Apie ką dažniausiai meluojame vieni kitiems, kai susilaukiame vaikų?

Būti tėvais nelengva, o būti "tobulais" tėvais tiesiog neįmanoma. Vis dėlto, kaip sunku pripažinti, kad esame taip toli nuo tobulybės. Ką gi daro tie "žemiškai nuodėmingi" tėvai? Atspėjote! Verčiau meluoja, nei pripažįsta, jog ne visada elgiasi "kaip iš knygos". Sužinokime, kokie yra populiariausi tėvų melai.

DĖMESIO! Šis įrašas skirtas ne smerkti netobulus tėvus, šaipytis iš siekiančių tobulybės ar pateisinti tinginystę. Ne, jis skirtas pasijuokti iš savęs pačių ir paskatinti būti atviresniais, nes apsimetinėti ir meluoti, anot tyrimo dalyvių, juos skatina tik kitų tėvų elgesys ir spaudimas.

Kam dažniausiai meluojame?

Tyrimas atskleidė, kad tėvai (53%) meluoja ne tik kitiems tėvams. Vienas iš trijų meluoja ir savo vaikų auklėms, namų tvarkytojoms, gydytojoms.

"Taip, jis visada susitvarko savo žaislus ir yra labai paklusnus", "Taip, aš sąžiningai 3 kartus per dieną sugirdau skirtus vaistus, ryte ir vakare lašinu vaistus bei atlieku kitas "namines procedūras".

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kada iš tiesų reikia kreiptis į logopedą?
Neįtikėtina: kaip svogūnų ir medaus testai anksčiau pranešdavo apie nėštumą

Ar meluojame savo vaikams?

TAIP! Ir kalba eina ne apie tokį "šventą" melą, kaip Kalėdų Senelis, Velykų Bobutė ar Dantukų Fėja. Ne! Net 70% tėvų meluoja savo vaikams, kad padarytų savo gyvenimą tiesiog lengvesniu.

Ar manote, kad tėvai tokia savo paslaptimi dalinasi vieni su kitais? Ne, jokiu būdu. "Mes savo vaikams nemeluojame, ir taškas".

Kiek laiko jūsų vaikas praleidžia prie TV?

Net 9 iš 10 mamų (ir tikriausiai 10 iš 10 tėčių) naudoja TV, kad išlaikytų savo vaikus tylius ir (didelė paslaptis) ilgesniam nei 10 min laikotarpiui... Ir (dar didesnė paslaptis) tam, kad galėtų ramiai pavalgyti, pakalbėti su draugais ar patys pažiūrėti kitą filmą. Taigi, kai sutiksite kažką sakantį, jog taip nedaro, pagirkite jį, nes jis yra absoliuti mažuma, arba toks pat melagis, kaip ir Jūs.

"Mūsų vaikas yra paklusnus, neturime bėdų dėl TV, kompiuterio ar pan. Be to, mums labai rūpi jo sveikos akytės ir mąstančios smegenytės, todėl TV ilgiau nei 10 min per dieną jis niekada nežiūri!". "Oi! Tai jūs dar daug leidžiate, nes mūsų vaikas TV žiūri tik 10 min per savaitę!"

Kaip dažnai knygą pakeičiate į TV?

Pakeisti vakaro pasaką į TV laidą? Taip gėdingai kartais pasielgia 1/3 tėvų. Bet jie greičiausiai to jums niekada neprisipažins.

"Oi, tik ne mes... Mums vakaro pasaka yra ŠVENTA! Nepraleidžiame jos, net jei turime draugų, arba lankomės pas draugus iki vėlumos, važiuojame automobiliu iš kelionės, stovyklaujame miške, grįžtame iš darbo blogos nuotaikos ir vos apverčiame iš nuovargio liežuvį".

Ką valgome pietums?

Šokoladas ir kiti vaikų dievinami skanėstai pietums? TAIP! Net penktadaliui šeimų taip kartais pasitaiko.

"O Šventoji Sveiko Maisto Motina! Jūsų vaikai greitai atsidurs ligoninėje nuo visiško dantų išbyrėjimo ir smegenų sušokoladėjimo! Mes visada pietums vaikams patiekiame pačių sodintus ir augintus vaisius ir daržoves, šiltos sriubytės, žuvies arba mėsytės, virtos garuose, suprantama, gaminu tik pati. O tai reiškia, kad savo vaikus mes mylime labiau, ir mūsų vaikai yra už jūsų daug kartų sveikesni! Beje, jų mėgiamiausia daržovė keptas arba virtas svogūnas."

Ar visada žavimės savo vaikais?

Net du penktadaliai tėvų kažkuriuo momentu yra pajutę antipatiją savo vaikui. Kodėl? Juk šis maisto likučiais apsiterliojęs visa gerkle rėkiantis "kaip jus myli" mažylis tikras angelėlis! O kaip jie moka atsargiai elgtis su Jūsų brangiausiais, mylimiausiais, švariausiais daiktais ir drabužiais... O jau tas kasdienis dėkingumas ir geros manieros...

Taip, kartais mums tai kelia tik šypseną, bet pasitaiko, kad mūsų nuotaika būna ne tokia gera ir  mūsų mažoji meilė labai rizikuoja... Na, bet juk to mes viešai nesakome, tiesa?

Kuris vaikas geresnis?

Tiek pat tėvų prisipažino, kad mintyse lygina savo vaikus, ir net gali būti, jog kažkuris gauna daugiau pliusų už savąjį...

Be to lygina ne tik savo, bet savo vaikus su kitų tėvų vaikais. Taip, tai nuodėmė! Už ją galite būti baisiai nubausti kitų tėvų, todėl geriau neprasitarkite ir pamirškite šį savo "nukrypimą".

Ar noriai einame į darbą?

3/4 tėvų prisipažino su dideliu noru ir palengvėjimu pirmadieniais keliaujantys į darbą. Matyt, savaitgalį stengėsi būti tobulais tėvais ir mažumėlę pavargo...

Ar išdrįstumėte prisipažinti, kad būna valandų/dienų/savaičių su vaikais, kurios tiesiog išsunkia?  Ar norėtumėte šias valandas iškeisti į kavutės pertraukėlę su bendradarbiais, o dienas į elektroninių laiškų atsakinėjimą ir susitikimus su klientais?

O kaip saugos diržas?

1 iš 3 tėvų kartais "pamiršta" prisegti vaiką saugos diržu automobilio kėdutėje, ypač kai kalbama apie trumpas keliones.

Tai nesaugu! Visi tai suprantame. Gėda, todėl ir neprisipažįstame. Reikia kuo skubiai pasitaisyti, kad netektų ilgiau meluoti.

Ar tėvai beviltiški?

NE! Vis dėlto tik 2% procentai tėvų sakė, jog kada nors, kur nors yra pamiršę savo vaiką. Tai gal mes visgi ne tokie jau ir beviltiški?

Nors realiame gyvenime tėvai retai kada prisipažįsta meluojantys, bet internete visai nesigėdija juokauti savo "netobulumo" tema ir randa daug tokių pat netobulų.

Jokiu būdu neskatiname elgtis aplaidžiai, tingiai ir nesaugiai, tačiau jei taip nutinka, neturėtumėte to gėdytis ir juo labiau meluoti. Tai juk toks netikęs pavyzdys...

Verčiau pasijuokite iš savęs ir savo "netobulumo" ir ... nereikalaukite iš vaikų tos nepasiekiamai tolimos "tobulybės".

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis