Kas erzina feisbuke: kokių supermamyčių čia geriau nesutikti

Mėgstate naršyti feisbuke? Tuomet, ko gero, pastebėjote, kad vienos aktyviausių šio socialinio tinklo dalyvių yra neseniai pagimdžiusios mamos.

Ir tai galima labai paprastai paaiškinti. Pagimdžiusi vaikelį, nereta moteris apriboja bendravimą su buvusiais draugais, ne taip dažnai eina į svečius ir jų sulaukia namuose. Internetas ir mamų forumų bendruomenės tokiu atveju iš dalies atstoja buvusį socialinį bendravimą.

„Jei tavęs nėra socialiniame tinkle „Facebook“ - tavęs išvis nėra", - ši sparnuota frazė, be abejo, sakoma su tam tikra ironija. Tačiau faktas yra tas, kad socialiniuose tinkluose mes praleidžiame daug laiko.

Šįkart nusprendėme apžvelgti, kokie 5 labiausiai erzinantys mamų tipai egzistuoja šiame socialiniame tinkle.

Maniakės

Jos per dieną parašo daugybę „postų": pradeda nuo to, kokius pusryčius valgė, kuo šiandien rengėsi, ką pietavo ir t.t. Susilaukusi mažų vaikų, tokia mama irgi pasakoja apie viską ir labai išsamiai: deda į internetą filmukus, kaip jos vaikelis valgo košę, kaip ropoja, kaip žaidžia, kaip daro „rimtą reikalą" į naktipuodį. Būkim atviri - tai nelabai kam įdomu. Labai miela, kai Facebook tėvai pasidalina juokeliu iš vaikų gyvenimo ar sentencija iš savo auklėjimo patirties, tačiau kai taip daroma nuolat ir be jokios atrankos, ima erzinti.

Pagyrūnės

Jeigu socialinis tinklas marga nuo „talentingų vaikų" įrodymų, galima spėti, kad jūs susidūrėte su mamos - pagyrūnės tipažu. Jos vaikai yra ir gražiausi, ir talentingiausi. Jie ima vaikščioti 8 mėnesių, sulaukę metų kalba sakiniais, skaito - nuo trejų, o šešerių skina laurus tarptautiniuose muzikos ar mintino skaičiavimo konkursuose. Nėra dienos, kad tokia mama nerastų kuo pasigirsti. Žinoma, mes visi didžiuojamės savo vaikais, ir jie mums yra patys „pačiausi". Tačiau toks mamytės tipas iš tiesų nervina ir kyla pagunda paspausti mygtuką „nebedraugauti".

Niurzglės

Jos vis dejuoja, pyksta, ironizuoja ir burba. Tai oras negeras, tai vaiko darželio auklėtoja kvaila, tai artimiausioje parduotuvėje nuolat parduodami nešvieži vaisiai. Šis mamų tipas nuolat nepatenkintas, ir greičiausiai, ne tik Facebook tinkle, bet ir realiame gyvenime. Nuo tokių Facebook draugų reikia bėgti toli, toli. Visi žinome, kad būti mažo vaiko mama yra didelė atsakomybė ir nelengvas darbas, tačiau būkime nuoširdūs - tai ir be galo džiugi veikla, dovanojanti daug smagių akimirkų.

Tobulybės

Socialiniame tinkle tokia mama sukuria tobulosios įvaizdį. Kad ir ką ji rašytų - viskas taiklu, šmaikštu, o nuotraukos - lyg iš madingiausių fotožurnalų. Jos stilingos, madingos, žinančios naujausius „trendus". Atostogauja jos Maljorkoje, Tenerifėje arba Ispanijoje. Jų namai - it iš katalogo, pieva tokia žalia ir daili, lyg tai būtų kilimas, o ne žolė. Jų Kalėdų eglutė siekia namų lubas, o šypsena tokia balta, kad drąsiai galėtų reklamuoti bet kokią dantų pastą.

Močiutės

Taip, taip, tokie jau laikai, kad socialiniame tinkle galima sutikti ne vieną dabartinės mamos mamą, t.y., močiutę ar net mamos mamos mamą, promočiutę. O ką – senjorai irgi kompiuterizuojasi ir nenori atsilikti nuo gyvenimo. Dabar jūs, būdama mama, negalite rašyti visko, ko tik užsigeidžiate, nes akivaizdu, kad jūsų „postas" turės praeiti močiutės cenzūrą. Kai kurios močiutės itin mielai komentuoja kiekvieną įrašą. Jūs vėl pasijusite kaip senais, gerais laikais, kuomet turėdavote atsiklausti, kada grįžti namo ar saldainius slėpti rašomojo stalo apatiniame stalčiuje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis