtų laiko sau. Arba nusamdyti auklę ir dviese kur nors išeiti kelioms valandoms.

Vyras taip pat turėtų atsikratyti iliuzijų, kad gyvenimas gimus vaikučiui bus kaip anksčiau. Kodėl vyrui nepasakius, kad didžiuojasi savo žmona, kuri pagimdė tokį nuostabų vaikutį. Rodydamas dėmesį, pamalonindamas ją komplimentais, galės ir vėl susigrąžinti savo moterį.

Seksas šeimoje labai svarbus

Jei vyras ar moteris jaučia, kad sekso trūksta, nukenčia santykiai. Blogiausia, kad net ir vaikutis, girdėdamas, kaip mama šaukia ant tėčio, o šis trinksi durimis, prisiima kaltę. Todėl vien jau dėl vaiko tėvai turėtų išspręsti savo santykius - seksualinius taip pat.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis