Šie 5 patarimai padės užmegzti tvirtesnį ryšį su vaiku

Kiekvienas iš mūsų norime būti dar geresniais tėvais savo vaikams, tačiau neretai nežinome, nuo ko pradėti. Siūlome 5 paprastus, bet efektyvius žingsnelius, kurie padės mūsų vaikams pasijusti dar labiau mylimiems ir laimingiems.

Pamirškite savo telefoną, kai grįžtate į namus


Kiekviena diena darželyje ar mokykloje jūsų vaikui yra didelis nuotykis. Grįžę namo vaikai nori pasidalyti savo įspūdžiais. Kadangi daug tėvų ir grįžę namo nepamiršta „darbų" – rašo elektroninius laiškus, žinutes ar kalba telefonu, jie neabejotinai praleidžia progą sukurti dar stipresnį ryšį su vaiku. Kai tik vaikas įžengs pro duris, pasistenkite skirti dėmesio jam ir praleisti laiką su juo. Tad pamirškite telefoną ir leiskite vaikui papasakoti tai, kas svarbu, pasidalinti tuo, kuo jis gyvena.


Paskirkite visą dieną savo vaikui


Ne mažiau kaip kartą per mėnesį pasistenkite praleisti dieną su savo vaiku. Tai gali tapti savotišku jūsų ritualu. Juk yra begalė įdomių dalykų, kuriuos darydami kartu mėgausitės, tačiau jums būtina įtraukti savo vaiką į planavimo procesą. Galite eiti į zoologijos sodą arba žiūrėti futbolo rungtynes kartu. Jeigu auginate du vaikus iki 12 metų, pasinaudokite mamadienio/tėvadienio galimybe.


Švęskite ypatingas sukaktis


Gimtadienis vaikui yra pati svarbiausia diena metuose. Visi žinome, kokie ypatingi vaikai jaučiasi šią dieną. Skirtingų progų ar įvykių šventės gali padėti vaikui sukurti savo asmeninę praeitį ir papročius. Šios šventės nebūtinai turi būti ypač didelės, tai gali būti, pavyzdžiui, pirmoji diena mokykloje, diena, kai jis laimėjo kokį nors prizą mokyklos varžybose. Tam nereikia didelių investicijų, užteks mažos smulkmenos bei žodžių: „Aš branginu tave". Dėmesys ir laikas kartu – tai didžiausias lobis, kurį galime dovanoti savo vaikams.


Įtraukite vaiką į veiklą ir klauskite jo nuomonės


Jei vaikui leisite suprasti, kad jums reikia jo pagalbos kokiu nors klausimu, jis pasijus ypatingas. Jis nori žinoti, kad jo buvimas yra svarbus. Paprašykite pagalbos, kai planuojate svarbų įvykį arba leiskite jam vadovauti, kai puošiate namus Kalėdoms. Leiskite jam išrinkti vietą būsimai iškylai, klauskite nuomonės įrengdami jo kambarį, pirkdami jam rūbus ir kitus daiktus. Jūsų vaikas jausis ypatingas, jei žinos, kad jūs gerbiate jo nuomonę, jis ims labiau pasitikėti savimi.


Apkabinimai yra svarbūs


Sukurkite ritualą, kuriame būtų vietos apkabinimui, bučiniui arba galvos paglostymui. Pavyzdžiui, pasibučiuoti ir apsikabinti ryte prieš einant į darželį ar mokyklą, ruošiantis miegoti. Tai galioja įvairaus amžiaus vaikams, ne tik kūdikiams ir patiems mažiausiems. Parodykite, kad mylite ir palaikote savo vaiką – negailėkite malonių ir padrąsinančių žodžių. Niekada nebauskite jo už nereikšmingas klaidas vien todėl, kad esate nusiminęs, jūsų bloga nuotaika ir darbe jums buvo sunki diena.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis