Kodėl mažasis princas rengiamas taip keistai? FOTO

Publikavę straipsnį apie Didžiosios Britanijos princesės Charlotte krikštynas, sulaukėme komentarų apie „keistą“ princo George (1) aprangą. „Kažin, ar ir mergaitę taip baisiai rengs? Jau tie princo šortukai... Patys tai šiuolaikiškai rengiasi, o mažiuką tai kaip senoviškuose kino filmuose“, - „Tavo vaiko“ feisbuko paskyroje rašė viena lietuvaitė.

Neeilinė staigmena princesės Charlotte krikštynose

Princas George iškilmių dieną dėvėjo raudonus šortus bei baltus marškinėlius su raudonu ornamentu, apsiavęs buvo juodais batukais.

Pasirodžius jau pirmosioms krikštynų nuotraukoms, kai kurie skeptikai ėmė stebėtis princo apranga – kodėl jo tėvai iškilmėse pasipuošę madingiausiais dizainerių rūbais, o jis atrodo tarsi nužengęs iš senų žurnalų puslapių – aprengtas nemadingais drabužėliais? Nevienareikšmių komentarų susilaukė ir retro vežimėlis, kuriame savo 4 vaikus augino Karalienė Elžbieta II. Štai viena "Tavo vaiko" feisbuko paskyros bičiulė tiesiai šviesiai pareiškė, jog jai jis primena... karstą...

Prisiminti ir kiti kartai, kai princas George buvo aprengtas tuo pačiu rūbeliu, kurį vilkėjo jo tėtis, princas Williamas prieš 30 metų.

Kodėl monarchai taip elgiasi? Ar tai duoklė tradicijų pagerbimui? Nostalgija praeičiai? O gal gerai apgalvotas žingsnis, parodantis, kad karališkoji šeima per daug neišlaidauja ir iškilmingomis progomis princą rengia rūbeliais, kurie spintoje saugomi kelis dešimtmečius?

Atsakymo į šiuos klausimus mes nežinome, galime tik spėlioti, tačiau faktas yra tas, kad krikštynų dieną George vilkėti raudoni šortai bei marškinėliai yra ypatingi. Pažvelkite štai į šią nuotrauką. Joje įamžintas princas Williamas 1984 metais.

Vida Press

O štai čia – princas George 2015 - aisiais.

Vida Press

Princas Williamas 1984 metais šiais rūbais buvo pasipuošęs rugsėjo 15 dieną ypatinga proga. Jis tąkart taip apsirengęs ėjo į ligoninę aplankyti ką tik gimusio brolio Harry. Štai kokia ypatinga raudonųjų šortų istorija!

Be to, verta pasakyti, kad tokių rūbelių galima iki šiol rasti prekyboje. Vaikiškų rūbų prekės ženklas "Rachel Label" savo interneto svetainėje jais prekiauja už maždaug 120 eurų. Jeigu norite taip papuošti savo mažylį, pasidairykite štai čia.

Tai ne pirmas kartas, kai princas Williamas dėvi savo tėčio vaikystės rūbus. Štai Karalienės garbei surengtame parade jis taip pat pasirodė pasipuošęs vintažiniais rūbeliais.

Scanpix

Įdėmiai stebintys Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos gyvenimą pastebi, kad dažniausiai princas George dėvi šortus. Net esant vėsiam orui jis būna aprengtas trumpomis kelnėmis ir prie jų priderintomis baltomis iki kelių kojinaitėmis. Mėgstamiausia šortų spalva - mėlyna.

Gal toks aprangos derinys yra keistas kitų šalių gyventojams, tačiau britams - tikrai ne. Daug pradinių mokyklų Didžiojoje Britanijoje turi mokyklinę uniformą, kurios derinį sudaro būtent tamsūs šortai. Žurnalo "Majesty" redaktorė Ingrid Seward prieš kurį laiką interviu yra sakiusi, kad "Britanijoje vaikams dėvėti šortus yra labai britiška. Tai įprasta, ypač tarp berniukų iki 8 metų".

Taigi, princas George savo apranga byloja apie gilias šalies tradicijas ir karališkosios šeimos prioritetus. Vietoj to, kad samdytų brangiai apmokamus dizainerius, savo vaikus Kate ir Williamas rengia rūbais, kuriuos nešiojo princesės Dianos sūnūs, būdami maži. Belieka palaukti, kol paūgės princesė Charlotte – kuo gi sosto paveldėtojai puoš ją?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis