Devynios vietos, kur su vaiku geriau nesilankyti

Mes ne kartą esame sakę, kad vaikai jokiu būdu nėra ir negali būti kliūtis. Jie – mūsų džiaugsmas ir didelė gyvenimo prasmė.

Šiais laikais tėvų su vaikais galima pamatyti visur: lėktuvuose, skrendančiuose per Atlantą, muziejuose, futbolo stadionuose ir muzikos koncertuose.

Tačiau ar iš tiesų visada ir visur yra patogu eiti su kūdikiu ir mažu vaiku? Ar visada atsižvelgiame į kitų žmonių interesus? Jūsų dėmesiui - tėvų portalo „Urbia“ sudarytas devynių vietų sąrašas, kuriose ne visada patogu lankytis su vaikais.

Ligoninė

Kodėl ne? Visur tvyro tas tik ligoninei būdingas kvapas, palatose trūksta vietos, o pacientams visai praverstų keli palaikymo žodžiai, o ne vietoje nenustygstantis vaikas.

Kada visgi galima? Kai močiutė ar senelis būtinai nori pamatyti savo vaikaitį arba kalba eina apie išties trumpą apsilankymą ligoninėje.

Elitiniai restoranai

Kodėl ne? Nors mes, suagusieji, mėgstame ilgą ir ramų bendravimą prie stalo, mažiesiems keturių patiekalų meniu gali prilygti kankinimui. Ilgas valandas išsėdėti vietoje ir dar visą laiką būti ramiam – tai ne vaikams!

Kada visgi galima? Kai esate pakviesti šeimos pietų arba vaikai jau kiek paaugę ir mėgsta įvairesnius patiekalus.

Opera arba spektaklis

Kodėl ne? Kas dažniausiai numatyta teatro programoje? Žinoma, klasikinė muzika ir teatro pastatymai. Ir viena, ir kita vaikams retai patinka. Per ilgai, sunkiai suprantama.

Kada visgi galima? Šiandien daugelyje miestų galima rasti vaikų teatrą, o gal net vaikams skirtą operą, kur mažųjų lauks trumpi ir specialiai mažiesiems paruošti pasirodymai.

Manikiūro ir pedikiūro salonas

Kodėl ne? Net jeigu mama pasirinks ir pačią trumpiausią procedūrą, jos rankos ir kojos pernelyg ilgai bus kitų žmonių žinioje. Kaip ji galės esant reikalui suskubti prie durų, pro kurias lekia jos atžala?

Kada visgi galima? Kai dukra sutinka kantriai palaukti, kadangi mama pažadėjo jai kelis papuošimus ant nagučių.

Vaikų neturinčių draugų vakarėliai

Kodėl ne? Ar tai būtų įkurtuvės, vasaros šventė ar šašlykų kepimo vakarėlis, visada dėmesio centre bus valgis, gėrimas ir pašnekesiai. Vaikams tai tikrai mažiausiai rūpi. Vėliausiai po valandos jie ateis paklausti: „Kada važiuosime namo?"

Kada visgi galima? Kai į šventę pakviesta daugiau šeimų su vaikais.

Sauna arba Spa

Kodėl ne? Vaikai mažiausiai norės ramiai prakaituoti pirtyje ar tyliai drybsoti burbulinėje vonioje, jiems labiau rūpės šokinėti į baseiną ir karstytis per saunos suolus.

Kada visgi galima? Tikrai galima rasti specialių pasiūlymų, skirtų ir mažiems, ir dideliems.

Religinės apeigos ir mišios

Kodėl ne? Nesuvokiamo turinio giesmės ir ilgi ritualai mažiems vaikams bus pernelyg sunkus išbandymas.

Kada visgi galima? Verčiau apsilankykite specialiai vaikams ar šeimoms skirtose mišiose, kuriose ir giesmės ir tekstai pasirenkami tikslingai.

Roko festivaliai

Kodėl ne? Krūvos šiukšlių, kurtinantis triukšmas ir alkoholis tikrai nėra tas derinys, kuris tinka vaikams!

Kada visgi galima? Kai vaikai jau mokyklinio amžiaus, jiems patinka tokia pati muzika kaip ir tėvams ir kai jie gali nešioti specialias ausines nuo triukšmo.

Tėvų vizitas pas gydytoją

Kodėl ne? Profilaktiniai patikrinimai, dantų taisymas, rentgenas – visa tai trunka ne minutę. O kur dar ilgas laukimas priimamajame..? Tai gali tapti tikru pragaru tėvams, kurie kitų laukiančių ir besinervinančių pacientų akivaizdoje atsipalaiduoti tikrai negalės.

Kada visgi galima? Jeigu tai labai trumpas eilinis patikrinimas ar laukti teks išties neilgai.

Ne su visais sąrašo punktais sutinkame šimtu procentų, tačiau proga padiskutuoti čia kuo puikiausia. Laukiame jūsų nuomonių komentaruose.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis