10 faktų apie vaikus, kuriuos sužinai tik tada, kai pats jų turi

Būti tėvais - didelis nuotykis. Kartais - smagus, kartais - pavojingas, tačiau visada - nenuobodus. Kol vaikų neturi, sunku įsivaizduoti, kaip tai atrodo, ir tik susilaukęs supranti, jog kai kurių dalykų apie motinystę ir tėvystę prieš tai nė sapne nematei.

10 faktų apie vaikus, kuriuos sužinai tik pats tapęs mama ar tėčiu:


1. Vaikai gali būti bjaurūs


Naktipuodžio pratybos, vystyklai ir vėmimas - su tuo apsiprasti nėra paprasta. Kartais vaikams šios bėdos nutinka ir viešose vietose, o jums tenka šią vaikų užvirtą košę išsrėbti. Kartais vaikas gali „netyčia" į kišenę įsidėti saldainį iš prekybos centro, o apkūnią kaimynę pavadinti „stora karve". Tačiau nėra problemų, kurių neįmanoma išspręsti.


2. Vaikai gali būti labai purvini


Purvinas veidelis po pietų ir trupiniai visur aplinkui ant grindų bei stalo - tai įprasta vaikams. Trupinių galite rasti net gana netikėtose vietose, pavyzdžiui, vonioje ar mašinoje. Viskas jūsų namuose bus lipnu - nuo televizoriaus pulto iki jūsų mobilaus telefono. Išpilti gėrimai ir dėmės taip pat taps jūsų gyvenimo dalimi. Šlapios nosinaitės, nuolatinis siurbimas ir namų tvarkymas, rankšluosčiai ir geros valymo priemonės jums labai pravers.


3. Vaikai yra kaupikai


Jūsų namai virs žaislų sandėliu. Ne tik jūsų vaiko kambarys, tačiau visi namai. Tam tikrų daiktų negalėsite atsikratyti be vaiko leidimo. Jei tai padarysite, jums teks susidurti su įspūdinga drama. Galiausiai jums teks pasiduoti ir laukti, kol jūsų vaikai užaugs.


4. Vaikai ir maistas


Vaikai dažniausiai yra dalinami į du tipus - tuos, kurie valgo viską, ir tuos, kurie beveik nieko nevalgo. Tačiau jie visada norės paragauti to, ką jūs valgote. Galite mokinti juos neprašyti paragauti, atsisakydami patenkinti jų prašymą arba duodami jiems paragauti to, kas, tikrai žinote, jiems nepatiks. Jei nepaisant visko, jie ir toliau prašo paragauti, pamėginkite vengti savo vaiko ir valgydami slėpkitės kitame kambaryje.


5. Vaikai ir miegas


Vaikai niekada nemiega, kai norite, jog jie miegotų. Net kai galvojate, kad galiausiai supratote savo vaiko miego grafiką, viskas gali pasikeisti. Ypač, kai kažką planuojate, pavyzdžiui, nusnūsti, kai vaikas miega - vaikas beveik garantuotai sugadins jūsų planus. Vaikai yra nenuspėjami, tad turite susitaikyti su šiuo faktu.


6. Augančių vaikų poreikiai irgi auga


Kūdikius reikia maitinti, perrengti, maudyti, padėti atsirūgti, užliūliuoti miegui ir taip toliau. Tačiau jų poreikiai vis didėja, kai jūsų vaikas auga. Jiems visada reikės kažko, ypač kai prisėdate pavalgyti arba mėginate pailsėti. Vienintelis dalykas, kurį gali padaryti tėvai - būkite ramūs ir kantrūs.


7. Vaikai yra siaubingai sąžiningi


Kol vaikai išmoks, kad kai kurių dalykų nereikia sakyti garsiai, jie bus per sąžiningi tiek su jumis, tiek ir su kitais žmonėmis. Jie gali sakyti, kad prieš jį esantis žmogus yra storas, ir jie kartos tai tol, kol jūs sutiksite su jų teiginiu.


8. Vaikai laužo viską


Jūsų vaikai viską laužys, ir tai yra neišvengiama. Tačiau jie laužys ne tik savo žaislus, bet ir jūsų daiktus. Teks susitaikyti, kad jūsų vaikas gali „netyčia" užlipti ant jūsų akinių, nuspalvinti sofą nenuplaunamais dažais arba įmesti jūsų mobilųjį telefoną į tualetą.


9. Vaikai dažnai užsigauna


Kai jūsų vaikas ims pats judėti, jis nuolat nuo ko nors nukris, ant ko nors suklups arba ką nors praris. Laimė, daug šių problemų galima išspręsti su pleistrais ir bučiniais.


10. Jūsų vaikas vertas visko


Meilė, kurią jaučiate savo vaikui, yra pati didžiausia, kokią tik galite įsivaizduoti. Dėl savo vaiko jūs būsite pasirengęs aukoti viską, net savo gyvybę. Kai šalia yra jus besąlygiškai mylintis mažylis, su bet kokia problema, su kuria susidursite augindamas vaiką, bus paprasta susidoroti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis