Atostogos su vaikais užsienyje: kaip nesuklysti renkantis viešbutį

Natūralu, jog atostogaujant su vaikais viešbutis tampa gerokai svarbiau nei tada, kai ilsimasi be jų.

Nes jei suaugusieji gali tiesiog numoti ranka į kai kuriuos nepatogumus, tai ilsintis visa šeima tampame atsakingi ir už mažųjų gyvenimo sąlygas. Ir būname labai labai priklausomi nuo jų savijautos svetimoje aplinkoje.

Tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour" Rezervacijų ir konsultacijų teikimo skyriaus vadovė Inga Liepytė teigia, jog per atstumą išsirinkti viešbutį ir rasti jame viską tiksliai taip, kaip tikimasi, yra gana sudėtinga. I. Liepytė pasakoja, į ką reikėtų atkreipti dėmesį tam, kad apgyvendinimas kuo labiau atitiktų lūkesčius.

Patikrinkite ar viešbutis apskritai tinka apsistoti su vaikais

Kiekvienas kurortas stengiasi prisivilioti kuo daugiau ir kuo įvairesnių poilsiautojų. Todėl visiškai natūralu, jog vieni viešbučiai labiau orientuojasi į vakarėlių ieškantį jaunimą, kiti siūlo švęsti medaus mėnesį ar organizuoja rekreacinį poilsį senjorams ir apskritai nepriima svečių iki 16-os metų, dar kiti laukia būtent besiilsinčiųjų su vaikais, o treti siūlo viską viename.

Ir nors sunkiai rasite kurortą, kuriame nebūtų šeimų atostogoms skirtų viešbučių, vis dėlto prieš užsisakant apgyvendinimą patariama patikrinti, ar jis (arba kuris iš viešbučio korpusų) rekomenduojamas būtent poilsiui su vaikais. „Tam, kad per neapsižiūrėjimą negautumėte kambarių šalia patriukšmauti nusiteikusio jaunimo", - sakė I. Liepytė.

Šeimų poilsiui skirtuose viešbučiuose arba atskiruose jų korpusuose sukuriamos gyvenimui su vaikais tinkamiausios sąlygos: specialiai pritaikyti kambariai bei atitinkamas inventorius, pramogos, vaikams tinkamas maistas, saugi teritorija ir visa kita.

Apsistoti būtent į poilsį su vaikais skirtame viešbutyje svarbu ir dėl pritaikytos infrastruktūros, ir dėl bendros atmosferos - ir tėvams, ir vaikams bus smagiau patekus į savą, t. y. taip pat besiilsinčiųjų su vaikais, aplinką.

Apgalvokite kelionę iš oro uosto į viešbutį

Pasirinkus kelionės paketą, standartiškai į jo kainą yra įskaičiuotas grupinis pervežimas, t. y. poilsiautojai pagal iš anksto sudarytą maršrutą iš oro uosto autobusu išvežiojami po skirtingus viešbučius. Todėl gali atsitikti taip, kad internete nurodyta, pvz., 1 val. kelionė nuo viešbučio iki oro uosto dėl N sustojimų gali išsitempti ir iki 3 valandų.

Baiminantis ilgesnės kelionės, rekomenduojama rinktis individualų ar taip vadinamąjį VIP pervežimą. Individualus pervežimas – tai kai poilsiautojų grupė viena transporto priemone vežama į tą patį viešbutį be tarpinių sustojimų. VIP pervežimas – dar komfortiškesnis, nes tuomet specialia transporto priemone į užsisakytą viešbutį bus gabenama tik jūsų šeima, o kitų poilsiautojų nebus.

„Pasirinkus individualų arba VIP pervežimą sutaupoma laiko ir mažiau rizikuojama pervargti jau kelionės pradžioje. Ypač – po nežinia kaip kiekvienos šeimos atveju pasisekusios kelionės lėktuvu", - sakė tarptautinio kelionių organizatoriaus atstovė.

Įsigilinkite į apgyvendinimo sąlygas

Lietuvoje nemažai šeimų turi po du ir daugiau vaikų. Suprantama, jog apgyvendinimo sąlygas lemia kelionei, atostogoms skirtas biudžetas. Vis dėlto viešbučio kambarys itin smarkiai veiks visos kelionės komfortą, o ilsintis su vaikais, faktas, kuo daugiau patogumo, tuo viskas einasi sklandžiau.

„Džiaugiamės, jog bendras nusiskundimų procentas dėl kelionės – ypač mažas ir dar mažėjantis sulig kiekvienais metais, nesiekiantis nė procento. Tačiau jei jau skundžiamasi, tai apie pusė skundų susiję būtent su apgyvendinimo sąlygomis", - pasakojo I. Liepytė.

Dažniausiai poilsiaujantiems su vaikais siūlomas šeimyninio tipo (angl. Family Room) apgyvendinimas arba DBL+2CHD (angl. Double Room And 2 Children – dvivietis kambarys + 2 vaikai).

Šeimyninio tipo apgyvendinimas – tai du durimis, daline siena arba bent didesne erdve atskirti kambariai (pagal dydį tai – pusantro kambario), kurių kiekviename yra po dvi lovas. Kai kur vaikų kambaryje gali stovėti viena dviaukštė lova, tačiau tikimybė, kad vaikus teks guldyti į ne itin patogius sulankstomos fotelius – tikrai menka. Toks šeimyninio tipo kambarys kainuos apie 30 proc. daugiau nei standartinis, kuriame tiesiog pastatomos dvi papildomos lovelės vaikams, - tai taip vadinamasis DBL+2CHD apgyvendinimas.

Asmeninio albumo nuotr.

„Tiesa, tokiu atveju – renkantis DBL+2CHD apgyvendinimą, didelio komforto iš dažniausiai nemokamai viešbučio suteikiamų lovelių tikėtis neverta. Paprastai tai būna ištiesiami foteliai, sofos arba sulankstomos lovos. Apsistojus tokiame kambaryje kad ir keturiese, yra tikimybė gauti vieną dvigulę (arba dvi atskiras) ir tik vieną papildomą lovą, mat viešbučio personalui įprasta manyti, kad vienas iš vaikų miegos su tėvais", - pasakojo I. Liepytė. T. y. nors iš esmės kambarys yra skirtas 4 asmenims, jame dėl vietos stokos gali būti dvi arba trys lovos.

Ji atkreipė dėmesį ir į tai, jog dažniausiai nurodyta kambarių kvadratūra apima ne kambarį, o visą apgyvendinimo erdvę, t. y. ji skaičiuojama ir su vonia, balkonu ir t. t.

Alternatyva – sujungti kambariai

„Šeimyninio tipo apgyvendinimas – nors ir vidutiniškai trečdaliu brangesnis, tačiau gerokai patogesnis, todėl užsisakant apgyvendinimą labai svarbu išsiaiškinti, kokio tipo kambarius – standartinius ar šeimyninius - renkatės. Aiškumas leis ir patiems nusiteikti pasirinktam apgyvendinimui, ir iš anksto paruošti vaikus, kad, pavyzdžiui, gali tekti dalintis lova su jaunesniu broliuku ar sesute", - sakė pašnekovė.

Ji atkreipė dėmesį, jog ne paskutinėje vietoje – ir moralinė tėvų bei vaikų savijauta, kuomet, pavyzdžiui, viename kambaryje su tėvais ar net toje pačioje lovoje tenka miegoti jau su paaugliu. „Tad jei tik įmanoma, papildomas biudžetas apgyvendinimui – labai rekomenduotinas. Taip pat daugiau komforto bei erdvės galima tikėtis 4-5* viešbučiuose", - sakė I. Liepytė.

Apgyvendinimo alternatyva - 2 vienas šalia kito esantys standartinio tipo kambariai, kuriuos jungia atskiros durys. Tai sujungti kambariai (angl. conected rooms). „Tačiau tikrai ne visi viešbučiai gali pasiūlyti tokius kambarius arba jų kiekis – ribotas, todėl geriausias sąlygas laimi kelionę įsigyjantys iš anksto", - pastebėjo I. Liepytė. Lygiai tas pat ir su papildomo inventoriaus – vaikiškų kėdučių, lovelių, vežimėlių kūdikiams kambaryje ir pan. – nuoma, prašymu apgyvendinti ramesnėje vietoje (pvz., toliau nuo baseinų) ar pirmame aukšte jei, tarkime, viešbutyje nėra lifto.

Asmeninio albumo nuotr.

Beje, rezervuojantis apgyvendinimą internetu, viešbutis visuomet pasiūlo laukelį papildomiems pageidavimams, tačiau tai negarantuoja, kad visi norai bus patenkinti 100 procentų. Pirmenybė visuomet teikiama pirmiesiems, kuomet didžiausias ne tik kelionės datų bei viešbučių, bet ir papildomų sąlygų juose pasirinkimas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis